Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Ultimate2

Maliusek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
x6to.png

Data startu: 1 wrzesień 2013

Ultimate2 to oryginalny projekt.

Przeanalizowaliśmy każdy szczegół, błędy, monotonność, sposób rozrywki.

Usunęliśmy najnudniejszy fragment kariery na prywatnych serwerach, czyli wbijanie poziomów 1-60, które praktycznie wszędzie wygląda tak samo i osiągniecie tego poziomu nie jest żadnym wyczynem.

Dlatego odważyliśmy się zrobić wielki absurd metina, lecz w praktyce to jednak wygląda całkiem inaczej.

9k72.png

dvn1.png

Jak to wygląda? Maksymalny poziom to 80? To śmiech na sali!

Otóż nie. Kto powiedział, że maksymalny poziom musi mieć 3 cyfry?

Po co wbijać tyle poziomów, skoro można wbić po prostu jeden, a mieć to samo?

Wiadomo, poziomy wbija się wolniej, ponieważ jest niski maksymalny poziom.

Porównując - wbijając na naszym projekcie 30 poziom, to przeliczając na maksymalny poziom konkurencji (ok.250) wbiliście około 90 poziom.

Oczywiście, na 30 poziomie nie będziemy chodzić z FMS'em, tylko z całkiem nową bronią, epikiem.

No dobrze, dobrze, ale jak wygląda sytuacja z expieniem?

Normalnie, od 20 poziomu mamy już nowe potwory na znanych mapach (Sohan, Dolina, Ognista).

Od 60 poziomu już mamy całkiem nowe mapy.

Odonośnie dropu sprawa jest niezwykle ułatwiona, jak pewnie wiecie, mając co raz większy poziom, zmniejsza się nam szansa na drop, lecz jak u nas wbijanie jednego poziomu jest dłuższe, to chyba wiadomo - dzięki temu mamy lepszy drop (bo nie zmienia się nam tak szybko poziom).

Jak umiejętności, koń i te inne sprawy?

Umiejętności wbijamy w tradycyjny sposób. Zdecydowaliśmy, że będzie trzeba dropić przedmioty do awansowania umiejętności.

Drop nie jest słaby, z metina KU dropią nam parami (po 2 sztuki), odnośnie kamienia duchowego drop jest ze szkatułek bossów jak i z metinów na wysoki poziom.

Koń, wiadomo ułatwienie, szybciej się przemieszczamy, lepiej często pobić na koniu - dlatego zdecydowaliśmy, że 11 poziom konia otrzymujecie na start.

Konia militarnego robimy medalami, który dropi z metinów, można go czytać co 2 godziny (33% szansy na wejście).

wszelkie wspomagacze i przyspieszacze dropią ze szkatułki, która dropi losowo z każdeo potwora 20+.

z każdego zabitego bossa mamy szansę wydropić jego przywołanie (20% szans).

Co z bonusami?

Bonusy wbijamy w tradycyjny sposób, nie wchodzą od razu na maksymalnych wartościach, lecz wbijanie bonusów jest ułatwione.

Czy 6/7 występuje? Tak, lecz możemy do nich wbić tylko dodanie do statystyk (+5), czyli siła, witalność, zręczność, inteligencja - nic więcej!

6/7 bonus można zdobyć przechodząc misje, dungeony lub z najmocniejszych bossów.

Odnośnie zwykłych bonusów, są dostępne normalnie w sklepie.

A co z biologiem?

Biolog pokazuje się w naszej karierze od 10 poziomu. Co 5 poziom dostajemy od niego nowe zadania.

Misje u biologa są na razie do 70 poziomu, jak dojdziemy do wniosku, że potrzeba więcej - wtedy damy więcej od niego zadań.

Oddajemy u niego przedmioty bez ograniczeń czasowych do 25 poziomu, później oddajemy co godzinę, z wyższym poziomem misji co dwie, na końcu co 3.

lefl.png

Sprawa z przedmiotami może dla niektórych być interesująca.

Każdy maksymalny poziom przedmiotu to +11.

Do 20 poziomu co 10 poziomów ukazują nam się znane bronie ze zwykłej edycji metina (przykładowo: 1 - Nimfa, 10 -Żądło)

Odnośnie zbroi jest podobnie (przykładowo: 1 - zbroja z łusek, 10 - złota zbroja)

Od 20 poziomu zaczyna się zabawa, pojawiąją się całkiem nowe bronie epickie, które dropimy ze szkatułek bossów.

Przedmioty od 50 poziomu juz przerabiamy, tylko nie normalnie ulepszając, lecz dropiąc Księgę Zaklęcia (II) i ustawiając w okienku 2 przedmioty.

Bronie, zbroje są co 10 poziomów do 80 poziomu, biżuteria natomiast jest co 9 poziomów zaczynając od 9 poziomu, kończąc na 72.

auif.pngz5m3.png

Każdy przedmiot posiada dwa stopnie!

