Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] item_proto i item_list na revential

DeathGo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema szukam item_list i item_proto gotowca do dropienia sztabek i szkat tak zebym wrzucil do moda i nie widzial innych itemkow tylko te : sztabki , potki , pierscien tp , szkaty ( te co dropia all ) , zmianki , dodania

Jak ma ktos czas to niech ktos zrobi bo ja jestem ciemny w tych sprawach i nie wiem jak zrobic te 2 pliczki ktore trzeba wrzucic do folderu "mod".

Opublikowano

Wypakuj plik Locale poprzez FileArchiver, otwórz folder extracted -> Locale_pl -> locale -> pl -> wyciągasz 2 pliczki item list i item proto.

Item proto odpakowywujesz FileArchiverem i otwierasz przez notatnik. Zostawiasz sobie to co chcesz, kasujesz to czego nie chcesz.

Otwierasz jednocześnie item_list. Widać tam spis ID wszystkich itemów.

Np:

"<Item vnum="70038" name="'żë±âŔÇ ¸ÁĹä'" gb2312name="Peleryna Męstwa" type="3" subtype="10" weight="0" size="1" antiflag="0" flag="132" wearflag="0" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="0" limitvalue0="0" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="0" applyvalue0="0" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="60" value1="20" value2="0" value3="0" value4="0" value5="0" socket0="0" socket1="65008" socket2="127" socket3="64992" socket4="21631" socket5="4855" refine_vnum="0" refine_set="0" magic_pct="0" specular="0" socket_pct="0" />"

Numerek oznaczony na czerwono jest numerem ID, który odszukujesz i zostawiasz w Item_list.

Czyli do item_list powinieneś wlepić:

"70038 ETC icon/item/70038.tga "

Numery ID powinny się zgadzać w obu plikach gdyż jeśli to zrobisz tylko w item_proto nie będzie rezultatów.

Jeśli już sobie zrobisz, znajdziesz to co chcesz widzieć a wykasujesz to czego nie chcesz wchodzisz znów do:

extracted -> Locale_pl -> locale -> pl (wypakowanego pliczku locale)

następnie podmieniasz item_list oraz item_proto.

Wszystko potem pakujesz w FileArchiverze który można pobrać ze strony Kamera, i spakowane pliki locale podmieniasz w folderze pack.

Są to takie banalne rzeczy, a każdy ma swoją potrzebę co chcą widzieć, w zależności od eq, jakie nosisz itd.

Więc wydaje mi się że na 100% sobie poradzisz bo nikt Ci tego idealnie nie zrobi tak jak Ty sam.. <_<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...