Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Sklep SMS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam skrypt na sms na stronie cba.pl. Skrypt współpracuje ze stroną https://platnosci-online.pl . Wszystko ładnie działa ale gdy chce coś kupić to wysyłam sms przychodzi kod zwrotny wpisuje go razem z nickiem i nagle biała strona a na serverze nie dostaje Vipa/Itemka itp. Pomocy!

Od reklamowania serwerów mamy dział - ReallSkill.

Opublikowano

Osobista rada - pisanie do supportu nic nie da. Jedyne co umieją odpisać, że sklep działa prawidłowo. Zrobili błąd w skrypcie, przez co strona mi nie działała, sam szukałem tego błędu tyg. w końcu znalazłem. Chciałem im na przyszłość napisać co zrobili źle, a oni mnie olali. Śmiech na sali co oni robią. Teraz mam kolejny problem - brak dostępu do konsoli. Pomyślałem, że może jeszcze raz spróbuje napisać maila. Odpisali mi kopiując i wklejając instrukcję, którą dogłębnie sprawdziłem.

Wracając do tematu

Czy masz skonfigurowany plik rconconfing ?

Opublikowano

Tak mam :

<?php
define( 'MQ_SERVER_ADDR', 'tutaj mam ip bez portu' ); // tu wpisz IP do polaczenia z serwerem
define( 'MQ_SERVER_PORT', 21); // tu wpisz port RCON
define( 'MQ_SERVER_PASS', 'tutaj mam hasło do Filezilla' ); // tu wpisz haslo RCON
define( 'MQ_TIMEOUT', 2 );
function do_rcon_cmd($command) {
$err = 0;
try {
$Rcon = new MinecraftRcon;
$Rcon->Connect( MQ_SERVER_ADDR, MQ_SERVER_PORT, MQ_SERVER_PASS, MQ_TIMEOUT );
$Data = $Rcon->Command($command);
if( $Data === false ) {
throw new MinecraftRconException( "Failed to get command result." );
$err = 1;
}else if( StrLen( $Data ) == 0 ){
throw new MinecraftRconException( "Got command result, but it's empty." );
$err = 1;
}
}
catch( MinecraftRconException $e ) {
echo $e->getMessage( );
}
$Rcon->Disconnect();
return Array($err,$Data);
}
?>

Opublikowano

Hasło nie do filezilla, tylko do rcon. Jeśli nie masz na serwerze skonfigurowanego rcon, zmień to do server.properties

enable-rcon=true

To dodaj

rcon.password=<tu wpisz hasło do rcon>

rcon.port=<tu wpisz port rcon>

Opublikowano

To hasło i port do rcon to mogą być wy mymyślone wpisane?

Opublikowano

W server.properties tak. Tylko potem musisz to samo wpisać w rcon_confing. Co do hasła to wymyśl trudne, bo wkradanie się przez rcon to teraz jakaś plaga.

Opublikowano

Ok dzięki za pomoc jak coś to się jeszcze odezwę.

Skonfigorowałem ale nadal nie działa

Opublikowano

A i na przyszłość - nie wysyłaj smsów tylko sprawdź, czy działa w zakładce konsola.

I jeszcze coś

Stworzyłeś usługę w swoim panelu na platnosci-online.pl ?

Opublikowano

Cały czas nie działa ? Dla pewności przy włączaniu się serwera, sprawdź, czy jest komunikat rcon running on <ip i port>

Opublikowano

Wszystko powinno być dobrze sprawdzałem tysiąc razy ale nadal nie wykonuje komendy na serverze...;/

Opublikowano

mam problem niby kod jest prawidłowy kase też dostaje ale nie wykonuje konedy na serverze: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/sklepmod/public_html/platnoscionlineoconfig.php on line 175

Opublikowano

No nie mogłem wytrzymać jak to przeczytałem.

Tak mam :

<?php
define( 'MQ_SERVER_ADDR', 'tutaj mam ip bez portu' ); // tu wpisz IP do polaczenia z serwerem
define( 'MQ_SERVER_PORT', 21); // tu wpisz port RCON

Oto dowód na to, że dzieci nie powinny zajmować się stawianiem serwerów MC a co dopiero dodatkami do nich.

Port 21 w linuxach to port zarezerwowany do usług FTP !

Standardowy port do połączeń RCON to 25575 ale oczywiście musisz sobie to zmienić na port systemowy dla FTP bo chcesz być kreatywny albo po prostu uwielbiasz wszystko komplikować a później użalać się na forach internetowych.

Używam tego sklepu i nie ma z nim najmniejszego problemu więc chłopie ogarnij się i naucz obsługi MC oraz Linuxa.

Opublikowano

Najlepiej zrub sobie z pluginem KupVip nie musisz do tego strony tylko na serwerze gracz pisze np /kupvip kod

i dostaje automatycznie.

Polecam ten plugin sam mam go na serwerze!

Opublikowano

Już Naprawiłem dla MrPatryko

------------------------------------------------------------

~`Chcesz zamówić u mnie stronę? Chcesz zapoznać się z moimi pracami? A może kojarzysz mnie z jakichś innych projektów i jesteś zainteresowany moimi usługami? Jeżeli tak to zapraszam Cię do mojego portfolio: www.theneuronsky.pl, a jeżeli nie to też Cię tam zapraszam  :)

------------------------------------------------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...