Stopień (I) oraz stopień (II), czym sie one różnią?

Jak pewnie się domyślacie, na stopniu drugim mamy większe wartości przedmiotów.

Przerabiając przedmiot na 2 stopień zwiększa się wymagany poziom o 5!

Czyli nasze Żądło na 10 poziomie po przerobieniu będzie na 15 poziom.

Przedmioty na drugim stopniu normalnie ulepszamy.

Jak przerabiamy stopnie? Normalnie, ulepszamy przedmiot z +11 (I) na +0 (II).

Wymaganym ulepszaczem na przerobienie jest zawsze Księga Przemiany.

Są 4 typy księgi przemiany, różnią się zakresem poziomów przedmiotów, co 20 poziomów zmienia się księga.

Przykładowo Księga Przemiany (II) działa na przedmioty z poziomem 21-40, Księga Przemiany (III) natomiast działa na przedmioty 41-60.

Przykładowy wygląd broni (w tym wypadku na 1 poziom):

ltpc.png

1ri9.png

Wierzchowce jak wiadomo, ułatwiają nam przemieszczanie się, a przede wszystkim expienie.

U nas, można podzielić wierzchowce na 2 typy,

Gohh- zwykłe, niewymagające nic oprócz pieczęci jazdy,

Dreen- lepszy typ wierzchowców, wymagany 22 poziom konia oraz oczywiście pieczęć.

Pieczęcie zwykłych wierzchowców są na 3 godziny, można je zdobyć:

-Ze szkatułek bossów

-Misji pobocznych

-Metinów 20+

-Szkatułki specjalnej, która dropi losowo z potworów

Pieczęcie wierzchowców Dreen natomiast są na dłużej (5 godzin) i można je jeszcze bardziej ulepszyć (aby można było korzystać dłużej).

Można je zdobyć z:

-Z mocnych bossów

-Misji głównych

-Metinów 50+

Posiadając specjalny "Zegar Yoh-wai", można dołożyć żywotność pieczęci o +5 godzin.

Zegar tego typu można zdobyć z misji specjalnej oraz ze szkatułki, która dropi z metinów 55+.

0qyi.png

lbwu.png

Weryfikacja:

Wszelkie zrzuty ekranu i szczegółowe informacje uzupełnię do jutra, jak wszystko pięknie obramuję i opiszę.

Opublikowano

Bardzo bogata prezka, brawo. -.- Nie polecam, przekombinowany serwer , na dodatek nic się nie da dowiedzieć z prezki. A i fms pewnie na 5lvl, prawda? A miecz +9 na -15lvl?

Opublikowano

Fajny pomysł z tą bronią, elegencko to wygląda, ale w prezentacji nic innego nie przedstawiłeś ..

[√] 50 postów
[√] 100 postów
[√] 250 postów

[√] 500 postów

[x] 800 postów

Opublikowano

Kto będzie chciał zagrać to zagra, kto nie będzie chciał to proste - nie zagra.

Co do prezentacji, jutro wszystko zostanie dorobione.

Bardzo bogata prezka, brawo. -.- Nie polecam, przekombinowany serwer , na dodatek nic się nie da dowiedzieć z prezki. A i fms pewnie na 5lvl, prawda? A miecz +9 na -15lvl?

Kto powiedział, że będzie FMS? Nie będzie około 90% broni ze zwykłej edycji metina, będą po prostu nowe.

Masz rację, lepiej mieć nasrane broni do 60 poziomu, których i tak nie użyjesz w późniejszej karierze gry, chyba, że FMS'a.

To będzie całkiem nowy projekt, wszelkie tabele od przedmiotów są zrobione od nowa.

To nie jest kolejna kopia bazy przedmiotów i mobów ze zwykłej edycji metina, gdzie prywatne serwery różnią się może od siebie o 20-30% całości gry.

Zrób Ankietę , Kto zagra , a Kto nie :)

Po starcie będę wiedział ile osób gra, ta informacja nie jest przydatna dla Ciebie.
Co mam przedstawiać jak kolejny podjarany administrator, że będą kostiumy, pety, wierzchowce? Przecież to oczywiste...
Opublikowano

Ja mam tylko jedno pytanie.

Na jaką cholere tyle zabawy, zmienianie lvl bosów, metinów, broni i ich dmg, hp, dostosowywanie wszystkiego.

Każdy będzie miał uczucie nie kończącej się gry bo jest przyzwyczajony do max lvla minimum 99, a tutaj będzie szło jak krew z nosa co jest bardzo demotywujące.

