Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Questy u biologa ..

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Cześć mam pytanie otóż jak dzisiaj paczyłem do winSCP to tam widzę że mam wgrane questy u biologa (zęby,księgi itp)

lecz moja postać ma 250 lvl a żądne misja sie nie pokazuję żeby iśc do biologa itp .

Tu taj wam podaje przykład misji którą mam na serwerze (zęby) a nie mam zwoju w grze żeby wykonać tą misje i dalsze !

Wie ktoś ocb ??

http://wklej.to/J2PW0

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Popatrz jak masz 9 linijke jest ustawione w przedziale lvlowym od 30 do 90

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

when login or levelup with pc.level >= 30 and pc.level <= 90 begin

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlatego musisz zmienić 90 na 250(lub inny lvl zależy do jakiego lvla ma być misja dostępna), tak jak jest poniżej

=========================================================

when login or levelup with pc.level >= 30 and pc.level <= 250 begin

Opublikowano

Po wpisaniu komendy /a <nick> 30 nie wyskakuje quest na zęby orka u biologa?

Jeśli nie to po prostu nie masz aktywowanych questów.

W konsoli wpisujesz:

cd /usr/mt2(czy tam home zalezy kto co ma i jak ;])/game/share/locale/poland(czy tam germany, zależy kto co ma i jak)/quest

[enter]

i wpisujesz w konsoli ./qc <nazwa questa> np ./qc collect_quest_lv30.quest

w grze: /reload q

robisz nową postać i sprawdzasz czy quest się wczytuje.

Specjalista
Opublikowano

Po wpisaniu komendy /a <nick> 30 nie wyskakuje quest na zęby orka u biologa?

Jeśli nie to po prostu nie masz aktywowanych questów.

W konsoli wpisujesz:

cd /usr/mt2(czy tam home zalezy kto co ma i jak ;])/game/share/locale/poland(czy tam germany, zależy kto co ma i jak)/quest

[enter]

i wpisujesz w konsoli ./qc <nazwa questa> np ./qc collect_quest_lv30.quest

w grze: /reload q

robisz nową postać i sprawdzasz czy quest się wczytuje.

Gdy wpisuje to co jest na czerwono wyskakuje coś takiego : Permission denied. - Więc nw czy dobrze czy nie ;)

Gdy wpisuje to co na zielono pisze : Command not found. :( więc nw ocb ;p

Dodam że wpisuje to po komendzie /etc/rc.d/netif restart lecz nw czy to coś zmienić ;p

Popatrz jak masz 9 linijke jest ustawione w przedziale lvlowym od 30 do 90

when login or levelup with pc.level >= 30 and pc.level <= 90 begin

Dlatego musisz zmienić 90 na 250(lub inny lvl zależy do jakiego lvla ma być misja dostępna), tak jak jest poniżej

when login or levelup with pc.level >= 30 and pc.level <= 250 begin

Sekund 5 i zaraz dam znać czy działa :D

Okey działa all :) dzięki wielkie bardzo ,sory za duble ale coś nie mogę edytować posta cały czas się wczytuje i nw ocb:)

Aha wiecie gdzie zmienić żeby było można oddawać co 1 sekunde itemki do biologa ;)

graphic.png

Opublikowano

@Up

1
pc.setqf("duration",get_time()+60*1*15)

60*1*15 = 15 minut dlaczego? bo...
60s * 1s = 1 min
1 min * 15 min = 15 min,

Przykładowo co 2h, można to zapisać na 2 sposoby, Działaniem lub przypisaniem sekund na stałe. np.

1
pc.setqf("duration",get_time()+60*60*2)

lub

1
pc.setqf("duration",get_time()+7200)

gdyż godzina ma 3600 sekund a 2 h to 3600 * 2,

Podajemy tam wartość w sekundach.

ex

Specjalista
Opublikowano

pc.setqf("duration",get_time()+1)

Czyli jak dam tak to bd co jedną sekundę ?? xD;)

graphic.png

Opublikowano

pc.setqf("duration",get_time()+1)

Czyli jak dam tak to bd co jedną sekundę ?? xD;)

pc.setqf("duration",get_time()+0)

+0 daj i będzie co sekunde ;d

albo tutaj

pc.setqf("duration",get_time()+0*0*0)
Specjalista
Opublikowano

ok,dzięki wielkie :D

Zaraz sprawdzę jak coś dam edita.

