Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd: disk boot failure, insert system disk press enter

electromusic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec tak . Pewnej pieknej nocy postanowilem zainstalowac sobie Windows 8 ( Nie pirata tylko na wersje testowa )

Zbotowalem na pendrive system . Po czym odpalilem instalator z botta . Nastepnie doszlo do instalacji .. Jak resetowal sie komputer to szybkim ruchem wyjelem pendrive a nastepnie po wlaczeniu szybko wlozylem. ( Chodzilo o to aby boot nie wlaczyl sie od nowa ) Zainstalowalem system . Wszystko pieknie ladnie . I wkoncu doszedlem do wniosku ze mam takie lagi ze az boli dupa . ( W grach ) Postanowilem zbotowac sobie Win Xp dla wiekszej wydajnosc . Zresetowalem komputer i za puzno wlozylem pendrive wiec go wyjelem . Jakies paski mi wyskoczyly zresetowal komputer a tam

Błąd: disk boot failure, insert system disk press enter < -- Zalamany electro .

Zrobilem duze oczy i mowie .. Co ja ku*** zrobilem ze mi sie zachcialo tego je****** win 8 ..

Wlozylem plyte i odpalil sie system ale ciagle mam to gdy nie wloze plyty od win xp.

Kopanie komputera i ciagle wymaganie slowa kur** nie pomoglo .. Przepraszam ze tak buznie ale jestem przy bardzo waznym dla mnie projekcie i musze miec kompa czynnego .

Parametry komputera

10352125998661525430.png

Karta graficzna Ati Radeon 5450 HD Series

Plyta Gigabyte 945GM-87 B/GL/V/DDR2 Core < -- Papiery od kompa sa troche zamazane moglem pomylic z 2 znaki

HD Tune

97780734981893991363.png

66663599417302889672.png

Z botowaniem nic raczej nie jest .

Za pomoc leci bardzo bardzo bardzo duzo Like !

Opublikowano

Wejdź do biosu, sprawdź czy wgl bios widzi dysk, jeśli go widzi ustaw go w bootowaniu jako pierwszy. Jeśli nie odpala włóż płytkę z XP i sprawdź czy jest tam opcja naprawy plików systemowych tylko nie wybieraj konsoli.. Z tego co mi się kojarzy to chyba raczej jest.

Sprawdź czy wszystkie kable dobrze siedzą wyjmij i włóż jeszcze raz. Z tego co udało mi się doczytać trochę jest z tym zabawy, każdemu pomaga co innego na ten problem........

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...