No nic zobaczymy, pomysł ciekawy, ale jak któryś przedmówca napisał, nie trafny i mało praktyczny.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Ja mam tylko jedno pytanie. Na jaką cholere tyle zabawy, zmienianie lvl bosów, metinów, broni i ich dmg, hp, dostosowywanie wszystkiego. Każdy będzie miał uczucie nie kończącej się gry bo jest przyzwyczajony do max lvla minimum 99, a tutaj będzie szło jak krew z nosa co jest bardzo demotywujące. No nic zobaczymy, pomysł ciekawy, ale jak któryś przedmówca napisał, nie trafny i mało praktyczny. Pozdrawiam,

Powiem tak, wpadłem na ten pomysł i chcę go sprawdzić.

Jak nie sprawdzę to się nigdy nie dowiem, a jak się graczom nie spodoba to trudno, na tym świat się nie kończy.

Opublikowano

Jak dla mnie bardzo fajna koncepcja. Można powiedzieć, że taka odskocznia od tych wszystkich serwerów, które są praktycznie takie same, a różnią się tylko ratami...

Co z broniami na 75? Skąd je zdobywamy?

Jakaś reklama będzie?

Opublikowano

Hymm Ogólnie początek prezki fajnie , przyjemnie się czyta ale jakoś szybko się skończyła :D .

Gdzie sys. ul. , ss sklepów itp.

Może być ciekawie

2YX6eTo.png

Opublikowano

krótka ta prezentacje

jedynie dowiedziałem się że nimfe ulepszamy na +11 ,a potem robimy nimfe stopien 2 :D

za bardzo przeinaczony ten serwer.

41196912334212939960.png

Opublikowano

W końcu coś nowego,brak monotonii, mam nadzieję , że to wypali i ludzie przyjdą by sprawdzić,że 250lv i bronie z dupy można przedstawić w dużo prostszej i ciekawszej kompozycji :)

UŚMIECH , MOC , FITNESS , SPORT!

Opublikowano

A mi się właśnie taki projekt podoba , tylko jak ze skilami , bo jak wiadomo na 80 lvl mamy 4 skile P a gdzie 5 czy 6 patrząc na inne klasy.

Np. Taki szaman smok wymaxuje 3x P buffy a gdzie 3 skile do PvP/PvM.

faktycznie troszkę projekt przekombinowany ale wkońcu coś nowego :D

Opublikowano

A mi się właśnie taki projekt podoba , tylko jak ze skilami , bo jak wiadomo na 80 lvl mamy 4 skile P a gdzie 5 czy 6 patrząc na inne klasy.

Np. Taki szaman smok wymaxuje 3x P buffy a gdzie 3 skile do PvP/PvM.

faktycznie troszkę projekt przekombinowany ale wkońcu coś nowego :D

Miałam pisać o to samo O_o. Czyżby zdobywało się po 2pkt co lvl, a może 3? dodaj coś więcej wrzuć ss-y z gry, drop z metina i bossa, bo troszkę ubogo, ale projekt sam w sobie ciekawy.

Opublikowano

Kiedyś jak miałem w planach stworzenie własnego serwera, też chciałem zrobić np. 80lvl max.

Miło widzieć, że ktoś jeszcze na to wpadł. Przynajmniej coś oryginalnego. Oczywiście nie zagram, bo skończyłem w metinem, ale pomysł jest ciekawy.

Nie musicie od razu hejtować, to dopiero 1 taki serwer, może kiedyś będzie więcej takich, i będą udoskonalane. W końcu jak max lvl kiedyś przebił barierę 100lvl'a, też wiele osób pisało że za dużo kombinowania. :) pozdrawiam.

"Ciekawie" pokazałeś poziom trudności. xD

Tak, lubię kolory.

​hajs, hajs ​hajs, hajs ​hajs, hajs ​hajs, hajs :ninja:

~ Cirkays

Opublikowano

@Up jaka kpina znowu co ty tworzysz.

Odkąd zobaczyłem zapowiedź jakieś 3-4 dni temu to już był 1 września i nic nie zostało zmienione.

Może nie ten serwer przyjacielu :)

Czekamy czekamy, chciałbym bardzo aby prezka została uzupełniona w miarę szybko.

Mam też pytanie czy skile będą wchodziły na M1 z 12->13 pkt ? bo nie widzę innego wyjścia no ew. z mniejszych progów.

Kolejne pytanie to czy przewidywana jest BETA, ponieważ takie modyfikacje wiążą się ze sporą ilością bugów.

No chyba, że macie wszystko dopracowane w 1oo% i nic was nie zaskoczy w co wątpię ;P

Tak czy siak liczę na uzupełnienie, odpowiedź i życzę wszystkiego dobrego ;)

Opublikowano

Popraw ss'y weryfikacyjne.

23. Wprowadzenie weryfikacji prywatnych serwerów poprzez wstawienie SS'a video z zapowiadanego serwera na przynajmniej 2 SS'ach/ Video musi być napisane przez komendę /b bądź /n ''Nazwa serwera dla Mpc Forum''. SS/Video ma znajdować się na pierwszej stronie!

Czas do północy.
sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...