Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zarabianie IP/PZ na aramach? ;d

marceli17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozgrywki na Summoner's Rift moim zdaniem są bardziej opłacalne pod względem zdobywania IP. Czas poszczególnej gry może być nieco dłuższy od ARAM'a, jednak ilości IP są na ogół większe.

Opublikowano

up

Oj wydaje mi sie ze aramy daja nam jednak wiecej ip. Dlatego ze szybciej sie konczy a ip daja porownywalnie tyle samo.

Lepiej jednak grac 5vs5 bo cwiczymy skila a aramy to dla fanu ze znajomymi jak duzo osob chce grac;p

u1lc.png
Opublikowano

@up skilla to ja myslę że mam ;)

A pzt aramy są super ! 5v5 gram ze znajomymi, bo inaczej nuda ;P

num, jak na brąz to masz skilla.

@top

aramy dla zarobku, normale dla skilla.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

@jestemPolakiem idiota, czy niedorozwinięty? Jestem w silver, nie gram rankedów bo za dużo już się nagrałem..

Ps, jeśli do każdego piszesz brązie, do znaczy że sam jesteś brąz I max ;)

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

num, jak na brąz to masz skilla.

@top

aramy dla zarobku, normale dla skilla.

Ciekawie w jakiej lidze sie znajdujesz.

#KUPSEPSA #TAG SZYBKO

Opublikowano

Aramy grasz krótko i dostajesz jakąś tam kase , ale gdy takie 5v5 wygrywasz i wychodzi Cię to około 30 minut gry to 5v5 bardziej opłacalne do zarobku .

Opublikowano

ARAMY są skillowe :) exp i kasa leca same a farma nie daje przewagi :) tam sie skilla trenuje bo masz rowne szanse :) w dodatku random pick. co do zarobku to wole ARAMY bo są szybkie i duzo ip nawet (Jak cos 70% aramow wygrywasz wtedy kiedy masz "akceptuj" i "odrzuc" bo moze ci dac trola feedera albo innego debila i sobie pograles

Opublikowano

Wszystko zależy jak długo grasz i jaka jest gra. Np. na SR zdarzyło się dostać 130-160 PZ, po 50 minutowej, wyrównanej grze. Z tym że grając na ARAMIE lub 3v3 zagrasz po prostu więcej gier, zarobek porównywalny i chyba doświadczenie większe też, bo masz więcej gier (i sytuacji) z których możesz wyciągnąć wnioski, przy różnych pickach i składach. Ja średnio na aramie za 25 minutową rundę (to już z pamięci) mam jakieś 50-70 pz. Na TT porównywalnie 60-100, ale zależy bo rozgrywa nie raz się przeciąga do 30 minut.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...