Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]ap tristana

daniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jasne, że tak. Bardzo mocna jest, ma ogromny burst (W+R) do tego świetne harassuje (E). Jump'a może wykorzystać nie tylko jako escape mechanism, ale także jako kolejne źródło dmg, przez co w tf'ie może skakać i zabijać przeciwników po kolei.

Opublikowano

a jak z controwaniem jej ? kto jest na nia mocny kto slaby.?

Triste kontrują picki, które potrafią do niej doskoczyć mimo jej skoku (tj. posiadacze gapcloser'ów z średnim/niskim CD) np. Diana. Natomiast Tristana jest mocna przeciwko Vlad'owi (heal reduction z E) i Katarince (przerwanie ulta ultem).

Opublikowano

Pewnie, że dobra!

Dzisiaj grałem pod AP na midzie vs Brand. On praktycznie życia nie miał.. Z samego R padał jak go już wcześniej harrasowałem z E :)

Opublikowano

W teamfightach nie zawsze jest taka dobra jak na lane . Jezeli nie zburstujesz 1 przeciwnika bedziesz useless skille maja dosc spore cd a bez resetu skoku nie masz juz nic do zaoferowania. Na szczescie tristana ma dosc duzy burst, ale lepiej pocwicz skok - zdarza sie ze nie trafiasz.

Oprocz vlada , tristana jest chyba najwieksza kontra na swaina, kontrujesz jego heal i w

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

tristana ap jest duzo lepsza od ad.

a ty grasz w brazie? Tristana pod ad ma najwiekszy zasieg w grze (oprocz ulta twitcha) ,i boost 90% as na pare sekund . Do tego ma latwe pozycjonowanie(skok + odrzucanie)

Jak juz mowilem tristana ap bez resetu skoku w teamfighcie jest slaba

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ap tristana zabija kogo kolwiek w late na w+r+e

nie dajesz mele farmic dzieki e ,burst duży czego więcej? no dfg to core

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

@up

Czyli odpychamy przeciwnika, a potem, gdy jest 1000 jednostek od nas używamy E =.=. Combo to przecież DFG + W + E + R.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

dfg jeszcze jest opłacalny?

Tak.

tristana ap jest duzo lepsza od ad.

Z tym akurat się nie zgadzam ;). Osobiście lubię grac Tristaną zarówno pod AP jak i pod AD - to są 2 odrębne style gry, jednak śmiało mogę stwierdzić, że oby dwa są równie mocne, wystarczy umieć nimi grać.

@up

Czyli odpychamy przeciwnika, a potem, gdy jest 1000 jednostek od nas używamy E =.=. Combo to przecież DFG + W + E + R.

Nie. Można wykorzystać te spelle w bardzo krótkim odstępie czasowym, a dokładniej mam na myśli wycastowanie 'E' zanim cel zostanie odrzucony wcześniej wycastowanym ultem. Smartcasty pozdrawiają :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...