Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Spawn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ustawić żeby wchodząc pierwszy raz na serwer przenosiło do miejsca z regulaminem a jak naciśnie się przycisk (znajdujący się obok) przeniesie na normalny spawn i będzie on dla tego gracza jako domyślny?

Trzeba coś robić z command block'ami?

Serwer jest na 1.6.2, do zmiany spawna zawsze używam MCEdita i komendy w Essentials.

Opublikowano

Nie wiem czy zadziała na 1.6.2, ale spróbuj:

Wgraj plugin EssentialsSpawn i w configu zmień w 690 linijce spawnpoint na "none". Potem upewnij się, że spawnpoint świata jest w tym pomieszczeniu z regulaminem. Następnie ustaw drugi spawnpoint dla domyślnej rangi komendą /setspawn NAZWA, np. /setspawn Gracz. W sprawie przycisku masz dwa wyjścia:

1. CommandBlock - podłączyć do przycisku i wpisać /spawn @name

2. Commander - taki plugin, który pozwala na przypisanie przyciskom itp. komend, ale jakieś mam bugi z nim, więc odradzam. Powodzenia :)

86158480443981978136.jpg
Opublikowano

Hmm możesz zrobić tak jak on to napisał. Nie zrozumiałem tego dość(sorka) xD

I napisze ci moim sposobem ;P

(Jeśli o to samo ci chodziło to sorka).

Ustawiasz spawn dla rangi np. Nowy w regulaminie czy czymś tam.

Potem gdy on to przeczyta, dajesz przycisk który wiedzie do dwóch commandblockow jedne musi być z opóźnieniem.

Do tego comand blocka do którego sygnał dojdzie jako 1 wpisujesz komende która ustawia mu range Gracz a do drugiego commandblocka w którym sygnał przyjdzie np. o s później wpisujesz spawn.

I tyle :D''

A no i oczywiście

spawn ustawiasz np /setspawn (dla graczy itp)

a dla Nowego /setspawn Nowy lub jakoś tak ;P

Mam nadzieje że pomogłem;)

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...