Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraftowy serial na podstawie Scott-a Pilgrima(Komiksu).

wujekstaszek123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, jako że mam nadmiar czasu i dobrych chęci, wymyśliłem sposób na ich spożytkowanie...
A mianowicie stworzenie w minecrafcie serialu, na podstawie Scotta Pilgrima. Dla nieznających krótkie streszczenie :

Scott Pilgrim to Kanadyjczyk mieszkający w Toronto. Jego życie układa się całkiem całkiem, ma dziewczynę, i gra w zespole rockowym na bassie. Ogólnie zamysł komiksu jest taki, że niby dzieje się w prawdziwym świecie ale nie do końca, np. W sklepie scott półgodziny wybiera czy wziąść Pepsi Light która dodaje + 3 do zręczności ale tylko jeden do siły woli czy raczej colę która dodaje + 1 do zręczności ale + 2 do siły i szybkości. Bójka w klubie wyglądająca jak pojedynek z tekkena czy Street fightera ? Jak najbardziej normalna rzecz. Mistyczne moce i umiejętności rodem z neverwintera czy metina ? Atak sklonowanego ninja, którego moce przypominają te naruto? Jest ! To wszystko jest . Komiks bardzo polecam, szkoda że nie ma go po polsku, lecz dialogi są na tyle proste, że można je łatwo zrozumieć. Wyszedł też fenomenalny film pt: Scott Pilgrim vs The World.

Sam komiks jest świetnym materiałem na serial, czy bajkę. Ja z racji braku odpowiedniego głosu, nie do końca się nadaję na aktora, ale myślę że jako scenarzysta(Tłumacz dialogów z angielskiego) i reżyser powinienem dać sobie radę. Oczywiście serwer pod kręcenie filmu działał by na mineshafterze, skiny byłyby ciągle zmieniane.

Temat piszę aby zapoznać się ile osób byłoby chętnych, znaleść jakieś błędy w moim rozumowaniu itp itd. Oczywiście gotowy twór byłby opublikowany na yt, na osobnym kanale np: ScottPilgrim serial PL albo coś takiego. Potrzebni byliby aktorzy(znaczy gracze z postaciami i podkładający głos) i paru budowniczych do wybudowania odpowiednich lokacji. Dobrze by było także jakby jakiś grafik był zainteresowany, ja od biedy mogę popracować graficznie lecz nie jestem jakoś super dobry, a aż tyle czasu nie mam żeby pełnić 3 funkcję na raz.

Wolne miejsca :

Grafik(Do jego obowiązków należy tworzenie odpowiednich skinów, bardzo ważna funkcja)

Budowniczy(3-4 myślę wystarczy)

Wolne miejsca bohaterów poniżej.

Obsada:

Główni bohaterowie:

Ramona

Scott

Knives
Wallace

Kim

Stephen

Neil

7 Ex:

Gideon

Bliźniacy Kyle i Ken

Roxie

Todd

Lucas Lee

Matthew

Poboczne postacie Wypiszę potem, powiem tylko że jest ich dużo..... Ale nie chce mi się ich pisać jeśli się okaże ,że jakieś marne 3-4 osoby będą zaineresowane. Aha, jeden odcinek serialu = jeden rozdział komiksu.

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...