Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zarobki na itemshopie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie ile sie zarabia na srerwerze minigames + bedzie coś orginalnego bedzie 300-400 slotów a jak serwr sie rozwinie to i 1000+.

400%20postow.png

Opublikowano

Moim zdaniem bardzo mało żeby go utrzymać , a jeszcze żeby się wybić . Lepszy serwer to survival + unikat gildie za itemy / freebuild + survival . Napewno na tych modach znajdą się gracze i kasa .

:)

Opublikowano

Jezeli serwer będzie dla "kasy" a gracze to wyczują to do 40zł maksymalnie

Jeśli serwer bedzie robiony z pasją, administracja czuwa i czeka aż ktoś poprosi o pomoc, bedzie dobra rozgrywka

Na początek jezeli będzie +50 a VIP by kosztował przewiduje 11.07 zł to około 70 zł miesięcznie, kwota by rosła tak samo jak serwery by sie rozkręcal...

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Jezeli serwer będzie dla "kasy" a gracze to wyczują to do 40zł maksymalnie

Jeśli serwer bedzie robiony z pasją, administracja czuwa i czeka aż ktoś poprosi o pomoc, bedzie dobra rozgrywka

Na początek jezeli będzie +50 a VIP by kosztował przewiduje 11.07 zł to około 70 zł miesięcznie, kwota by rosła tak samo jak serwery by sie rozkręcal...

Serwer nie jest robiony po to żeby zarabiać ale żeby się pobawić zabawić innych i mi nie sa potrzebne zarobiki czyli z pasja

PS: Dzieki bardzo ładna odpowiedź i czekam na inne.

400%20postow.png

Opublikowano

Ja ci powiem że jeżeli zrobisz takis serwer.

Na 300 - 400 slotów nawet więcej to masz około 1tys zarobków (miesięcznie).

Oczywiście jeżeli masz ponad tych 200 graczy i masz itemshop. O itemshop pisz do mnie !

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

To zależy od poziomu serwera, lecz żeby zrobić serwer który da radę udźwignąć 1000 slotów, trzeba wydać nie mniej niż 800zł, maszyny które są tak potężne nie są tanie. ;)

Opublikowano

Ja ci powiem że jeżeli zrobisz takis serwer.

Na 300 - 400 slotów nawet więcej to masz około 1tys zarobków (miesięcznie).

Oczywiście jeżeli masz ponad tych 200 graczy i masz itemshop. O itemshop pisz do mnie !

Item shop juz mam

400%20postow.png

Opublikowano

Jeśli zrobisz itemshop z głową, nie na siłe itd. to ~1-2k.(z vipow, jakies monety na serwerze itd) wyciągniesz przy dobrze zareklamowanym serwerze, który bedzie mial 300-400 slotów.

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Jeśli zrobisz itemshop z głową, nie na siłe itd. to ~1-2k.(z vipow, jakies monety na serwerze itd) wyciągniesz przy dobrze zareklamowanym serwerze, który bedzie mial 300-400 slotów.

Jak gracze bedo regularnie grać że w godzinach sczytu jest np 270 graczy na 300 to bede zwiakaszać cały czas sloty

400%20postow.png

Opublikowano

Według mnie miesięcznie wyciągniesz dla siebie ok. 200zł, reszta pójdzie na opłatę.

Sam mam serwer, więc wiem jak to jest.

Nie bedzie opłaty bo mam za darmo do 1000 slotów bez lagów i nawet wiecej ale pierwsza kasa pojdzie na pluginy

400%20postow.png

Opublikowano

jezeli chcesz zrobic serwer minigames to wypromuj go u slawnych youtuberow tylko taki sposob na popularnosc,a zarobki zaleza ile osb bedzie kupywac VIpy itp

Chetnie sluze pomoca

Opublikowano

jezeli chcesz zrobic serwer minigames to wypromuj go u slawnych youtuberow tylko taki sposob na popularnosc,a zarobki zaleza ile osb bedzie kupywac VIpy itp

Niby jak youtuberzy to przyjmą jako spam może jacyś do 10 k widzów nie

400%20postow.png

Opublikowano

max 500zł miesięcznie wyciągniesz z is (Zależy od ilości graczy, jakości serwera i od tego jaki będzie itemshop)

Jak będziesz w itemshop sprzedawał wszystko co się da to wielu graczy znięchęci do do gry.

Gdzie ty znalazłeś takiego sponsora, który ci daje 1000 slotów za free i zysk z itemshop idzie dla ciebie?!

PS. Serwer Minigames będzie ciężko wypromować bo jest tego pełno a konkurencja jest duża więc nie spodziewaj się odrazu ogromych zysków

Opublikowano

Serwery minigames nie są zbyt popularne ale za to są fajne bardzo ciężko jest dodać atrakcje dla rangi VIP ;) to jest ten problem ja przewiduję że maksymalny zwrot jaki będzie to około 200 - 300 zł nie jakieś do 1 tyś... bo to realne tylko na mc.skkf.net gdzie aby się od banować trzeba podać kod sms który kosztuje 6 lub 10 zł ;)...

Opublikowano

myśle że jak bedzie jakieś interesujące rzeczy dodawać vip i serwer nie bedzie kopią to 500 zł miesięcznie jak bedzie z 500 slot - 700 slot

Pomoglem ?, Nie zapomnij zostawić likea. B)
mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...