Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Szukam postaci która...

Gość schibowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cechy:

• Tankowata (Ale nie zbyt bardzo)
  • Spory DMG
  • Łatwa Farma
  • Useful dla Teamu
  • Nie polegajaca na ciaglym farmieniu w early (Żeby była łasa na kille)
  • Ciekawe mechanika Gry
  • Ciężka do skontrowania
  • Najlepiej na Solo Topa
  • Do Carrowania Rankedów :P

Edit:

Ok, to może inaczej :P, A więc jestem Silverem V. Byłem strasznym gównem i dlatego wpadłem w elohell, zostały 2 miesiace do końca sezonu 3 a mi bardzo zależy na wyjściu do golda i zdobyciu Zwycięskiej Eliski :P i teraz tak czy Hecarim ma DMG? Czy ma szanse wycarrować takiego elohella? Albo Katarina? Słyszałem że można tak łatwo ją skontrować że nie opłaca się jej pickac. A jeżeli żadna z tych 2 postaci to jaka jest postać typu. Keep Calm and Carry this Solo?

Edit2: Co powiecie na Cassio?

Edit3 :P: Ogółem nastawiam się na jakiegoś glasskanuna z ogniem z dupy i zaje%#^# kombosem :C

Opublikowano

Myśle że lee sin bedzie dla ciebie albo jest :

-Tankowaty

- Moze skakać do Wardów sojuszników i do swoich minionów

- 7 skili

- Odrzut z ulta 9 spory dmg

- doskok

- no i slow

x

Opublikowano

Co do Lee Sina to raczej nie ale Renekton jest wogóle opłacalny do kupienia? Sądziłem zawsze że jest do dupy ._.

Opublikowano

To co z tym Renektonem? Mam kilka pytań:

• Czy Renekton ma DMG czy jest tylko tankiem?
  • Czy w teamfightach udaje mu się zdobywać kille? (Pytam się ponieważ wiekszość tanków ma tak mały dmg że w teamfigtach choć niszczy komuś 90%hp to ktos to zksuje)
  • Czy jest na tyle mocny że ogarnie linie 1 vs 2 (Pytam się ponieważ ostatnio grałem Nasusem i zowiłem linie 1 vs 2)
  • Czy pasuje on do mety sezonu 3? (Nie chcę grać jakąś niedocenianą postacią która wszystko niszczy ale odstaje od mety)
  • I CZY NAPEWNO ON MA DMG? (Grałem nim raz i był tylko tankiem bez dmgu oczywiscie z rotacji)
Opublikowano

Więc tak:

Renekton ma potężny dmg. Można go robić pod full tanka, a i tak ma dmg. Dobrze jednak jest na nim zbudować Tasaczek, może jeszcze coś pod dmg, a reszta itemów to tanky (Warmog, Sunfire etc.).

Nie ma czegoś takiego, jak ks. Ważne, że kill idzie dla teamu. Ale Renektonem łatwo zdobyć killa, chociażby dashem podj**ać.

To raczej nieprawdopodobne, by linia była 1v2. Zawsze jest jungler. Chyba, że masz na myśli Brąz V, lub normale. Budujesz go tankowato od początku, dmg item/y na koniec i jakoś dasz radę pod wieżyczką stać i sobie farmić, czekać tylko na ganki junglera.

Według mnie pasuje do mety 3 sezonu, jak to ująłeś.

Patrz na drugi wers.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

@lon333ly

Więc tak:
Renekton ma potężny dmg. Można go robić pod full tanka, a i tak ma dmg. Dobrze jednak jest na nim zbudować Tasaczek, może jeszcze coś pod dmg, a reszta itemów to tanky (Warmog, Sunfire etc.).
Nie ma czegoś takiego, jak ks. Ważne, że kill idzie dla teamu. Ale Renektonem łatwo zdobyć killa, chociażby dashem podj**ać.
To raczej nieprawdopodobne, by linia była 1v2. Zawsze jest jungler. Chyba, że masz na myśli Brąz V, lub normale. Budujesz go tankowato od początku, dmg item/y na koniec i jakoś dasz radę pod wieżyczką stać i sobie farmić, czekać tylko na ganki junglera.
Według mnie pasuje do mety 3 sezonu, jak to ująłeś.
Patrz na drugi wers.

