Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co powinno sie znajdowac na serwerze Survival/Frakcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Faktycznie, spawn jest okropny. Radziłbym ci go wyburzyć i zbudować od zera, coś mniej kwadratowego i większego.

Opublikowano

Zburz to , zrob :

Regulamin

Sklep ( Jeżeli ma być )

Pokój do wymiany itemów

Informacje o Vipie ( Jeżeli ma być )

Enderchesty , tylko nie przesadzaj i nie kładź ich w niemal każdej budowli ;)

Wybierz styl spawna , czy ma to być np. Średniowieczny / Nowoczesny itp. ;)

Atrakcje ( PvP , Parkour , Spleef itp. )

Pokój / Budowla przeznaczona do robienia Eventów

=============================================================

Jeżeli chciałbyś mojej pomocy , napisz do mnie na PW ;) , Pomogę w budowie :D

Opublikowano

Jak chcesz prowadzić Survival+Frakcje i chcesz mieć dużo graczy no to:

1.Kreatywny Spawn zbudowany w jednym stylu Np.Średniowiecze

Co się powinno na nim znajdować:

-Jeżeli masz otherdrop no to tablica z procentami na Diamenty,żelazo ITP Osobiście proponuje mały drop ale Np Fast Exp że 3lvl ze świnki Lub na odwrót

-Kowadła,enchant 30lvl ,jakaś zagroda ze świnkami krowami

-Regulamin

I oczywiście jakieś sale eventowe Np na Prawda/Fałsz

I jeszcze wiele innych rzeczy musisz działać wyobraznia

2.Dodaj coś orginalnego Np.drop tnt ze stone I że Np tnt może przebić wodę.Bo graczy często denerwuje jak ktoś się zaleję wodą i nie da się go pokonać

3.Częste eventy Np.Prawda/Fałsz Górnik jakieś obeliski postaw na mapie a w nich skrzynki z EQ

4.Reklamy na YT itp prezentacja Np tutaj na mpc

5.Rangi do kupienia Vipy Svipy NIGDY NIE PSRZEDAWAJ MDOERADOROW I ADMINÓW bo wtedy każdy zobaczy że chcesz tylko kase

6.Sprawiedliwe komendy dla vipów svipów żeby nie dostawali od razu całego prot 4 i miecza 5.2 o FLY już nie wspomnę a żeby im dać GM to nawet o tym nie myśl

7.Areny jakieś Pvp Parkour

Dalej sam pokombinuj serwerów tego typu jest pełno i ciężko się z takim wybić musisz mieć coś orginalnego że jak ktoś wejdzie to powie "no takiego serwera szukałem"

Myślę że pomogłem jak byś potrzebował jeszcze jakiejś porady pisz PW to tylko pare pomysłów które ci tu dałem

"...W domach,samochodach słychać RAP tu na blokach Jak pieniądz to na towar,nie pali to na browar..."

Opublikowano

@UP Zwięrzęta , enchanty i kowadła ? Niech gracze sie napracują , żeby zdobyć kowadło , enchant i jedzenie , w końcu to Survival . ;)

Co do rang , popieram kolege wyżej . Nie sprzedawaj Moderatorów , Adminów , bo skąd wiesz czy nie zniszczą ci mapy itp. ? Nie dawaj do Vipów OP , fly . :P

Podałbyś IP serwera ? Z chęcia ci pomogę w budowie , i innych rzeczach ( Wiedz tylko , że nie znam sie aż tak dobrze na pluginach :unsure: ) . ;)

Opublikowano

No tylko w Minecrafta gra dużo młodszych żeby nie mówić dzieci bo też nie jestem jakiś dorosły i powiedzmy że jak ktoś przez wiekszość swojej kariery grał na takich serwerach gdzie jednak były te kowadła enchaty świnki itp i zobaczy że ich nie ma to automatycznie wyjdzie z gry i będziesz szukał takiego gdzie są ,dlatego na początku lepiej mieć to wszystko na spawnie a jak się rozkręci to zrobić drugi serwera (o ile ktoś ma takie ambicje) i tam nie robić kowadeł itp

Ale osobiście uważam że serwery Hard są lepsze bo zwykłe wydobycie diamenty na typowym hardzie już człowieka cieszy,ale mało jest takich ludzi większość woli to prostszą wersje z kowadłami itp

"...W domach,samochodach słychać RAP tu na blokach Jak pieniądz to na towar,nie pali to na browar..."

Opublikowano

No możesz dać,ale zawsze komuś innemu się przydadzą się takie propozycje jak będzie czytał ten temat ;)

Opublikowano

Ja bym proponował znaleść dobrą ekipę,postawić serwer Np 10 slotów albo nawet 5 tylko żeby zbudować spawn itp poprawić bugi.Chyba że wolisz sam ;P

Opublikowano

Mogę pomóc ja coś posiadam własne serwery i mapkę sądzę że mam 8/10 W miarę graczy tam gra i pisze że się podoba mapka :D

Opublikowano

któryś z kolei widzę taki temat. Przed napisaniem mogłeś poszukać co nie co na forum.

Opublikowano

nie licz na innych ludzi że Ci zrobią tym bardziej za darmo - jest jakaś ekipa MC-CABLE ale to gówno, czekam już spory czas i nawet emaila nie napisali ile już mają zrobione, a ponoć mieli. Zrób sam, spróbuj - też myślałem że nie umiem a czasem jednak mi wyszło coś ładnego.

Bez reklam fb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...