Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Tipo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio kupiłem xperia tipo i zamula strasznie, na wejście do menu potrzebuje około 2-3 sec nie wspominając o graniu czy przeglądaniu zawartości tele..
Czy jest jakiś dobry domowy sposób żeby to jakoś naprawić, bez oddawania ją do serwisu ?

Opublikowano

Nie sądzę że telefon jest zepsuty, po prostu za takie pieniądze ciężko jest dostać coś płynnie działającego na androidzie. Sam wymieniam Xperia L na Lumia 820 bo z androidem cholery dostaje.

Opublikowano

tipo to słaby telefon lepiej za te same pieniądze xperie neo V ;)

On się nie pyta co by dostał za te same pieniądze co za tipo tylko dlaczego mu się tnie.

Nowy, nie uzywany to oddaj na gwarancje.

Opublikowano

Pewnie coś zainstalowałeś. Najlepiej wgrać CustomROM, a jak się boisz to przywróć do ustawień fabrycznych.

Opublikowano

Ja od nie dawna mam tipo ;) i nie mam z nim zadnych problemów nawet jestem zadowolony z tego telefonu :) wszystko ladnie plynnie chodzi

Staram się pomagać jak najlepiej :D a jeśli moja pomoc ci się przydała to proszę walnij plusika ;)

Opublikowano

Może masz włączone oszczędzanie baterii czy coś? Mój s3 też potrafi ściąć na oszczędzaniu.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

lul u mnie w s3 to może menu chodziło wolniej bo rzekomo ten tryb oszczędzania baterii to zmniejszał taktowanie procka czy odłączał 2 rdzenie...

ogólnie w tipo chyba jest ten sam tryb oszczędzania co np w T czyli rozszerzony tryb gotowosci, ale raczej nijak on się ma do pracy procka więc... skoro Ci nawet fabryczny reset nie pomaga to już nie wiem, sproboj wgrac innego softa, oficjalnego, albo coś typu cyanogen mod...

albo kup lepszy telefon 8)

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Może instalowałeś jakieś apki typu "Oszczędzanie baterii" bo z doświadczenia wiem że takie coś to zło dla androida.

Opublikowano

Jak masz aplikacje, które mają nieznane źródło albo typowe made in china, to radzę odinstalować. Jak nie, to format systemu całego, ale to pewnie musisz oddać do salonu jakiegoś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...