Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Do Administratorow serwerow.

Kim jestes?  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy masz drop ze stona?

• Tak, jestem leniem i mam graczy w pupce.
      3
    • Nie, Chce stworzy? fajny serwer.
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy naprawdę nie macie czasu poświęcić kilku minut dziennie na szukanie cheaterow z x-ray zamiast ustawiać drop ze stona?

Czy wszyscy jesteście tak leniwi? To jak wam się nie chce nawet poświęcić 10 minut dziennie... to wole nie wchodzić na serwer bo pewnie mapka i pluginy tez zrobione na odpier...

Już nie mówiąc jak świetnie gra się na x-ray na serwerach gdzie admini maja cie w dupce bo zainstalowali drop ze stona. X-ray on, i jedziesz po kopalniach, dungeonach, 40 książek dziennie, diaxy tez się znajda, i siodła, name tagi :)

W przypadku większych serwerów można wgrać plugin ukrywający rudy. Ale to tez nie koniec zabawy. Raz na jakiś czas tez trzeba popatrzeć czy komuś nie udało się zdobyć zbyt dużej ilości książek z dungeonow :)

Ale jak szukać x-rayjowcow?

Pobranie pluginow typu anti-xray pokazujących kto m x-ray po % wykopanych diaxow... raczej eis nie nadaje, ale można dodatkowo wgrać.

Wystarczy nam logblock. Przydaje się tez plugin informujący wszystkich ze ktoś wykopał rude :) gracze czasami doniosą ze koleś ciśnie 5 rud w minute.

wpisujemy stojąc na mapce gdzie gracze kopia. /lb lookup player <nick> block 56 coords

strony przewijamy komenda /lb next lub /lb page <strona>

I patrzymy ile kopal. Szukamy tych co kopali dużo :) pamiętacie ze każda linijka to 1 blok, nie ruda. potem tepamy się w miejsce rudy i patrzymy czy przypadkiem ktoś nie kopal od rudy do rudy.

Ok, tak szukamy najgłupszych cziterow.

Ale są inni :)

Tu tez patrzymy kto dużo kopal. i tepamy się, ale ruda wygląda ok... hyym... Bierzemy bedrocka i sprawdzamy czy ruda była widoczna, czy nie była np 1 klocek za ściana kopalni, a ktoś uznał ze admin nie zobaczy.

Sprawdzamy tez codziennie losowa osobę/osoby, i patrzymy czy tez jest ok, czy może jednak czituje, ale mało by nikt nie zobaczył.

Jest jeszcze kilka innych sposobów ale to samemu się tego można nauczyć, jak wykrywać.

I nie zapominać by sprawdzać dungeonow.

/lb lookup chestaccess coords player <nick> block <Id Siodła> <id name tag> <inne ciekawe id po spacji>

PS: przydaje się tez Vanish No Packet by tepac się do graczy podczas tepania, Jak się ma doświadczenie a cel jest debilem można wykryć gościa jak wykopie 1 rude węgla...

PS2: plugin FoundDiamond pokazuje jak ktoś znajdzie rudy, ale nie działa z enchantami, Ale za to ma bardzo fajna komendę tworząca fałszywe rudy, stawiasz pod graczem ale z 1 kratkę pod nim, i patrzysz czy wykopie.

PS3: patrzcie na gracza :) jak dziwnie macha głową to znak ze x-ray.

PS4: można potem (po banie) użyć tez komendy /lb rollback player <nick> time <czas gry, np 6h> by wszystko było jak by go nie było :) [Jak by to było gdyby mnie nie było.. :D]

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Plugin Orebfuscator rozwiązuje problem, a wszyscy mogą normalnie i po ludzku kopać. Dobrze ustawiony uniemożliwia używanie X-Raya. Rozumiem osoby, które na dużych serwerach wrzucają OtherDrops - nie chodzi o lenistwo, sprawdź wśród 150-200 graczy czy ktoś ma X-Raya. Ja tego pluginu nie lubię, nie toleruję i uważam,że odbiera przyjemność z kopania, ale admini serwerów z zasady mają sporo roboty więc jeśli ktoś ma xxx graczy na serwerze to na pewno nie powinno się od nich wymagać żeby każdego sprawdzali, nawet pluginem zliczajacym bloki.

