Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nagła zmiana fps.

Persu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam problem od jakiegoś rana , gdy po załadowaniu mapy odczuwałem lekkie lagi i popatrzyłem na fps i dostrzegłem że mam ich 31 .Mimo prób zmiany ich ,żadna z nich nie dawała, czyli kombinacja różnych opcji w ustawieniach graficznych .A mimo to ,że przez ostani czas cały czas gram na 60 fps .Komputer jest czysty ,czyli nie ma aplikacji które mogły by mulić komputer ,oraz jest czysty w środku , gdyż ma on dopiero ok 3 miesięcy i nie powinien być brudny.

A o to sprzęt :

-8GB Ramu

-i5-3210M 2.50 GHz

-HD Graphics 4000

Opublikowano

Cześć.

Mam problem od jakiegoś rana , gdy po załadowaniu mapy odczuwałem lekkie lagi i popatrzyłem na fps i dostrzegłem że mam ich 31 .Mimo prób zmiany ich ,żadna z nich nie dawała, czyli kombinacja różnych opcji w ustawieniach graficznych .A mimo to ,że przez ostani czas cały czas gram na 60 fps .Komputer jest czysty ,czyli nie ma aplikacji które mogły by mulić komputer ,oraz jest czysty w środku , gdyż ma on dopiero ok 3 miesięcy i nie powinien być brudny.

A o to sprzęt :

-8GB Ramu

-i5-3210M 2.50 GHz

-HD Graphics 4000

HD Graphis 4000, te karty szybko się przegrzewają i po jakimś czasie są spadki fpsów, gdyż no poprostu karty od intela są chujowe.

Ściągnij nowe sterowniki to powinno pomóc. Dodatkowo możesz wyłączyć dźwięk w lolu a to zwiększy też twoje fps.

Opublikowano

HD Graphis 4000, te karty szybko się przegrzewają i po jakimś czasie są spadki fpsów, gdyż no poprostu karty od intela są chujowe.

Ściągnij nowe sterowniki to powinno pomóc. Dodatkowo możesz wyłączyć dźwięk w lolu a to zwiększy też twoje fps.

aha ok spoko, ja na tej karcie graficznej miałem wszystko na ultra, cienie itp i FHD i miałem 30 fpsów. Bez cieni było 60. Aha i te gpu nie przegrzewa się.. damn, jak jużto procek

wyczyść kompa ccleanerem

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...