Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mikrofonem

Lisiu006

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno kupilem sobie sluchawki z wbudowanym mikrofonem i podlaczylem do przednich wtyczek w te miejsca, gdziep owienienem. Mikrofon dziala pare dni a pozniej juz komputer pokazywal ze mikrofon nie jest podlaczony, chociaz byl. Sluchwaki dzialaja normalnie. Na innym komputerze sprawdzalem czy dziala mikrofon i dziala. Co mam zrobic zeby zaczal dzialac mikrofon? Moze pobrac jakies sterowniki, cos ustawic? Nie wiem. Probowalem podlaczac mikrofon do wejscia sluchawek ale to tez nic nie dalo. Z tylu nie wiem jak podlaczyc tak wiec tez mozecie napisac. Bylbym wam niezmiernie wdzieczny gdybyscie mi powiedzieli co zrobic aby ten mikrofon dzialal.

Komputer:

Procesor AMD 2x3GHz

Karta graficzna ATI Radeon 4650 HD

RAM 4GB

Dysk Toshiba 500gb

Mikrofon to e5 Axiom.

Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

3bf133c198a81c089f07b8d020719e63.jpg

Opublikowano

Uwalone w sensie jakis syf w nim jest czy sie zepsulo wejscie? :D

@edit:

Zainstalowalem sterownik Realtek HD Audio. Teraz wykrywa mikrofon ale gdy cos mowie to nie rusza sie pasek obok. Mam glosnosc mikrofonu na 100 i wydajnosc +10 db ale to nic nie daje. Jakies pomysly?

3bf133c198a81c089f07b8d020719e63.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...