Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TTIP, czyli inne cholerstwo pokroju ACTA.

FoxRox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dowiedziałem się od użytkowniczki FeliTheLioness pewnego portalu i za jej sprawą chcę rozgłosić pewną rzecz. Temat acta i innych tym tego podobnych pierdół już był poruszany wielokrotnie, ale to co przeczytałem, to już lekka przesada.

TTIP jest to skrót od Transatlantic Trade and Investment
Partnership, czyli Transatlantyckie Partnerstwo Handlu i Inwestycji. Są
to negocjacje USA z UE, dotyczące wolnego handlu oraz zniesienia
regulacyjnych ograniczeń.
Niestety TTIP jest także związane z
walką z piractwem, co powiązane będzie z ograniczeniem anonimowości w
internecie... Z tego co zrozumiałam UE to przegłosowała, ciekawe jak
Polska zdecyduje?
Oto, co TTIP dla nas szykuje:
* każdy będzie miał elektroniczny dowód tożsamości, czyli imię, nazwisko, a nawet PESEL
* portale społeczniowie, jak facebook i nasza-klasa będą płatne,
* płatny będzie również youtube, a dokładnie płacić trzeba będzie za prawa autorskie na tej stronie,
* strony z wszelkimi torrentami będą zamknięte,
* strony internetowe będą pod stałą kontrolą (Polityka Cookies)
* wprowadzoną zostaną 24 sądy elektroniczne dla hackerow i piratow bez możliwosci pomocy prawnika (wbrew naszej Konstytucji).
Jeśli chcecie poznać więcej informacji o TTIP, daję wam linki youtube
Tutaj są artykuły do poczytania
Na facebooku jest grupa protestująca
To jest to, co nadesłała, no nie powiem, takie coś nie powinno mieć miejsca i pewnie skończy jak inne, choć niczego nie możemy być pewni, chyba czas działać, o ile nie jest za późno, tak czy inaczej proszę Was o wypowiedzenie się trochę na ten temat, to dość ważne.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Ja popieram TTIP . Więc nie mam tutaj nic do pisania.. Portale dobrze że bedą płacone ..

No nie wiem czy aby na pewno wiesz co piszesz:

* każdy będzie miał elektroniczny dowód tożsamości, czyli imię, nazwisko, a nawet PESEL

* wprowadzoną zostaną 24 sądy elektroniczne dla hackerow i piratow bez możliwosci pomocy prawnika (wbrew naszej Konstytucji).

Już te dwa punkty to ogromna przesada.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Ja popieram TTIP . Więc nie mam tutaj nic do pisania.. Portale dobrze że bedą płacone ..

Nie wytrzymasz jednego dnia, z tym całym TTIP'em...

@topic: Kolejny syf typu ACTA, za 3 miesiące każdy zapomni...

Opublikowano

Ty chyba nie rozumiesz. Ograniczą nam wolność, nie będziemy mogli piracić/ pobierać filmów/gier nawet piosenek. Jak coś pobierzesz masz sprawę w "elektro sądzie". Ograniczą nam wolność, do grania w mario, a jak będziesz chciał pooglądać filmiki na yt musisz już płacić. Jak to wprowadzą, to siedzenie na kompie nie będzie miało sensu.

Opublikowano

Przeczytał chociaż ktoś o co w tym chodzi, czy weszliście na stronę z teoriami spiskowymi i stamtąd macie informacje?

Nikt kurwa nie mówił o żadnych konkretach. Więc elektroniczne dowody i całą resztę można o kant rozbić.

Jedyny konkret, a właściwie nawet nie konkret, to że umowa może zawierać zapisy dotyczące "silnej ochrony praw własności intelektualnej".

Ale już kurwa, panikujcie. Takie społeczeństwo...

Chcieliście Unie Europejską, to macie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie ma takiej opcji zeby to weszło w życie.

Hakiery się wkurwia włamią do systemu rządów i rozpierdolą cały system.

Taki będzie finał ich ograniczania wolnosci w necie.

Niech się wezmą za coś konkretnego :)

Ten co wymyślił te cale TTIP niech lepiej nam drogi połata :)

41196912334212939960.png

Opublikowano

I tak znajdą się ruscy, którzy te pierdoły obejdą i gówno z tego wyjdzie. Internet zawsze będzie wolny, hakerów jest dużo i zapewne dla nich to będzie pikuś.

graphic.png

Opublikowano

Mam nadzieję że to nie wejdzie, bo żeby płacić za YT, oni i tak mają OGROMNY hajs z tego, to po prostu są idiotami. Internet powinien być wolny, nie mam zamiaru płacić za fb. beka

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...