Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który system wybrać? Win7 - Win8

kubaxaxa3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sieci czy u nas na forum jest tyle tematów i w każdym są osoby, które napiszą zainstaluj Windows 8 a są i takie które napiszą Windows 8 to gówno zostań czy Windows 7.....

Co byś nie zainstalował będzie Ok. O ile podoba ci się nowy interfejs jest on na pewno lepszy niż standardowe menu start.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jak GTA IV to stara gra to nie wiem co np. z AoE albo innymi grami nie sądze żeby aż tak było. Jak coś to może weź 7. Ale to Twój wybór.

„+” Nic nie kosztuje, a motywuje!

sauron.png

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej wziąć 7 Ultimate 64Bit. Często słyszałem, że Windows 8 ma problemy z odpaleniem różnych gier, nie jestem w stanie teraz poddać tytułów bo nie pamiętam.

185241494535326637230.png

Opublikowano

Windows 7 nie dostanie najnowszego directa a jeśli dużo grasz w gry i raczej komputera nie wymieniasz co 1 rok lub dwa to polecam Windows 8.

Wiadomo, że nagle wszyscy producenci gier nie przerzucą się tylko na najnowszego directa ale z biegiem czasu na pewno to nastąpi a potem zęby w tynk i wywalanie szlamu na Microsoft.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Win 8 - Wg mnie wygodniejszy

Do tego faktem jest ze wydajniejszy od win7

Bedzie mial wsparcie nowego DirectX i opengl win 7 nie bd mial wsparcia directx i nie wiadomo co z kolejnymi wersjami opengl

Win8 odpala 99% gier a win7 wiecej ma problemow z grami (reszta czy odpali zalezy od sprzetu ale jak sprzet ok to win7 niemal zawsze odpali, left for dead 2 mial podobno lekkie problemy na poczatku z poczatkowa wersja 8 pozniej aktualizacje naprawily

Opublikowano

Nie przepadałem za 8, dopóki nie pozanałem jej walorów. W tym momencie przestałem słuchać noobków z wyrobioną opinią: 7 lepsza, dlaczego, bo tak. Sytuacja podobna jak z wyborem między AMD, a Intelem, tylko bardziej oczywista.

nazgule.jpg

Opublikowano

A czy możesz dlaczego mam brać 8?

Wyżej masz już wyjaśnione. Nowszy, lepszy, szybszy. Dłuższe wsparcie itp. Jak nie masz żadnego systemu na kompie to lepiej wgrać 8 ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...