Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ryze Solo

Szczucin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oczywiście będzie maił problemy na początku ale już w mid spokojnie

ma problemy z mobilnymi postaciami nic więcej bardzo dobry tankowaty i bijący

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

Ja też tak miałem, do 3 lvla miałem ryzem przeciwko yorickowi baaaaardzo trudno, cofnalem sie, kupilem lezke i zdobylem ulta ( tylko lezke, bo niezle mnie outfarmil ledwo pod wieza moglem farmic ) i wtedy ubilem go z jakims 20 HP, cofnalem sie, kupilem katalizator ( ten za 1200 ) i byla to juz easy linia, mimo ze kupil ten item za 400 pod MR, to i tak z combo tracil pol HP(conajmniej) , a on mi z swojego ( W E ) zabieral tylko z 1/5 HP :) ogolnie na poczatku trudno bylo, ale potem gdy zdobylem ulta to juz mialem jakiegos sustaina i wygrywalem, skonczylem linie z 6/0, a gre z 16/0 ( wszystko to to ranked ) bo potem ja w kazdym tradzie jak uzywalem combo na tego yoricka to on tracil 2/3 HP, mimo wszystko z bliska jak mnie mogl bic to czesto uciekalem ( bez uzywania ulta ) gdzies na 400 HP, a wiec taki slaby nie byl
Wszystko bez bola, nie umiem na nim grac ( probowalem na 1 lvlu koncie ryzem i nie wiem jak to mozna uzywac... xD )

Opublikowano

A da rade przeciw na przyklad z silniejszymi postaci typu rene , garen , malp ?

harrasuj z q i aa spokojnie wygrasz

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

Dodałbym, że z postaciami które ktos podał wyżej ryze będzie miał łatwiej,
Renekton do ryza nie podejdzie, a ten mu moze zrobic combo i uciec, dodatkowo jak renekton chce farmić to możemy mu wywalić z combo, jak do nas bedzie chcial podejsc to unieruchomienie i nie moze uzyc E ani sie ruszac.
Garen podobnie jak ryze, jak tylko podchodzi do farmy to harras jak się da, gdy do nas biegnie i włączy Q to używamy klatki i uciekamy, nie mamy z nim jak i z renektonem szans z bliska na takim samym HP, lvl i feedem
Malphite może naprawde dobrze pomagać swojemu junglerowi zrobić ganka, a nawet ciebie divować z junglerem, w 1 v 1 nie ma dużo szans, gdy tylko rzuci na ciebie Q albo podchodzi do miniona władujesz na niego całe combo, malphite jest mocny na postacie AD, dzięki jego W które daje mu 30% pancerza i 30% AD, a na topie będzie mógł używać tylko Q które zabiera mu mnóstwo many

Opublikowano

renka na topie niczym nie zniszczysz

League of Legends

Opublikowano

Garen i malph easy a rene ma 2 dashe to będzie ciężej. Btw bez bola tez da rade (zjebie). Ryze obecnie to dosyć mocny top.

gyoz.png

Opublikowano

Renka mozesz yorikiem cisnac :) co.do.tematu.to.zalezy.na kogo.trafisz sa postacie ktore ryze bez problemu.pocisnie a sa takie.ktorych.nie.dasz rady

chyba tylko renka z brazu, lane na niego nie da sie wygrac

League of Legends

Opublikowano

Dokładnie, dodatkowo renekton troche kontruje yoricka, bo gdy ten na niego puści ghule, to renekton ma darmowe 2x dashe, a więc na yoricku używanie ghuli do ucieczki ( heal, slow ) jest bezuzyteczne poniewaz wtedy renekton moze 2 razy sie dashnac, a nie tylko 1 raz + jak są 3 ghule i yorick to renekton healuje się o wiele więcej niżby byl sam yorick

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...