Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Rozjaśnienia" Pythona - pod cheaty, hacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, szukam tutoriali związanych z hackowaniem danych wartości przez pythona... W języku polskim rzecz jasna... Niewiem, to mój pierwszy krok w Reverse engineeringu... Temat w tym dziale ponieważ chciałbym się dowiedzieć jak wygląda "włam" na dany plik (aby stworzyć cracka) lub proces (aby stworzyć cheata)

1.Czytasz mój opis

2.Teraz mówisz sobie: to fakt.

3.Twoja ręka spoczywa na myszce.

5.Nie zauważyłeś/aś że nie ma punktu 4.

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

9.Wiesz że to co przeczytałeś/aś to prawda

Opublikowano

Python to nie najlepszy język do tworzenia cheatów, ingerowania w adresy itp itd. Raczej szybkie (do napisania ;D) skrypty i aplikacje, strony.

Jeśli chcesz pisać cheaty, polecam c++

Opublikowano

A ty nie wiesz że Python wykorzystuje również biblioteki c ? podobnie jak javy i .net ? post zmarnowany, mój czas także, na tym forum...

cały kamer mod jest w Pythonie. za pomocą Pythona możesz wszystko, a ja prosiłem o tutoriale a nie opinię newbie -.-

1.Czytasz mój opis

2.Teraz mówisz sobie: to fakt.

3.Twoja ręka spoczywa na myszce.

5.Nie zauważyłeś/aś że nie ma punktu 4.

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

9.Wiesz że to co przeczytałeś/aś to prawda

Opublikowano

Wyobraź sobie teraz wydajność skryptu, który wykorzystuje C w pythonie - nie lepiej napisać to w czystym C / C++ ?

Opinie newbie ? Idź do szkoły i naucz się angielskiego najpierw, bo wszystkie dokumentacje masz właśnie w tym języku. Poza tym polecam aby ktoś nauczył Cię obsługi google.

Nigdzie nie powiedziałem, że nie da się zrobić tego w pythonie, tylko że to nie jest najlepszy język do tworzenia cheatów. Jeśli chcesz sobie pograć w Metinka na "haxach" to prędzej kup je sobie bo z Twoją wiedzą dużo nie zrobisz.

Skoro już jesteś mistrzem w pythonie i ctypes to spokojnie sobie poradzisz z objaśnieniami w filmiku:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...