Co do lini 1 vs 2 chciałem się zapytać nie dlatego że takie coś miałoby ewentualnie miejsce jednakże chodziło mi raczej o umiejetności dominacji 1 vs 2, btw. jestem niestety w Silverze V (I tak gorzej od Brązu V) i szukam czegoś do wybicia się po serii strasznych porażek i unskilla z mojej strony, co do killi w teamfighcie miałem na myśli czy nasza postać ma szanse na zdobycie jakichkolwiek zabójstw w mid/late game bo przy np. Nasusie ponieważ w jego przypadku jest to dość trudne nawet przy 9/1. Zadaje takie głupie pytania ze względu na to że od wielu osób słysze że Renek to jedno wielkie gówno bez DMG ze zgapionym ultem od Nasusa. Więc takie informację są mi bardzo potrzebne bo 4800 IP piechotą nie chodzi :).

@Edit: Napisałeś "I jakoś dasz radę pod wieżyczką stać i sobie farmić..." Czy to jest konieczne do gry Renektonem? Bo raczej nie lubie farmić lecz raczej grać dość agresywnie.

Opublikowano

Jax:

-Nawet ciężki do skontrowania

-Kontruje dobrych toperów

-Całkiem łatwa farma

-Super DMG

-Tankowaty

-Doskok do przeciwnika lub sojusznika

-Stun

-Łatwy Dive z ulti,stunem i skokiem

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@UP3

Nigdy nie spotkałem się z przypadkiem, by ktoś wygrał linię 1v2. Na takiej linii z reguły stoi się pod turretem i tylko farmi, czekając na pomoc junglera. Zresztą, to już mówiłem.

Co do Nasusa... Wcale nie jest trudno o fraga, jak klepiesz 500dmg co 2-3 sekundy.

Nie wiem, jak ma się stosunek heala Renka z ulta do heala Nasusa z ulta, ale Renekton dodatkowo zadaje dmg wokół siebie. Z tego, co pamiętam, to Nasus nie ma tego przywileju.

Renekton tank bez dmg? GUNWO PRAWDA. Tyle powiem. Dla mnie, zresztą nie tylko dla mnie, jest to jeden z lepszych solotoperów.

W przypadku normalnej linii (1v1) w większości przypadków możesz grać agresywnie, tylko uważaj na Jaxa (chyba, że zbudujesz BT), czy na Pantheona. Ja podaję Ci postacie, które ja uważam za najlepsze kontry na Renektona. Chociaż nawet takiego Jaxa ogarniesz. Dashujesz, on odpala stuna, Ty go stunujesz, potem Q, czekasz do ostatniej chwili, aż pomyśli, że nie musi nawet doskakiwać do Ciebie, to Ty wtedy używasz drugi raz dasha. Taki harras jest według mnie najlepszy, nie tylko w przypadku, gdy w enemy jest Jax.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

A więc tak, zaczynam mainować Irelię i mam tutaj jedno pytanko wiem że czasami na myśl grania mainem kiedym mamy przegrane nim mase meczy chce się żygać ale czy mechanike Irelki jest na tyle ciekawa że nie znudzi mi się po miesiacu?

Opublikowano

Moim zdaniem irelia jest jednym z lepszych toperów(odnawianie hp, stun/slow, łatwa farma przed recallem z q, ult nie robiący masakry, ale często pomaga dobić), a czy się znudzi nie wiadomo, jednemu po 5 meczach, a innemu po pół roku:)
Moim zdaniem nie jest ona championem, który się szybko nudzi, ale(dla mnie) są ciekawsi np. jayce.

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Ok, to może inaczej :P, A więc jestem Silverem V. Byłem strasznym gównem i dlatego wpadłem w elohell, zostały 2 miesiace do końca sezonu 3 a mi bardzo zależy na wyjściu do golda i zdobyciu Zwycięskiej Eliski :P i teraz tak czy Hecarim ma DMG? Czy ma szanse wycarrować takiego elohella? Albo Katarina? Słyszałem że można tak łatwo ją skontrować że nie opłaca się jej pickac. A jeżeli żadna z tych 2 postaci to jaka jest postać typu. Keep Calm and Carry this Solo?

Edit: Co powiecie na Cassio?

Edit2 :P: Ogółem nastawiam się na jakiegoś glasskanuna z ogniem z dupy i zaje%#^# kombosem :C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...