Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Seria Gothic

vitolt1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem gre gothic 4:arcania wszystko ladnie idzie a instalacja już nie: Nie dość że długo musze sie naczekać na Instalowanie to jeszcze wogole instalacja nie chce ruszać i pisze że Program przestał działać

Proszę o pomoc

PS.Nie pytajcie o sterowniki czy komputer i karte graficzną bo mam najlepszą a sama instalacja nie chce sie zainstalować -_-

Opublikowano

musisz wejść w folder płyty > pelne > data > setup

tak pisali ci co mieli ten sam problem i niby działa.

lub

PPM na dysk z płyta CD-A > pełne > arcania > autorun

1357577137-U262310.png

Opublikowano

W moim przypadku, autorun nie pomagał w instalacji Arcanii. Musiałem ręcznie wchodzić w folder setup na płycie.

Tylko, że u mnie natychmiast niby się gra instalowała, i nie szło uruchomić, bo brak plików był.

Opublikowano

Kupilem gre gothic 4:arcania wszystko ladnie idzie a instalacja już nie: Nie dość że długo musze sie naczekać na Instalowanie to jeszcze wogole instalacja nie chce ruszać i pisze że Program przestał działać

Proszę o pomoc

PS.Nie pytajcie o sterowniki czy komputer i karte graficzną bo mam najlepszą a sama instalacja nie chce sie zainstalować -_-

Nie napisałeś jaki masz system. :) Mógłbyś dodać tę informację? :)

W moim przypadku, autorun nie pomagał w instalacji Arcanii. Musiałem ręcznie wchodzić w folder setup na płycie.

Tylko, że u mnie natychmiast niby się gra instalowała, i nie szło uruchomić, bo brak plików był.

Taki problem dotyczył wersji dostępnej kiedyś w CDA. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Budowniczy
Opublikowano

Uruchom ze zgodnością Adminstratora i ze zgodnością Windows XP SP3

Wtedy zaaktualizuj wszystkie dostępne sterowniki na komputerze.

Zrób reinstall gry, włącz i zobacz czy działa.

P000zdrawiam!

Opublikowano

znawcow tutaj jak grzybow po deszczu, a i tak sa to trujaki ^^^

Twoj problem z brakiem rozruchu instalacji moze wynikac z kilku powodow:

1. Plyta z CDA:

Na szczescie pan Pestka podal juz rozwiazanie :)

2. Uszkodzenie plyty (ryski itd.)

Jesli tak jest to wyczysc plyte pasta do zebow, wypoleruj i sprawdz (nie uzywaj wody !)

3. Zapchane rejestry:

Posiadales wczesniej na kompie Arcanie ? Uzyj bezplatnego programu CCleaner i wyczysc rejestry oraz napraw nim problemy (mi to pomoglo z Crysis 2 :) )

4. Uszkodzenie danych gry na plycie:

Jesli pierwszy raz uzywasz ta plytke i instalacja nie rusza to sprobuj ja zainstalowac u kolegi. Jesli nie ruszy to oznacza ze dana plytka jest walnieta.

5. Sprawdz aktualizacje sterownikow

Sterowniki to nie tylko karta graficzna i plyta glowna czy tez podzespoly.. sprawdz calosc jak sterowniki karty dzwiekowej, direcX itd.

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...