@Edit:

Nw czemu ale dalej nie mogę oddawać co sekunde ;/

P.S Jak coś pliki taki_niesmialy

graphic.png

Opublikowano

ok,dzięki wielkie :D

Zaraz sprawdzę jak coś dam edita.

@Edit:

Nw czemu ale dalej nie mogę oddawać co sekunde ;/

P.S Jak coś pliki taki_niesmialy

Wpisałeś /reload q?

Wgrałeś questa ponownie po zmianach w czasie oddawania?

Odczekałeś czas, który już leci przed zmianą?

Quest, który już liczy czas i ulegnie zmianie i tak, każe ci odczekać ten czas. Możesz przeczyścić w bazie tabelkę quest lub znaleźć ten z biologiem, usunąć i po prostu zaczniesz go od nowa.

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Specjalista
Opublikowano

Wpisałeś /reload q?

Wgrałeś questa ponownie po zmianach w czasie oddawania?

Odczekałeś czas, który już leci przed zmianą?

Quest, który już liczy czas i ulegnie zmianie i tak, każe ci odczekać ten czas. Możesz przeczyścić w bazie tabelkę quest lub znaleźć ten z biologiem, usunąć i po prostu zaczniesz go od nowa.

Pozdrawiam.

1) Wpisałem

2)Nie

3)Jaki czas ?? ;p

4)A gdzie znajdę tą tabelkę quest w zakładce player ?? :D,usuwałem i jeszcze raz wgrywałem questa i dalej to samo xD

Też zakładałem od nowa postać żeby mieć na nowo biologa i też to samo nie mogę oddawać co sekundę ;p

graphic.png

Opublikowano

1) Wpisałem

2)Nie

3)Jaki czas ?? ;p

4)A gdzie znajdę tą tabelkę quest w zakładce player ?? :D,usuwałem i jeszcze raz wgrywałem questa i dalej to samo xD

Też zakładałem od nowa postać żeby mieć na nowo biologa i też to samo nie mogę oddawać co sekundę ;p

1. -

2. Skoro zmieniłeś czas oddawania przedmiotu, powinieneś znów wgrać questa wpisując "cd /usr/home/....../quest" ENTER i "./qc nazwa_questa.quest", ponieważ dalej masz wgrany poprzedni czas.

3. Ten czas, który musiałeś czekać, zanim zmieniłeś na sekundę, czyli pewnie 1h? ;) Patrz pkt. 2. Dopiero po wgraniu ponownie, sprawdzisz to inną postacią, na której nie zacząłeś jeszcze robić biologa.

4.W Player jest tabelka quest, zobacz pod tabelką player_index , odpal tą "quest" i szukaj w szName "collect_quest_lv30", zaznacz linijki w których masz taki wpis i usuń, wtedy po /reload q lub resecie serwera, biolog na wszystkich postaciach, którym usunąłeś wpis, powinien rozpocząć się na nowo.

Jest jeszcze inny sposób na ustawienie tego, bez ponownego wgrywania i głupiej zabawy.

Wejdź w ftp do ścieżki /usr/home/....../quest/object/20084/chat

Teraz PPM na plik "collect_quest_lv30.go_to_disciple.0.script" i Podgląd/Edycja i tutaj, możesz sprawdzić, czy czas się zmienił, jeśli nie to masz standardowo:

pc . setqf ( "duration" , get_time ( ) + 60 * 60 * 1 )

I wtedy zmień na ten " + 0 * 0 * 0 ", żeby było 0 sekund.

Po tym procesie, musisz wpisać /reload q (oczywiście w grze jako GM) i spróbować oddać itemek do biologa, postacią na której jeszcze nie byłeś u biologa lub gdzie usunąłeś wpis w tabeli quest, tak jak napisałem w pkt4. Jeśli nie masz dubla questu, to nie będzie komplikacji i normalnie, oddasz co sekundę.

Pozdrawiam.

EDIT#: Kropki we ścieżkach są tylko dlatego, że nie wiem jakie masz pliki i foldery mogą być różne.

5y6tk3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...