Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poglądy religijne

KlimatHentai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś w regulaminie wyraźnie jest napisane, że zakaz wstawiania treści obrażających czyjąś religię, na MPC od lat już jest tak, że na początku ma to być dyskusja i zazwyczaj ta "dyskusja" przeradza się w temat przepełniony flamewarem i tak sypią się permy. Po co to?

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Opublikowano

Hejt za 3... 2... 1...

Nie uznaje kościoła, ale jestem wierzący... Mam swoje powody których się trzymam twardo... Nikt nie wmówi mi, że kościół jest święty i dobrotliwy, kiedy tak nie jest...

Opublikowano

Gdzieś w regulaminie wyraźnie jest napisane, że zakaz wstawiania treści obrażających czyjąś religię, na MPC od lat już jest tak, że na początku ma to być dyskusja i zazwyczaj ta "dyskusja" przeradza się w temat przepełniony flamewarem i tak sypią się permy. Po co to?

Narazie nikt nic nie obraził ja chce tylko żebyście napisali w co wierzycie/nie wierzycie i nie chce tutaj dyskusji na temat satanizmu buddyzmu itp

Admin Cienia
Opublikowano

Wiem że poglądy to rzecz osobista ale jak ktoś chce je wygłosić to proszę.

Skoro wiesz, że to indywidualna kwestia to dlaczego oczekujesz wyjaśnień, zgodnie z naszą konstytucją nikt nie jest zobowiązany do ujawnienia swojego światopoglądu lub wyznania. Kolejny temat, który szybko przerodzi się w flame.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Nie chodzę do kościoła i jest mi z tym dobrze.

Nie wierze w nic czego na własne oczy nie widziałem a Boga i tak pewnie nie zobacze :mellow:

Więc NIE wierze w nic...

kxo.png

[media][/media]

Opublikowano

Skoro wiesz, że to indywidualna kwestia to dlaczego oczekujesz wyjaśnień, zgodnie z naszą konstytucją nikt nie jest zobowiązany do ujawnienia swojego światopoglądu lub wyznania. Kolejny temat, który szybko przerodzi się w flame.

To prawda nikt nie ma obowiązku jednak czasem jest lepiej jak gdzieś sie wygłosi swój pogląd bedzie flame to zamkniemy temat jednak wierzę że akurat w tym temacie ludzie zachowają normalny poziom nie chce dyskusji na temat przekonan tylko ich wygłoszenie.

Opublikowano

Co do wszelkich religii mam bardzo mieszane zdanie.

Z jednej strony jestem wychowywana w wierze katolickiej, chodzę co niedziele do kościoła, ale wiele razy wątpię w istnienie Boga...

Wierzę w istnienie istot pozaziemskich, to na pewno, ale czy Bóg istnieje - nie wiem. Ogólnie kościół nie ma racji w wielu tematach i wpaja ludziom dziwne wierzenia.

W Boga jako tako wierzę, wierzę w to, że wiele razy mi w życiu pomógł, ale w przyszłości gdybym zgłupiała i chciała urodzić dziecko raczej nie będę go chrzciła.

Teraz chodzę do kościoła, bo tak jestem wychowywana i nie chcę powodować kłótni i zmiany atmosfery w rodzinie.

animeeye.png

Opublikowano

ja nie wierze w boga (jeśli istnieje to czemu pozwala umierać dzieciom w szpitalach? poza tym w kościele nudy są)

wyznaje Herobrine'a.

@2up też wierze w istnienie istot poza ziemskich bo my wszyscy sami w ogromnej galaktyce? może boga uznawali właśnie ich , te istoty a kto wie :-(

@down źle zrozumiałeś -,- chodzi mi o to że co są winne małe dzieci że umierają. ja nie lubię księdzów bo jak sam byłem w szpitalu mówili "to bóg tak chciał, te dzieci zrobiły to co mały zrobić ( taa 6 miesięczne dużo zrobiły) ". rozumiem że byłoby przeludnienie ale przecież każdy chce żyć a boga jak nie było tak nie ma a wojny przecież są

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Jakby ludzie nie umierali, to by było przeludnienie. I by była wojna czy coś i gorzej by ludzie zgineli.

Wierzę w Boga, lecz kościół jest dobry, gdy zaprzesz się siebie i będziesz żyl z Bogiem. Jeden powód, dlaczego chodzę do kościoła, to ciekawe kazania(min. o pacyfizmie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...