Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Citizens, Quester (EpicBoss)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć jak mogę stworzyć NPC (handlarza) za pomocą pluginu Citizens ? Czytałem na tym forum jakiś poradnik ale nie działa (chyba jest pod starszą wersję Citizens.

Drugie pytanie to czy jak miałbym już jakiś quest zrobiony za pomocą pluginów Citizens+Quester to czy dałoby radę połączyć quest z pluginem EpicBoss np. zadanie zabij 5 TestBoss (nazwa moba w EB).

Trzecie i już ostatnie pytanie to czy da radę zrobić coś takiego że za zadanie lub jako nagrodę (quest) mamy przynieść/dostać np. 5 swiezego miesa (drop z moba EB) lub np. Krotki Miecz (zrobiony w RPGItems).

Z góry dzięki za pomoc. Dam Like ;D

Opublikowano

raczej nie dałoby się z bossem

A czy wiesz może jak zrobić handlarza (żeby mógł sprzedawać dany item) ?

Ja wiem tylko tyle co /npc create <nazwa>

Proszę o pomoc

Opublikowano

@up

Nie jestem pewny czy podalem wlasciwa komende, ale nie tak dawno temu robilem questy w ktorych trzeba bylo zabijac bossy z EpicBoss

Opublikowano

@2UP
Chodzi mi właśnie o bossy z pluginu EpicBoss ;)
Później jak będę na kompie z MineCraft to przetestuje tą komendę co podał yaku18.

Ten serwer co mam zamiar robić składa się z mobów z EpicBoss (dlatego chciałem wiedzieć czy można połączyć Citizens/Quester z EpicBoss)

A czy da radę ustawić drop/nagrodę np. KrótkiMiecz(zrobiony w RPGitems) za wykonanie questa / zabicie moba?

PS: Jak w EpicBoss ustawiam lokacje spawnowania się danych mobów to chodzi o cuboid czy co ? :D

Opublikowano

@Up

Co do itemku z RPGItems jako nagrode to mysle ze raczej nie (ew. mozesz zrobic za tego questa zwykle itemy ktore potrzebna na zcraftowanie tego itemu)

A co do tej lokacji, to pozniej jak ustawiasz "timers" moba to usawia sie w lokacji ktora ustawiles

Czyli np jesli ustawiles lokacje w pkt A , i ustawisz timers w tej lokacji to mob X bedzie sie spawnic co x sekund/minut/godzin od smierci w pkt A

Opublikowano

/rpgitem krotkimiecz recipe , otwiera cie sie jakby takie eq , i w 9 slotach na lewo ustalasz crafting, pamietaj nigdy nie zostawiaj pustego bo beda w craftingach :D

Opublikowano

@up

Wielkie dzięki ! Pomogło ;D

A wiesz/wiecie może jak zrobić aby np. świnia i inne zwierzęta były agresywne? Chodzi mi o to że robię jakiegoś moba w EpicBoss (świnia) i jak go zaatakowałem to on nie zadaje damage ;(

Opublikowano

Możesz mu dodać specjalne skille które będą wywoływane, kiedy boss będzie miał określoną ilość życia.

NPC robimy tak:

/npc create Nazwa

Ustawianie na tradera:

/npc sel NAZWA

/trait trader

Questy:

Wpierw ustal id NPC ktory ma go dawac - /npc list

Kolo npc bedzie numerek - zapamietaj.

/quests editor

Add new quest

Podajesz nazwe

Z resztą sobie poradzisz, pamiętaj w NPC ID podac ID npcta

Zbuduj z nami naszą własną przystań...

Opublikowano

Możesz mu dodać specjalne skille które będą wywoływane, kiedy boss będzie miał określoną ilość życia.

NPC robimy tak:

/npc create Nazwa

Ustawianie na tradera:

/npc sel NAZWA

/trait trader

Questy:

Wpierw ustal id NPC ktory ma go dawac - /npc list

Kolo npc bedzie numerek - zapamietaj.

