Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z włączeniem Lol'a

Drathen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem polega na tym iż podczas najnowszej aktualizacji pod sam koniec pokazywał mi się błąd 0xc1e90006. Popatrzyłem i dowiedziałem się że reinstal pomoże, jednak po zainstalowaniu na nowo gry nie chce mi się uruchomić launcher jedyne co mmi się pokazuje to logo League Of Legends i nic się dalej nie dzieje ;/. Proszę o szybką pomoc

Opublikowano

Wszystko jest w porządku żaden program nie został usunięty prócz pando media booster (jakoś tak) ale zawsze go usuwam i nie było przedtem problemów. Dodam że cały system instalowałem na nowo na początku wakacji. A co do pobrania jeszcze raz to pobierałem go kilka razy i dalej jest to samo nic nie pomaga :/

Opublikowano

Spróbuj tych sposobów:

- Restart kopmutera

- w folderze system jest plik locale zmienic na z en_gb na pl_pl

- wyłącz antyvirusy itp.

- a może masz za mało miejsca ?

- Jak dalej nie działa to zmieńcie język z PL na ANG

EDIT: znalazłem jeszcze takie coś na YT (podobno działa) http://www.youtube.com/watch?v=gJNp6Y8j0qs

DAJE LIKE ZA POMOC ! A TY ?

Opublikowano

Oto moje pomysły:

• Tryb zgodności/uruchom jako administrator
  • Wyłącz zapore/anty wirusy
  • Game Booster
  • A w ostateczności jeszcze raz ściągnij i zainstaluj lola ;)

87221f.png

Opublikowano

Kurcze nic nie chce pomóc :/

Może mi ktoś napisać co dokładnie potrzeba do uruchomienia gry? tzn programy itp.

Opublikowano

Kurcze nic nie chce pomóc :/

Może mi ktoś napisać co dokładnie potrzeba do uruchomienia gry? tzn programy itp.

Przeczytałeś mój post ? i paczyłeś na ten filmik na YT ???

Opublikowano

Tak sprawdziłem jednak nie pomogło.

Proszę o listę programów poczebnych do uruchomienia lola, może czegoś nie mam

Opublikowano

Tak sprawdziłem jednak nie pomogło.

Proszę o listę programów poczebnych do uruchomienia lola, może czegoś nie mam

2. Odinstaluj sterownik karty graficznej, adobe air.
3. Ściągnij CCleanera i przeczyść swój komputer ze zbędnego syfu. Jednak rób to powoli i z rozwagą, aby nie usunąć ważnych danych,
4. Ściągnij driversweeper/cleaner i usuń sterowniki karty graficznej.
5. Użytkownicy windows7 często błędnie myślą, że od początku mają w systemie directx10 i to na pewno nie dx powoduje problemy z grą. Jednak nie wszystkie karty graficzne (szczególnie starsze/słabsze) obsługują dx10. Dlatego mimo, że masz dx10, zainstaluj dx9 (Użytkownikom innych systemów operacyjnych też zalecam instalacje dx9 z linka powyżej).
6. AdobeAir – musisz to mieć.
7. Internet Explorer 8/9 – myślisz „ po co?!”. Sam nie wiem, ale wiele gier ostatnimi czasy wymaga najnowszego explorera, w tym Lol. Dlatego też ściągnij i zainstaluj.
8. Ściągnij najnowszy sterownik do karty graficznej i zainstaluj go.
9. Powyłączaj wszelkie firewalle i antywirusy, w tym zapore systemu Windows.
10. Net framework, też jest niezbędny do gry.
11.Teraz Lol powinien działać, wszystko co potrzebne do uruchomienia masz na komputerze. Oczywiście powinieneś uruchamiać Lola jako administrator.
12. Chyba nie musze pisać, że komputer nie może być zawirusowany. Zawsze możesz puścić Combofixa.

Opublikowano

A nie chodzi tu o Direct X ?

Jak nie zadziała, to odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz

Właśnie pisałem że może chodzi o Direct'a

Opublikowano

Mam Direct 11 więc nie wiem czy to wina tego xD

Zrobiłeś wszystko co napisałem tu:

2. Odinstaluj sterownik karty graficznej, adobe air.
3. Ściągnij CCleanera i przeczyść swój komputer ze zbędnego syfu. Jednak rób to powoli i z rozwagą, aby nie usunąć ważnych danych,
4. Ściągnij driversweeper/cleaner i usuń sterowniki karty graficznej.
5. Użytkownicy windows7 często błędnie myślą, że od początku mają w systemie directx10 i to na pewno nie dx powoduje problemy z grą. Jednak nie wszystkie karty graficzne (szczególnie starsze/słabsze) obsługują dx10. Dlatego mimo, że masz dx10, zainstaluj dx9 (Użytkownikom innych systemów operacyjnych też zalecam instalacje dx9 z linka powyżej).
6. AdobeAir – musisz to mieć.
7. Internet Explorer 8/9 – myślisz „ po co?!”. Sam nie wiem, ale wiele gier ostatnimi czasy wymaga najnowszego explorera, w tym Lol. Dlatego też ściągnij i zainstaluj.
8. Ściągnij najnowszy sterownik do karty graficznej i zainstaluj go.
9. Powyłączaj wszelkie firewalle i antywirusy, w tym zapore systemu Windows.
10. Net framework, też jest niezbędny do gry.
11.Teraz Lol powinien działać, wszystko co potrzebne do uruchomienia masz na komputerze. Oczywiście powinieneś uruchamiać Lola jako administrator.
12. Chyba nie musze pisać, że komputer nie może być zawirusowany. Zawsze możesz puścić Combofixa.

tam masz żebyś zainstalował dx9 itd. POCZYTAJ !!

Opublikowano

Temat do zamknięcia, problem naprawiony. Błąd z aktualizacją polegał na tym że launcher nie mógł w pewnym momencie wczytać jednego pliku ponieważ go nie było. Rozwiązanie okazało się banalne :). Chodziło dokładnie o plik VOBank_pl_PL.fsb, który znajduje się w X\Laegue of Legends\RADS\projects\lol_game_client_pl_pl\managedfiles\0.0.0.127\DATA\Sounds\FMOD razem z plikiem lol_audio_pl_pl.fev. Jednak w folderze 0.0.0.128 (przynajmniej u mnie) pliku o nazwie VOBank_pl_PL.fsb nie było znajdował się tam tylko wyłącznie plik audio. (folder 0.0.0.128 znajduje się w folderze managedfiles). Więc po prostu pomyślałem aby go tam skopiować. Ponownie uruchomiłem launchera i ku mojej radości okazało się że dobrze zrobiłem :) lol się zaktualizował i działa jak złoto xD. Jak się na początku wydawało trudny problem miał banalne rozwiązanie :). Oczywiście dziękuje wszystkim za podpowiedzi i mam nadzieję że osoby którym się zdarzy coś podobnego będą już wiedzieć co robić :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...