Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Neostrada TP - najgorsze usługi internetowe

Tabacashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio Orange domaga się reklamy - tak więc ma ją.

Mam taką świadomość, że podobne tematy już powstały, aczkolwiek muszę wypowiedzieć się co nie co na temat największego syfu na rynku.

Tak więc, jestem 'szczęśliwym' posiadaczem internetu od Orange (niegdyś neostrady tp). Od samego początku były jakieś problemy. Począwszy od jakiś kabelków przez mniejszy transfer po problemy z modemem. Niestety mieszkam w takim miejscu, gdzie inne usługi nie mają zasięgu (kabli), gdyby nie to, jak najszybciej spierniczałbym od tego syfu, więc jestem skazany na męki i użeraniem się z Orange.

Ostrzegam Was więc, Ci którzy mogą mieć inne usługi bądź zastanawiają się nad wybraniem neostrady - nie róbcie tego.

Ciągłe kłopoty z transferem, CIĄGLE niedziałający router, CIĄGLE brak ADSL, CIĄGŁE kłopoty z Wi-Fi, CIĄGŁE kłopoty z kablami, CIĄGLE masakrycznie mały zasięg, CIĄGŁE rozłączanie z usługą... Krótko mówiąc - najgorszy syf!

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak racja dołożę , iż Neostrada ma 1 + Jak wyłączymy router i włączymy na nowo mamy new ip xD do cs się sprzyda.

al minusów mnóstwo np . Strasznie poowolny.

Opublikowano

powiedziales ze mieszkasz na zadupiu czego oczekujesz? pomyslales ze to jest wina tego gdzie mieszkasz a nie orange?

mam neta z t-mobile (kable neostrady) jedyny problem był że na początku (qrwa 2 miesiące) neta nie było a potem było ok i raz na ruski rok mieli problem na jeden dzien

tylko coś mi pakiety uciekają od nich ale nmw czxy to nie jest wina routera (swojego)

rarafag

nlr

brony on

Opublikowano

Ja mam neo 12mb i przy pobieraniu ciągnie na fulla, router nwm czemu ale sie codziennie resetuje 1 raz co mnie wkur*a w grach.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Bywalec
Opublikowano

Mi się też w NEO router codziennie resetuje co 30 minut, nie wiem dlaczego. Poza tym nie tylko Orange ma automatyczną zmianę IP. [Multimedia tak ma]

Wkrótce się wybieram do nich i zobaczymy jak rozwiążą ten problem.

Opublikowano

LOL Mam neostrade już od dobrych 5-6? lat ostatnio przedłużyłem umowę i podniosłem prędkość na 10 mb, 0 problemów, 0 pingu, 0 czegokolwiek. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żebym nie mial internetu bez poinformowaniu mnie tym ( raz kable wymieniali - 1 dzień). Z mojej strony polecam ją ;) A co do routera - wystarczy ustawić, mój router resetuje tylko wtedy kiedy ja mam na to ochotę.

Opublikowano

nic nowego , zgłaszałem sprawę do tp , dzwonił technik że jedzie już tylko powiedział że jedzie na bazę , po chwili telefon że usterka naprawiona , nic się nie zmieniło żal.

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

ja mam neostrade i mi jakoś wszystko pięknie chodzi

transfer , wifi ,wszystko.

ale jak się mieszka na końcu świata to tak jest.. :)

41196912334212939960.png

Opublikowano

też mam neostrade i jest spoko mam na umowie do 20mb/sek a pobieram ponad 20mb i jets git lagi nie kiedy ale to raz na ruski rok a co do usterki max 48h co czekałem no ten modem v2 a teraz niby v3 jest hu** go wie ale restartuje mi się gdy jest nowa aktualizacja .

Bywalec
Opublikowano

Ja mieszkam w centrum Krakowa i jakoś problemy z Orange posiadam od samego początku.

Ich wielcy technicy nawet router'a poprawnie skonfigurować nie potrafili...straciłem ponad 30 zł na rozmowę z pomocą techniczną.

+ oczywiście Internet rozłącza co 30 minut, jest dość powolny.

Opublikowano

Nie mieszkam na 'końcu świata' koledzy (Zawiercie, miasto dobrych połączeń...). Skoro podpisali ze mną umowę, mówiąc przy tym, że 'będzie wszystko okej', a nie jest okej, to chyba wina tp. Mam inną sprawę z routerem. On mi się nie resetuje, a ciągle rozłącza z ADSL - A TO WINA NEOSTRADY. Ciągle mam wadliwy router, wymieniany chyba ze 20 razy. Co ma łączność Wi-Fi z komputerem do miejsca zamieszkania? To wina routera... Nawet, żeby nie było takich sytuacji, mam podprowadzony kabel dla lepszego łącza, co nie zmienia faktu, że zasięg ciągle przerywa (5 kreseczek, po dwóch sekundach 0).

