Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Postać na początek.

Huskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam zamiar zacząć grac w LoLa, jaka postac na dobry poczatek wybrac, moze byc nawet za RP (czy jakos tak)

wotw2403.png

Opublikowano

Master YI-2 mecze i ogarniasz go a potem Kosa ;) najlepszy wybor na poczatek

ewentualnie jak lubisz miec duzo hp to Garena polecam ;d

Postacie sa najtansze kosztuja 450 PZ ktore bd mial po wykonaniu samouczka ;)

LOL:

30 LVL

BRAZ I :<

Opublikowano

Grałem w te gre 6 miechów teamu i Garen lipna postać, najlepiej mi Magami idzie. Które z daleka atakują.

wotw2403.png

Opublikowano

@up Teemo jest tani 1350pz więc szybko uzbierasz

Jeśli chcesz dobrych magów to polecam Lux/Brand/Ryze/Annie ewentualnie Fiddlestick lub Malzahar :3

Na sam początek weź Annie

+Fajna pasywa

+kosztuje 450pz

+Ogromny dmg w early jak i w późniejszej fazie gry

+Misio który posiada także zajebisty dmg

+Mam do niej skórkę <3

Opublikowano

Morgana, banalna postać na początek i zawsze można robić Allah Akbar. Grałem nią na początku swojej "kariery" w lolu. Nie trzeba umieć farmić i można stać 10 metrów za wieża.

Veigar, łatwa postać tylko i wyłącznie robisz combo i zdejmujesz ludzi.

Te dwie na początku są najlepsze.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

@UP właśnie Veigara trzeba ogarniać żeby robić combo i ludzie padali jak muchy, to nie jest takie łatwe, Veigar to papier jeżeli się nie zfeedujesz i nie lasthitujesz minionów z "Q" to nie masz po co grać Veigarem.

PS. Kup sobie może Lux ? Przyjemna postać dobrze się nią gra:) przynajmiej mi, na pewno ją ogarniesz.

Opublikowano

Gosciu up, ja dopiero gre ogarniam a ty mi tu mowisz o jakims feedowaniu albo lasthitowaniu.

Mi kiedys szlo najlepiej Ryze, Leona.

wotw2403.png

Opublikowano

Postacie na środek (mid) to właśnie w 98% magowie czyli np. Annie, którą Ci bardzo polecam na początek :3

Opublikowano

Na jungle z tych najtańszych po 450 pz to Nunu i Warwick, zaś na bota ( dół ) postacie na dystans czyli może to być Ashe ( 450 pz ) na bota chodzi się adc + supprot który pomaga adc, np Soraka, ma heala ( Soraka też 450)

Opublikowano

Jungli nie opłaca się robić do 20 lvla, bo ludzie nie dadzą rady 1 v 2 na tych niskich lvlach, dodatkowo nie masz run i trudno robić jungle niektórymi postaciami. Do tego 20 lvla chodź wszystkim gdziekolwiek ci się podoba, potem zrozumiesz, że na bota ( dół ) idzie 1 postać która bije z daleka z automatycznych ataków dużo ( na przykład ashe ), oraz support ( postać która pomaga naszej "ashe" oraz innym adc, na przykład sona ) na mida chodzi postać która bije z skillów, na przykład annie, ona też bije z daleka, ale w przeciwieństwie do ashe z automatycznych ataków o wieele mniej robi niż ashe, ale za to z skillów dużo bije. Na topa to już nie wiem jak ci wytłumaczyć bo tam może iść wszystko, ale w sumie po co ja to pisze - do 20 lvla to nie jest ważne, graj postaciami którymi ci się dobrze gra i ci się podobają i to ci wystarczy, potem sam się dowiesz gdzie czym powinieneś iść, poza tym dużo smurfów jest na niskich lvlach ( ludzi z dużymi lvlami którzy założyli nowe konto ) i dlatego oni ci powiedzą raczej co masz robić:) a więc wybieraj postacie które ci się po prostu podobają, a dowiesz sie czy ci sie podobaja z rotacji(co tydzien 10 losowych bohaterow za darmo), dodatkowo nie oplaca ci sie zuzywac RP narazie, ew. na jakas postac w przecene za 3150

Opublikowano

Warwicka, i ashe polecam.

asha ma zamrażanie na biernym o 35% wolniejsze chodzenie przeciwnika w którego strzelisz, fajne ulti które ogłusza.

Warwick sie leczy jak bije.

Opublikowano

Runy kupujesz po 20lvlu dopiero. Wcześniej nei warto.

Na start (ogólnie):

Support - Thresh / Sona
Tank - Garen / Cho'gath
Ranged AD Carry (bije z daleka z ataków głównie) - Caitlyn / Graves
AP Carry (mag ;p) - Ziggs / Annie

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...