Opublikowano

Plugin Orebfuscator rozwiązuje problem, a wszyscy mogą normalnie i po ludzku kopać. Dobrze ustawiony uniemożliwia używanie X-Raya. Rozumiem osoby, które na dużych serwerach wrzucają OtherDrops - nie chodzi o lenistwo, sprawdź wśród 150-200 graczy czy ktoś ma X-Raya. Ja tego pluginu nie lubię, nie toleruję i uważam,że odbiera przyjemność z kopania, ale admini serwerów z zasady mają sporo roboty więc jeśli ktoś ma xxx graczy na serwerze to na pewno nie powinno się od nich wymagać żeby każdego sprawdzali, nawet pluginem zliczajacym bloki.

No ale jak jest 200 slotow to i maszyna dobra wiec wtedy wgrywa sie Orebfuscator.

Po 2... 5 modow na spokojnie ogarnie 200 slotow, o ile serwer dobrze zrobiomy

BukkitSmerf

Opublikowano

Tak, tylko nawet 5 modów ma jeszcze swoje życie, znajomych, pracę, czy szkołę w roku szkolnym i lenistwo lenistwem, a posprawdzaj sobie tyle osób codziennie czy nawet co 2 dzień. ;]

Na 200 slotach Orebfuscator...zależy jaka maszyna,ale lagi wyczuwam...

Opublikowano

Akurat tak się składa, że jestem Adminką serwera Mc, który ma 30 slotów, ale drop jest normalnie z rud. Orebfuscator obciąża zarówno serwer, jak i klienta, ale jak się dobrze go skonfiguruje i włączy tylko na potrzebnych mapach to nie jest taki problem. Osobiście nienawidzę pluginu Other Drops. Jak widzę w reklamie jak Admin się cieszy, że ma drop ze stone'a to nawet nie wchodzę na serwer. Ja chyba wolałabym bandę x-ray'owców niż ten plugin. Ale cóż. Other Drops to pójście po najmniejszej linii oporu. Ale jak serwer ma 200 slotów to jak @up, nie wyobrażam sobie sprawdzania wszystkich graczy. OtherDrops to trochę jak karanie graczy za to, że inni cheatują. Zero radości z eksploracji jaskiń, tylko bezmyślne kopanie przed siebie.

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Akurat tak się składa, że jestem Adminką serwera Mc, który ma 30 slotów, ale drop jest normalnie z rud. Orebfuscator obciąża zarówno serwer, jak i klienta, ale jak się dobrze go skonfiguruje i włączy tylko na potrzebnych mapach to nie jest taki problem. Osobiście nienawidzę pluginu Other Drops. Jak widzę w reklamie jak Admin się cieszy, że ma drop ze stone'a to nawet nie wchodzę na serwer. Ja chyba wolałabym bandę x-ray'owców niż ten plugin. Ale cóż. Other Drops to pójście po najmniejszej linii oporu. Ale jak serwer ma 200 slotów to jak @up, nie wyobrażam sobie sprawdzania wszystkich graczy. OtherDrops to trochę jak karanie graczy za to, że inni cheatują. Zero radości z eksploracji jaskiń, tylko bezmyślne kopanie przed siebie.

Przyczepie sie do jednego.

OtherDrop jest dobrym pluginem. Ale on nie jest tylko od dropu z kamienia :) ma zacznie wiecej zastosowan.

Ja uzywam go np do oslabienia enchantu szczescia. po 5 diaxow z 1 rudy to przesada :P

No i drop ciastek i tnt dla vipow. z creeperow :D

+ w miescie ciastka dropia czasami z drzew.

BukkitSmerf

Opublikowano

Przyczepie sie do jednego.

OtherDrop jest dobrym pluginem. Ale on nie jest tylko od dropu z kamienia :) ma zacznie wiecej zastosowan.

Ja uzywam go np do oslabienia enchantu szczescia. po 5 diaxow z 1 rudy to przesada :P

No i drop ciastek i tnt dla vipow. z creeperow :D

+ w miescie ciastka dropia czasami z drzew.

Tak, wiem o tym. Ale miałam na myśli stosowanie go jako anty x-ray.