Opublikowano

Ja mam neo od dwóch lat i internetu nie było 2 razy (2 dni). teraz znowy przedłużyłem na dwa lata i gdy zmieniali kable to były problemy z netem przez tydzień :/ Ale kase oddali i spokój :) Poza tym zero zastrzeżeń.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do neostrady mogę się wypowiedzieć z własnego doświadczenia, kiedyś (przed połączeniem z orange) na starym mieszkaniu (blisko nowego tak więc zasięg nie ma to nic do gadania) miałem ciągłe problemy z neo z powodu częstego rozłączania mi się internetu (nawet co kilka sec się wyłączało i włączało na nowo) po połączeniu ten problem się ustabilizował i ani 1 nic mi się nie rozłączyło. Obecnie nie narzekam z usług neostrady mimo wszystko musiałem zerwać umowę z powodu kolejnej zmiany miejsca zamieszkania.

PS jedynie co zauważyłem był spadek prędkości podczas pobierania ale było to na dosłownie kilka sekund dlatego nie ma co narzekać :)

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Osobiście ja na swój Internet już nie narzekam. Dalej jestem w neostradzie, ale powiem szczerze, że z routerem kupionym na allegro działa o wiele lepiej niż z tym gównianym modemem, który dostaje się od nich na samym początku - pamiętam to do dziś jak potrafiło kilkadziesiąt razy dziennie urwać mi neta na parę minut.

Opublikowano

@Autor. Mam taki sam problem jak Ty. I też bym już dawno zmienił, ale umowa podpisana... :/

Muszę się jakoś pomęczyć jeszcze. A co do internetu, to jest jedna wielka KUPA !

Opublikowano

Akurat tak się składa że w moim mieście "niby" najlepsza jest Neostrada ;). Mam ją od paru lat i nie narzekam. Cały czas full prędkość i bez rozłączania.

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Mam neostradę już 5 lat i nie narzekam, ostatnio przy przedłużaniu umowy zwiększyłem prędkość do 10 mb/s i zwykłym kablem ciśnie całą prędkością łącza.

Nigdy mi nie przerywa internetu. Mogę zresetować szybko ip przez konfigurację (jak bardzo to przydatna funkcja już chyba nie muszę tłumaczyć).

HB5fLf7.png

Opublikowano

Dialogu też nie polecam. Pominę stalkowanie i dzwonienie codziennie z nowymi ofertami, to net rozłącza przy każdym przychodzącym na domowy i przynajmniej 2-3 razy dziennie musze resetować router.

Opublikowano

Mieszkam na zadupiu, mam neostradę, nie narzekam na nią, wszystko ładnie pięknie mi działa, raz na jakiś czas coś się zdarzy i zerwie, ale ogólnie spoko, dobra usługa za mało pieniędzy dlatego nie rozumiem hejtu.

Opublikowano

Też kiedyś miałem neta od Orange. Wszystko dobrze śmigało, aż do awarii z ich winy. Do końca umowy miałem rok i nie potrafili tego naprawić, więc byłem z netem, który tracił ~80% pakietów...

7m9a.png

Opublikowano

Ciągłe kłopoty z transferem, CIĄGLE niedziałający router, CIĄGLE brak

ADSL, CIĄGŁE kłopoty z Wi-Fi, CIĄGŁE kłopoty z kablami, CIĄGLE

masakrycznie mały zasięg, CIĄGŁE rozłączanie z usługą... Krótko mówiąc -

najgorszy syf!

Ciagłe te problemy tylko u CIEBIE.

Ja mam neostrade od cholera długiego czasu i nigdy nie narzekałem, jedynie na pomoc techniczną które jest mi już w sumie nie potrzebna bo sobie ze wszystkim sam radze. Jak mieszkasz daleko od miasta to masz gorszy zasięg, to jest wiadome... ja tam zadnych problemów z neostrada nie mam :)

LwG

Opublikowano

Mam neostradę od około 8 lat. Oczywiście z musu, bo jedyną alternatywą jest kiepska radiówka. Router sobie kupiłam własny oraz samodzielnie go skonfigurowałam. Liveboxa miałam jeden dzień - podziękowałam im za to "cudo". Połączenie się pokiełbasi może z raz do roku, ale wtedy telefon z opierdzielem zawsze zadziała. Problemu z kablami nie miałam nigdy. Prędkość również odpowiada tej wskazanej w umowie. Jedyny minus to cena. Za tyle samo można mieć wyższą prędkość u innych providerów.

Ktoś z Was narzekał na resetujące się połączenie. Otóż taka jest "zapłata" za zmienne IP.

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...