Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer dedykowany ovh

tymianek147

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio wpadłem na pomysł, że taniej będzie utrzymywać serwer MC na serwerze dedykowanym. Znalazłem więc oferte na ovh.pl serwera dedykowanego, KS 24G, specyfikacja:

Intel Core i7 bloomfield 4 rdzenie 8 wątków 2,66+GHz 64bit
24 GB RAM

2 TB SATA2

Łącze 100mbps

Interesuje mnie czy taki serwer da rade utrzymać serwer Minecraft 300 slotów - skyblock, spigot, 33 pluginy, z którym nie było problemów nawet w przypadku 64mb ram / slot, do tego TS3 32-64 sloty, ewentualnie do serwera stronę internetową. Proszę o poważne odpowiedzi i z góry dziękuję za pomoc ;)

b_560_95_2.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

NIE NIE DA RADY

przy 100 osobach online pojawią się LAGI spowodowany I/O dysk utwardego

innymi słowy: powyżej 100 slotów tylko dysk SSD

no chyba że przerzucisz pliki minecrafta do pamięci ram co jest możliwe ale mało opłacalne

lecraftlogo.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powinno dać radę.

Generalnie to prawie dobrze powiedział kolega o dyskach - Kimsyfy bowiem to ta "budżetowa" (as whole OVH...) część OVH, która ma często w swoich zasobach "zajechane" już maszynki (w tym mocno dyski). Warto śledzić stan smartem i pilnować żeby nie stracić danych.

Prócz tego - powinno dać radę. Kwestia jeszcze podtweakowania bazy i renderowania map, które faktycznie mogą zarąbać I/O i CPU. ; ) Ale da się zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...