Opublikowano

A według mnie lepiej ustawić drop ze stone'a i ograniczyć zwykły drop.

Więcej graczy tak woli i według mnie jest już to na większości serwerów prowadzone.

Taa wiekszosc.. pytalam sie u sb, jakis czas temu, spytalam sie z 50 soob, 2 powiedzialy ze chca "OtherDropa"

Duza czesc ocob po rpstu "toleruje to" sa srednio zadowoleni, ale wiedza ze w polsce sa same serwery gdzie nie mozna grac.

PS: nie kumam wiekszosci graczy.

Wchodze na serwer. Dzialki i jakis surv... wszystkio rozj... TNT , wszedzie mozna miec creative, a 20 osob siedzi... Nie ma jak rozwalac TNT... ta zabawa! Nie prsciej isc na singla... (bo wszyscy sie wyzywaja od ch... wiec raczejnnie chca grac z kims.)

BukkitSmerf

Opublikowano

Mnie się zdarzyło widzieć na serwerze gracza, który wszedł. Coś tam pozwiedzał, zapytał "Czy jest OtherDrops?". Odpowiedziałam, że nie. Na co on "Fajny serwer, ale nie ma Other Drops'a, żegnam". Po czym wyszedł i tyle go widziałam. Prawda jest taka, że wielu graczy nawet nie wyobraża sobie pewnie, że da się grać bez tego skoro 99% serwerów ma ten wynalazek. I w dodatku można to zabezpieczenie łatwo oszukać robiąc generator kamienia. Jak ma się takie coś to nawet nie trzeba siedzieć przy komputerze, wystarczy zablokować myszkę. Łatwiej o surowce niż na x-ray'u.

Co o Twojego PS'a to popieram. Na tych porządnych serwerach zwykle gra mniej graczy niż na jakiś "serwer wojny frakcji, 200 slotów, op za free". Też tego nie ogarniam. Ale to może dlatego, że na takich serwerach dużo wolno, a na tych porządnych, no cóż, wielu z nich odpada na starcie, bo nie potrafią się przystosować do regulaminu.

Opublikowano

Mnie się zdarzyło widzieć na serwerze gracza, który wszedł. Coś tam pozwiedzał, zapytał "Czy jest OtherDrops?". Odpowiedziałam, że nie. Na co on "Fajny serwer, ale nie ma Other Drops'a, żegnam". Po czym wyszedł i tyle go widziałam. Prawda jest taka, że wielu graczy nawet nie wyobraża sobie pewnie, że da się grać bez tego skoro 99% serwerów ma ten wynalazek. I w dodatku można to zabezpieczenie łatwo oszukać robiąc generator kamienia. Jak ma się takie coś to nawet nie trzeba siedzieć przy komputerze, wystarczy zablokować myszkę. Łatwiej o surowce niż na x-ray'u.

Co o Twojego PS'a to popieram. Na tych porządnych serwerach zwykle gra mniej graczy niż na jakiś "serwer wojny frakcji, 200 slotów, op za free". Też tego nie ogarniam. Ale to może dlatego, że na takich serwerach dużo wolno, a na tych porządnych, no cóż, wielu z nich odpada na starcie, bo nie potrafią się przystosować do regulaminu.

Ma to swoje +.

Wchodze na jakis losowy serwer z mpcforum surv+frakcje i na 50 online 45 to debile.

Wchodze na porzadny. i na 20 online, 2 to debile.

BukkitSmerf

Opublikowano

Na Apokalypsie (mc.**********.pl) mamy Orebfuscator, nie mamy Other Dropsa, pamiętam jak ktoś wyszedł jak odpowiedzieliśmy mu że nie mamy.

Nie traktowac tego jako miesjca do reklamy serwerow...

Bo oni sa juz przyzwyczajeni... ze albo jest, albo wszyscy czituja... A to nie musi byc prawda.

BukkitSmerf

Opublikowano

Ankieta na serwerze.

9 osob.

5 osoby na stone.

4 na rudy.

A z informacja o tym ze cheaterzy bd ścigani? bo u mnie było a miarę podobne.

Dość dużo osób na drop ze stona, ale 90% jak usłyszało ze to admini będą ręcznie pilnować, to przeszli na zdecydowane TAK.

