Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kilka pytań od newbie w świecie konsol

Demeer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, niedługo przyjdzie mi konsola którą kupiłem używaną z lt 2.0 i 6 kopiami gier. To tak:

1.Ile kosztuje przerobienie konsoli z lt 2.0 do lt 3.0? Chciałbym pograć na live ale na lt 2.0 jest wieksza szansa na bana.

2.Czy za kupowanie używanych gier na allegro coś mi grozi? Słyszałem że dostawali za to bany.

3.Jak teraz wygląda sprawa z tym lt 3.0 i 2.0? Na 3.0 podobno jest minimalna szansa na wykrycie a na 2.0 trochę większa.

Opublikowano

1. Nagrywarka DVD, płyty.

3. Za kupowanie używanych gier nic ci nie grozi. Co innego, jak masz przerobioną konsolę.

P.S. MPC Forum nie wspiera piractwa, a więc polecałbym ci takich pytań tu nie zadawać ;(

Opublikowano

1. Koszt to około 20-30 zł.

2.Za kupowanie kont z grami i przenoszeniem licencji grozi ban, jeżeli kupujesz gry na płytach nic się nie stanie.

3.l.t 3.0 jest bezpieczniejsze.

Opublikowano

1. Przerobienie kosztuje ok. 50 zł. Duzo zależy od napędu i daty produkcji konsoli.

2. Za kupowanie uzywanych gier nic Ci nie grozi.

3. Na LT3.0, tak jak napisałeś szansa na bana jest minimalna, na 2.0 tez niektórzy grają na multi i bana nie mają.

Opublikowano

Zauwazylem ze np GTA V będzie na 2płytkach, inne nowsze gry tak samo. Jak to będzie wyglądało? Jedną płytę bedzie trzeba zainstalować na dysku czy jak?

Opublikowano

Różnie bywa.

W przypadku GTA 5, jedyna płyta będzie w napędzie, a drugą będzie trzeba mieć zainstalowaną na dysku.

Lecz nie wszędzie tak jest, np :

W Wiedźminie 2 - 1 i 2 akt są na DVD 1, a 3 akt na DVD 2

W Forzy 4 - na DVD 1 jest gra, a na DVD 2 nowe trasy, dodatki itd.

W Battlefieldzie 3 - na DVD 1 jest multiplayer + tekstury HD, a na DVD 2 singleplayer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...