Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] MID

xQuazz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moją best linia jest mid, uzbierałem troche PZ i mam zamiar kupić sobie kolejnego midera jednak nie wiem którego. Na oko mam te postacie: Zed, Kha'zix, Xerath, Brand, Syndra

Opublikowano

Interesuje cię klimat postaci, dmg, różnorodna mechanika?? Z tych postaci przyjemnie się gra zedem. Łatwo się harrasuje, szybki push, cień którym można uciec. Puścisz ulta, e, q, botrk, aa i prawdopodobnie masz killa. Ogółem jest to to bardzo dynamiczna postać według mnie.

Xerath jest ciekawą postacią, ale głównie polega na stunie (i harrasie z q), który zadziała przy użyciu e oraz trafieniu z q. Więc jeśli przeciwnik rusza się jakby miał parkinsona, to go za chiny nie zestunujesz, albo będzie za daleko (przy trafieniu z połączonym "w"), żeby zrobić mu więcej krzywdy.

Kha'Zix ciekawa, mobilna postać. Jak masz wyewoluowane 'e' to potem łatwiej ściągać cele i większa szansa na pente. ;) Także mocne q, zasięgowe kolce z 'w'. 2x niewidzialność na ulcie + chwilowe przyspieszenie. Minus że jest z bliska i ma manę. Zed podobnie atakuje z bliska, ale ma energie przez co może bez przerwy używać 'q'.

Zastanów się, ale bardziej polecam ci zeda, bo najłatwiej się nim gra z wymienionych tutaj championów.

Opublikowano

Lux jest op na midzie

Tarcza

skille aoe prócz Q

klatka

krótki cd ulta na full buildzie 30 sek

ult stworzone do ks

łatwa farma

bardzo mocne combo

Opublikowano

Lux to ma chyba kazdy. Mówie że chce któregoś z wymienionych champów. Więc nie spam

Opublikowano

Boje się trochę że syndra szybko mi się znudzi. Zed wydaje sie mieć fajniejszy styl gry jednak syndra mocniejsza. Mam dylemat już między tymi dwoma

Opublikowano

Zeda kupiłem i jestem zadowolony

+harass

+burst

+combo

+w late nie da się z nim 1vs1

+untargetable

+slow

+super escape

+mobilny

+nie nudzi się

+/- energia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...