Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja GTA IV na Windows 8 i Konto Live Off-Line

Calme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

W tym poradniku dowiecie się jak zainstalować GTA IV na Windows 8, a następnie utwożyć konto Off-Line w usłudze Games for Windows.

Zaczynamy.

By zainstalować GTA IV na Windows 8 musimy pobrać najnowszą wersję Games for Windows Marketplace dostępną pod poniższym linkiem.

http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=201134

Po pobraniu, uruchamiamy i instalujemy cały pakiet przedstawiony w oknie instalacji.
Gdy już klient Live będzie zainstalowany uruchamiamy instalator w trybie zgodności z Windows XP (PPM na plik setup.exe znajdujący się na płycie, po czym wybieramy "Właściwości", a następnie zakładkę "Zgodność"). Dzięki temu powinniśmy bez przeszkód zainstalować grę.

Teraz czas utworzyć konto Live.

Jeśli nie chcecie mieć konto sieciowego (Off-Line) należy wybrać w panelu Games For Windows podczas uruchamienia gry opcję "Utwórz nowe konto", a następnie zjechać na dół tekstu i kliknąć odnośnik w tekście "Utwórz konto lokalne".

Piszę o tym ponieważ w starszych wersjach klienta rozpowszechnianych wraz z płytą opcja ta nie była aż tak zamaskowna. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

yep działa...
zainstalowałem wersję ze steama, zainstalowało mi te directx'y i inne pierdoły. i mam error :

seculauncher failed to start application 2000

niby jest to błąd związany z Visual C++ 2005 Redistributable, więc reinstalowałem to, pobrałem wersję 32bitową (mam system 64bitowy) i na odwrót. Nic nie pomogło.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siema.

W tym poradniku dowiecie się jak zainstalować GTA IV na Windows 8, a następnie utwożyć konto Off-Line w usłudze Games for Windows.

Zaczynamy.

By zainstalować GTA IV na Windows 8 musimy pobrać najnowszą wersję Games for Windows Marketplace dostępną pod poniższym linkiem.

http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=201134

Po pobraniu, uruchamiamy i instalujemy cały pakiet przedstawiony w oknie instalacji.

Gdy już klient Live będzie zainstalowany uruchamiamy instalator w trybie zgodności z Windows XP (PPM na plik setup.exe znajdujący się na płycie, po czym wybieramy "Właściwości", a następnie zakładkę "Zgodność"). Dzięki temu powinniśmy bez przeszkód zainstalować grę.

Teraz czas utworzyć konto Live.

Jeśli nie chcecie mieć konto sieciowego (Off-Line) należy wybrać w panelu Games For Windows podczas uruchamienia gry opcję "Utwórz nowe konto", a następnie zjechać na dół tekstu i kliknąć odnośnik w tekście "Utwórz konto lokalne". 

Piszę o tym ponieważ w starszych wersjach klienta rozpowszechnianych wraz z płytą opcja ta nie była aż tak zamaskowna. :)

Działa ale ja mam problem z spolszczenie bo gdy pobieram to klikam i wyskakuje mi aby znaleźć wersje dla twojego komputera skontaktuj się z wydawcą oprogramowania!! pomocy jeśli ktoś wie jak to naprawić nie napisze albo podeśle link do pobrania !! 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

No cóż, to poradnik do instalacji GTA IV na Win8, ale o tym, że gra i tak się nie uruchomi autor nie wspomniał :3

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • Rayzer. zmienił(a) tytuł na Instalacja GTA IV na Windows 8 i Konto Live Off-Line

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...