Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

gonzi19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Chciałbym abyście złożyli mi komputer do gier w granicach 2200 zł ( sam komputer bez monitora i reszty . Ze starego komputera przekładam napęd optyczny DVD ) chciałbym pograć w takie

gry jak far cry 3 na wysokich detalach , a w gta v na średnich byle bez ściny . Dysk wystarczy 500 gb a procek najlepiej intel i5 . Skrzynka jak najtaniej ale żeby nie była zamała . Nie mam zamiaru nic podkęcać . Prosze o oferty z sklepów lub hurtowni a nie z allegro . Bez systemu bo posiadam win 7 .

prosze o pomoc

Opublikowano

tak napęd na SATA

czy ta płyta głòwna nie będzie za słaba ?

Można zmienić na msi b75ma e33, masz wtedy usb 3.0. 50 zł drożej

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

czy duża jest rużnica pomiędzy zestawami opartymi na intel a AMD . Z tego co wiem ten drógi jest mniej wydajny czy to prawda ?

Opublikowano

czy duża jest rużnica pomiędzy zestawami opartymi na intel a AMD . Z tego co wiem ten drógi jest mniej wydajny czy to prawda ?

w grach jest mniej wydajny od i5

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

w opisie tej płyty głównej msi b75ma e33 pisze że posiada zintegrowaną karte graficzną która jest zależna od procesora co to znaczy ?

Opublikowano

spójżcie na ten zestaw

http://www.morele.net/inventory/info/lP1dKh/

napiszcie mi czy te części dobrze ze sobą wspułgrają co jest najsłabszym ogniwem

Teoretycznie wszystko dobre, dołożyć możesz do lepsze mobo, tej co podałem wyżej

Opublikowano

aby nie zakładać zbędnego tematu podpytam się tu :

Jakie mobo może zastopić b75 e33? chodzi mi tu o pełnowymiarowe ATX.

( proszę się nie dowalać do tego że offtop ale zbędnego tematu nie będę zakładał a to z czystej ciekawości. )

graphic.png
Opublikowano

aby nie zakładać zbędnego tematu podpytam się tu :

Jakie mobo może zastopić b75 e33? chodzi mi tu o pełnowymiarowe ATX.

( proszę się nie dowalać do tego że offtop ale zbędnego tematu nie będę zakładał a to z czystej ciekawości. )

Gigabyte B75 D3V albo msi b75a g43 fajne na b75 ;p

Opublikowano

jak kupisz przejsciowke

Przejściówki ATA->SATA nie działają, miałem jedną za 15 zł, a drugą za 20 zł. Nie działało, bo to po prostu ściema. Wtedy dysk jest wolniejszy itd.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Bo ATA najwiecej wyciaga ok. 1Gbit/s (130mb/s) a Sata/2 ma 3Gbit/s i sata3 6gbit/s a twardziele zreguly maja max transfer (te 7200rpm) ok 180Mb/s te lepsze wiec sie nie dziw

I wiekszosc przejsciowek ata->sata dziala

Opublikowano

Bo ATA najwiecej wyciaga ok. 1Gbit/s (130mb/s) a Sata/2 ma 3Gbit/s i sata3 6gbit/s a twardziele zreguly maja max transfer (te 7200rpm) ok 180Mb/s te lepsze wiec sie nie dziw

I wiekszosc przejsciowek ata->sata dziala

Właśnie nie działają, spotkasz się z tym problemem na każdym forum komputerowym ;)

PMK3yt4.png

Opublikowano

ta karta

: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-650ti-boost-2048mb-ddr5-192bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-1085-6008-wer-oc-overclock-gtx650tib-dc2oc-2gd5-570632/

jest prawie identyczna jak ta

: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-660-ti-2gb-ddr5-192-bit-hdmi-dp-box-gtx660-ti-dc2o-2gd5-529201/

porównajcie mi te dwie karty ( asus 650 ti oraz asus 660 ti ) i zastanawiam się nad lepszą płytą główną tak do 350 zł z dwoma portami pci-exspres ( chyba tak to sie nazywa te wejścia do kart graficznych żebym mògł w przyszłości dodać ieszcze jedną gtx 650 ti . Oraz dodajcie mi jakąś najtańszą nagrywarke .

czy ta karta graficzna gtx 650 ti nadaje się do podkręcania ?

Opublikowano

ta karta

: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-650ti-boost-2048mb-ddr5-192bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-1085-6008-wer-oc-overclock-gtx650tib-dc2oc-2gd5-570632/

jest prawie identyczna jak ta

: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-660-ti-2gb-ddr5-192-bit-hdmi-dp-box-gtx660-ti-dc2o-2gd5-529201/

porównajcie mi te dwie karty ( asus 650 ti oraz asus 660 ti ) i zastanawiam się nad lepszą płytą główną tak do 350 zł z dwoma portami pci-exspres ( chyba tak to sie nazywa te wejścia do kart graficznych żebym mògł w przyszłości dodać ieszcze jedną gtx 650 ti . Oraz dodajcie mi jakąś najtańszą nagrywarke .

czy ta karta graficzna gtx 650 ti nadaje się do podkręcania ?

Twój temat , że tak swobodnie się wypowiadasz?

Między kartami co podałeś jest spora różnica, nie tylko cela ale i wydajnościowo/.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...