80% graczy myśli ze albo drop ze stona albo każdy czituje... i trzeba im tłumaczyć ze tak nie jest.

BukkitSmerf

Opublikowano

Admin nie jest na serwerze 24h , nie ma oczów dookoła głowy , nie zawsze ma czas by latać za graczami , dlatego według mnie otherdrops to lepsze rozwiązanie, po za tym weźmy pod uwage kopalnie , surowce same sie nie uzupełnią :: będziesz więc latać i kłaść węgiel gdzie się da zamiast komendą //set 1 zrobić kamień i w nim juz zawarte surowce ? Ja osobiście nie miał bym czasu kłaść ten węgiel skoro 30 graczy coś chce ode mnie od zaraz . Wolę większość czasu poświęcić na sprawy graczy i sprawy organizacyjne a nie latać i szukać x-ray' owców.

Opublikowano

Admin nie jest na serwerze 24h , nie ma oczów dookoła głowy , nie zawsze ma czas by latać za graczami , dlatego według mnie otherdrops to lepsze rozwiązanie, po za tym weźmy pod uwage kopalnie , surowce same sie nie uzupełnią :: będziesz więc latać i kłaść węgiel gdzie się da zamiast komendą //set 1 zrobić kamień i w nim juz zawarte surowce ? Ja osobiście nie miał bym czasu kłaść ten węgiel skoro 30 graczy coś chce ode mnie od zaraz . Wolę większość czasu poświęcić na sprawy graczy i sprawy organizacyjne a nie latać i szukać x-ray' owców.

To nie zajmuje duzo czasu.. i gracz nie musi byc online jak go sprawdzasz...

problem z mapka? Gracze bd szczesliwi jak dasz im zwykla mapke survival gdzie moga robic co chca, tylko raz na jakis czas przenies warpa o 2 k kratek lub dodaj komende tepajaca w losowe miesjce...

Ewentualnie raz na miesiac reset mapy. (z nowym seedem)

Nie kumam twojego uzupelniania rud? Jak masz serwer z /warp kopalnia i masz tam wielki klocek stona... to gratuluje ch... serwera.

BukkitSmerf

Opublikowano

Ja nigdy nie walczyłem z X-Rajowcami, to tylko ich sama sprawa, masz X-Ray, to se na nim graj a nie długo ci się znudzi. Dlatego uważam, że niepowinno się z tym walczyć. Moi koledzy też mieli uważali to za boskie cudo, a za 3 dni, odinstalowali bo uważali to za nudee. Wiec jak wy chcecie, bo mnie wkurza jak znajdę np.; Diax'a bez-x-ray a tu stone...

Sygnatura.png?i_dim=1920x1200&app_id=web

Opublikowano

nie wiem co wy macie do dropu ze stone wole kopac stone niz grac z x-rayowcami :P

Ja nigdy nie walczyłem z X-Rajowcami, to tylko ich sama sprawa, masz X-Ray, to se na nim graj a nie długo ci się znudzi. Dlatego uważam, że niepowinno się z tym walczyć. Moi koledzy też mieli uważali to za boskie cudo, a za 3 dni, odinstalowali bo uważali to za nudee. Wiec jak wy chcecie, bo mnie wkurza jak znajdę np.; Diax'a bez-x-ray a tu stone...

Do 1 debila. Chyba dostaniesz banika za te reklamy. + Ile razy mam pisac... jakie grani z x-ray... jak wszyscy z x-ray bd banowani...

Ok teraz 2 (beza slowa debil, tylko do tego 1 cos mam :) )

Teoretycznie mozesz miec race ALE... To sie nie sprawdzi na wieksza skale. Zaczna rozdawac diaxy innym, i wszystkim nudzi sie gra, znaczy sie... jak maja 10 lat to im sie bd podobac... Jak by nie mogli isc na singla na creative.