/quests editor

Add new quest

Podajesz nazwe

Z resztą sobie poradzisz, pamiętaj w NPC ID podac ID npcta

A mógłbyś napisać jak ustawić w EpicBoss tego specjalnego skilla przy określonej ilości HP?

Tworzenie NPC Trader nie działa ;/ Wiesz może dlaczego?

Wpisuje: /npc create Handlarka , /npc sel Handlarka i to działa ale to "/trait trader" już nie (wystakuje info: Couldn't change trader: Trait not found

Opublikowano

Musisz dograć specjalny plugin od traderów.

Nazywa się DtlTrader

Link

Dopiero po tym mozesz ustawić tradera komenda /trait trader

Skille dodajemy w pliku Bosses.yml:

przykład:

Bosses:
Razikus: (nazwa moba)
Type: zombie (typ moba)
Health: 1000 (maks życie)
Showhp: true (pokazuje życie kiedy w niego uderzasz)
Damage: 5 (obrażenia)
Skills:
- throw 20:2 >0 0.15 (Jeśli boss ma powyżej 0 życia używa skilla podrzucenia z czestotliwością 0.15)
- swarm pig:3 =300 1 (Przyzywa 3 świnie kiedy ma 300 hp)
- command bcast_Kraken_ma_300_hp! =300 1 (wywołuje komende bcast kiedy boss ma 300 hp)
- potion 20:POISON:10:2 =200 1 (używa mikstury na atakującego jeśli ma 200 hp)
- potion 25:CONFUSION:30:1 =850 1 (używa mikstury na atakującego jeśli ma 850 hp)
- swarm zombie:15 =800 1 (Przyzywa 15 zombie jesli boss ma 800 hp)
Drops:
- 264:0:20 1 $&2Diamenty_dla_Ciebie! (Dropi diamenty o nazwa Diamenty_dla_Ciebie!)

Opublikowano

@up

Dzięki pomogło prawie ;D

Jaki dać efekt aby mob atakował od razu po uderzeniu (obojętnie czym). Bo chciałbym zrobić bossa świnie a ona jest ogólnie neutralna/przyjazna.

Opublikowano

Niestety, nie doszedłem jeszcze do tego, jak zrobić, żeby świnka atakowała...

Możesz to zrobić jedynie na skillach, żeby podrzucała, truła i tak dalej...

Lepiej używać mobków agresywnych.

Opublikowano

Ok spoko.

A jak dodać teraz do tego trader'a jakiś przedmiot do np. kupienia i do sprzedania?

Po "otwarciu" NPC Trader mam w prawym dolnym rogu fioletową wełnę z napisem "Sell stock" a po kliknięciu jej pojawia się pomarańczowa z "Buy stock"

Czyli pewnie jedno jest od sprzedaży a drugie od kupna tyle to wiem.

PS: da się zmienić jakoś te wełny na inny kolor lub całkowicie na inny przedmiot + spolszczyć te napisy tam ?

Opublikowano

Da się da się w configu, albo pliku local, nie pamiętam dokładnie...

A więc:

1 co robimy - bierzesz patyk do ręki i klikasz prawym lub lewym na swoje npc

Pojawi się na czacie: Entered manager mode (coś takiego)

Klikasz prawym już bez patyka na NPC po czym dodajesz przedmioty do odpowiedniego stocku.

Klikasz na wełnę o nazwie "Prices managment"
Bierzesz jakis item do reki i klikasz na item na stocku po czym zwieksza mu sie cena.

Tadaaam.

Pamiętaj, że jeżeli chcesz stworzyć tradera serwerowego ustaw mu portfel na infinite komendą:

/trader wallet set infinite (infinity)

Dzięki temu nigdy nie skończy mu się kasa.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@up

Coś nie działa mi tylko trochę mi zadziałało ;/

Byłbyś taki miły i mi pomógł to ustawić ? Masz np. TeamSpeak3 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...