Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komputer sam sie wylacza

Ja2356

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem podczas grania jak i przegladania internetu komputer mi sie po jakims czasie restartuje. Czyli sam sie wylacza a potem wlacza. Przed tem monitor mi sie wgl nie wlaczal i tylko migal zasilacz pobawilem sie troche w srodku i monitor odpalil :) juz sie cieszylem ze sobie wreszcie na kompie pogram a nie na lagujacym laptopie a tu lipa sam sie wylacza:/ Co jest?

Opublikowano

Gdzie GPU ?!

Mniejsza, procesor raczej Ci się nie przegrzewa (to są i tak temepratury w iddle).

Pożycz zasilacz i podłącz pod Twój sprzęt. Jeśli nie będzie się wyłączać, to czeka Cię wymiana na Chieftec'a/nieregenerowanego Fortrona/Aerocoola za ~100zł. Żadne I-BUM

Opublikowano

Miałem ten sam problem w starym kompie. Powodem resetowania się, oraz tego, że po samym resecie zasilacz chodził ale monitor był czarny była:

BATERIA BIOSU, wystarczyło ją wymienić i wszystko smiga. Koszt 6zł chyba.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

to jak mówiliśmy.

Zostaje tylko sprawdzić czy nie pada zasilacz.

Nie chce nic mówić, ale u sb posiadam Colorsit który działą od 3 lat ;D.

I jeszcze mi kompa o dziwo nie spaliło ^.^

graphic.png
Opublikowano

Wiesz wszystko się kiedyś psuje ;p.

Gdzieś wyczytałem ostatnio że koleś miał wieżę stereo przez 2 lata gwarancja się skończyła i kaput. A miał radio z 2 wojny światowej, i ciągle działa ;p

Najlepiej nie kupuj tylko pożycz, i sprawdź.

Bo tak jak sam napisałeś może to być strata kasy.

graphic.png
Opublikowano

No i co z tego że działał 6 lat ? Po prostu mógł się zepsuć. Bez żadnej konkretnej przyczyny. Jak chcesz wiedzieć czy to na pewno zasilacz to musisz sprawdzić komputer na innym zasilaczu. Inaczej się nie da.

Opublikowano

Obecnie komputer dziala na mega obciazeniu sie nie wylaczyl odpalilem 2 metiny,muzyke 7x chrom strsznie mulil ale sie nie wylaczyl temperatura byla w tym ostatnim poscie z zalacznikiem. Brat mowi ze na tym kompie max temperatura to 80º :P

Edit i jeszcze cs chodzil :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...