BukkitSmerf

Opublikowano

właśnie ja ogólnie radziłbym wam plugin FoundDiamonds, gracze prędzej czy później skapną się że koleś napierdala co kilka sekund z 50 diaxów i w końcu znajdzie się jakiś konfident który walnie screena i poda gościa do administracji, nie zgadzam się z @michalem bo na serwerach z gildiami ktoś se napierdzieli full eq diaxów i dla gildii daje, ma czym handlować, podobnie na FB - nieogarnięci używają diaxów by się pochwalić jacy to oni są bogaci. Radziłbym korzystać z FoundDiamonds i np. robić tak jak właśnie jest to opisane w poradniku, tylko przydałoby się jakoś to zrobić żeby ( to wybór na serwery RP, tylko nie wiem jak to zrobić) codziennie była nowa kopalnia, nie musi automatycznie się ustawiać - i nie chodzi mi tu o durne kopalnie stona albo jak to kiedyś wbiłem na serwer i patrzę a tu żelazo normalnie wchodzisz i kopiesz. Właśnie jedynie jest problem bo nie wiem jak zrobić inną kopalnię codziennie, bo tak to delikwenci(gracze) jebną se sethoma w miejscu gdzie diaxy i będą codziennie kosić swoją małą "fortunę" - może wiecie jak to zrobić?

Bez reklam fb

Opublikowano

właśnie ja ogólnie radziłbym wam plugin FoundDiamonds, gracze prędzej czy później skapną się że koleś napierdala co kilka sekund z 50 diaxów i w końcu znajdzie się jakiś konfident który walnie screena i poda gościa do administracji, nie zgadzam się z @michalem bo na serwerach z gildiami ktoś se napierdzieli full eq diaxów i dla gildii daje, ma czym handlować, podobnie na FB - nieogarnięci używają diaxów by się pochwalić jacy to oni są bogaci. Radziłbym korzystać z FoundDiamonds i np. robić tak jak właśnie jest to opisane w poradniku, tylko przydałoby się jakoś to zrobić żeby ( to wybór na serwery RP, tylko nie wiem jak to zrobić) codziennie była nowa kopalnia, nie musi automatycznie się ustawiać - i nie chodzi mi tu o durne kopalnie stona albo jak to kiedyś wbiłem na serwer i patrzę a tu żelazo normalnie wchodzisz i kopiesz. Właśnie jedynie jest problem bo nie wiem jak zrobić inną kopalnię codziennie, bo tak to delikwenci(gracze) jebną se sethoma w miejscu gdzie diaxy i będą codziennie kosić swoją małą "fortunę" - może wiecie jak to zrobić?

Generujesz raz na miesiac nowego surva z innym seedem i tyle :) 5 minut ci to zajmie, jak nie 1 :P

Mozesz tez zrobic sobie pluga od tego :) lub zwyklego skrypta co bd tylko komendy wysylal.

+ polecam oslabienie enchantu fortuny. Jak ktos chce moge mu podeslac moj kodzik z otherdropa na oslabienie fortuny :P

BukkitSmerf

Opublikowano

właśnie mnie denerwuje mianowicie to że wszyscy prawie uważają plugin OtherDrops jak i OrebFuscator za pluginy których używa się jedynie do dropu ze stona kiedy to właśnie te dwa pluginy mają naprawdę sporo możliwości, często np w tutach widzę " PŁÓGIN ODERDROPZ JE TO TAKI PŁÓGIN KTURY POZWALA NA DROP ZE STUNA!111" a przecież oba pluginy mają naprawdę dużo ciekawych możliwości tyle że większość osób kojarzy je z dropem ze stona który ostatnio zdobył naprawdę niezłą popularność.

Bez reklam fb

Opublikowano

właśnie mnie denerwuje mianowicie to że wszyscy prawie uważają plugin OtherDrops jak i OrebFuscator za pluginy których używa się jedynie do dropu ze stona kiedy to właśnie te dwa pluginy mają naprawdę sporo możliwości, często np w tutach widzę " PŁÓGIN ODERDROPZ JE TO TAKI PŁÓGIN KTURY POZWALA NA DROP ZE STUNA!111" a przecież oba pluginy mają naprawdę dużo ciekawych możliwości tyle że większość osób kojarzy je z dropem ze stona który ostatnio zdobył naprawdę niezłą popularność.

Ale ten drugi plugin jak cos jest wlasnie tylko do x-ray :D

Ja zawsze uzywam OtherDropa ale nigdy do dropa ze stona :)

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...