Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Rankedy.

KaaaiN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Gram rankedy od wczoraj. Miałem 1 dyzwizje brązu a teraz mam 3 dyzwizje brązu przez słąbych graczy. Każdy mecz kończe przeważnie będąc OP, ale mój team nie ogarnia. Dzisiaj zdarzyło mi się grając na jungli nafeedować cały swój team. Ja łącznie głównie z midem i bot-em po 5/1 i wyżej w statach, ale później w teamfighcie wszystko padło, bo gracze mojego teamu okazali się kompletnym dnem pomimo, że picki mieliśmy mocniejsze od drużyny przeciwnej. Zaraz spadne do 4 dywizji. Jakieś rady ?

9adc2b66942ff0dfra1pq2c.gif

Opublikowano

Polecam grać na midzie i carrować grę poprostu , potem gankować bot'a topa jeżeli sobie nie radzą , i zabijać easy win .

Grać duo z kolegą ty na midzie np. on w jungli dobra współpraca i też win w kieszeni

13974416597414485934.png

by MychaGame

Opublikowano

Za dużo tych tematów , jeśli chcesz wyjść musisz grać ponad swoje możliwości ( ty się feeduj , a zarazem pomagaj teamowi ) , najlepiej graj offtankami .

Opublikowano

Polecam grać na midzie i carrować grę poprostu , potem gankować bot'a topa jeżeli sobie nie radzą , i zabijać easy win .

Grać duo z kolegą ty na midzie np. on w jungli dobra współpraca i też win w kieszeni

No tak. ale jeśli ich team okaże się bardzo współpracujący to nie przebije się na midzie,a jeśli gra zostanie sprowadzona do 30 + minut sam nie dam rady.

Duo byłoby dobrym rozwiązaniem. Dyzwizje 1 nabiłem w taki sposób, lecz moi znajomi skończyli grę i niemam z kim niszczyć ...

Ostatnio próbowałem pickami typu fiora,trynda,master, szybko się przebiję i zniszczę wieżę na innych liniach niż znajdują się wrogowie, ale maksymalnie udaje mi się zniszczyć inhi i lipa.

Opublikowano

Hm.. Może mieli mocniejsze picki ? Lepsze ultimate ? Lepszą chęc wygrany ? Nie trzeba wcale grać na midzie, z jungli sie jeszcze łatwiej carryuje gry i to wcale nie postaciami z dmg bo ja najlepiej w jungli gram NUNU, tak nunu mimo że ma aż 1 skill który zadaje dmg przed 6 to i tak jest ok, przed 6 można spalić typowi flasha albo i nawet zabić ...

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Przed chwilą grałem solo.. cały team polaków, oczywiście flame był już w oknie wybierania. I to prawda, że jeśli mamy niskie mmr, bardzo cięzko nam będzie wyjść, dlatego gram duo. Grając z kolegą, coraz wyżej i coraz wyżej i za niedługo miejmy nadzieję będę miał serię do silvera ;) Graj Duo z kolegą, najlepiej mid i top/jungle. Jeśli jesteście ogarnieci, we 2 łatwiej wygrać grę, chociaż nie zawsze jednak się da :( Retardy są i będą.

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Wiesz co to znaczy OP?

Każdy mecz kończe przeważnie będąc OP

Chyba nie.

Graj midem z teleportem i gankuj bota, poproś junglera i macie 2vs4 i przeważnie jest double

Graj junglerem premade z topem/midem i zmawiajcie się na ganki. Ogarnięte duo i myk myk do silverka

Opublikowano

To postaram się kogoś namówić, aby mi pomógł nabijać. A tak jeszcze w temacie.

Przed chwilą grałem kassadinem vs Lux . mida wygrałem. gre skonczyłem 14/6/20 ogólnie wygraliśmy z 50/30 ale mój team niedość, że nie potrafią wybronić swoich lini to jeszcze jak przychodzi co do czego focusują na singed-a ... płakać mi się chcę jak na to patrze.

Opublikowano

Ja Ci dam dobrą rade . Jeśli chcesz wygrać gre , graj na jungli . Wtedy możesz kontrolować każdy lane i możesz pomóc wszystkim . Bierz na jungle postacie z AoE ulti . Polecam sejuani , mobilna w jungli + świetny ult .

A jeśli chodzi o pomoc teoretyczną zapraszam na Eu West . Sama grałam na Eu Nordic i kisiłam się w Silverze . Obecnie gram na Eu West i trzymam się w Goldzie II i lece w góre ;)

Angelina_Jolie_banner_by_xonyx.png

Opublikowano

Focus na singeda to jeszcze nic... Ostatnio (w silverze :D) singed zrobił quadre na moim teamie, bo go chase'owali. Chase'ować singeda. Fuck logic. Znowu w innej grze kolega z którym zawsze gram duo (sygna says all) zrobił pente malzem solo. Czemu? bo enemy team dawał się obijać chase'ując go. Zero myślenia brązu / silveru. Dlatego musisz myśleć za team, dawać im rady i pomagać im wygrywać linie, a w tf pod żadnym pozorem nie wbijać się, dopóki z nimi tego nie ustalisz, bo zazwyczaj zamiast followować poprostu napiszą wtf idiot i wrócą tam gdzie byli. I tak właśnie giną tanki w tej grze. Mając zbyt głupi team na wbicie się, nawet jeśli macie mocniejsze teamfighty. Komunikacja jest najważniejsza, trzeba umieć dogadać się z teamem i najlepiej zamiast oddawać wszystkim kille, jeśli nie jesteś pewny ich umiejętności, nafeeduj się i próbuj wygrac. Jeśli nafeedujesz się dość, żeby double / triple robić solo 1v3 to i teamfighty wygracie, jeśli enemy team jest tym samym brązem co Twój, bo nie ogarną focusu.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...