Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Skaczący ping

TosieKJR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu skacze mi ping. Mam 30-40 pingu i nagle skacze do 200-300 i szybko się normuje. Wszystkie programy mam powyłączane, z routera korzystam tylko ja. Nigdy tak nie miałem, zaczęło to się dziać od poprzedniego patcha. Na speedtescie i w innych grach mam normalne pingi.

Opublikowano

Niewiem czy to pomoże ale ja miałem taki problem w CS'ie i pomogło coś takiego. Jak masz już odpalony mecz w menadżerze zadań znajdujesz LoL'a i zmieniasz priorytet na niski :P Mi przy takim problemie pomogło ale w CS'ie nwm jak tu wyjdzie.

Opublikowano

Ostatnio dużo osób ma lagi, coś musieli spieprzyć. Mój kolega w momencie rozmowy ze mną na skypie gadał normalnie (wiem, jak u niego brzmią faktyczne lagi), a w LoL'u miał pingi rzędu 500 - 1000. W tej samej grze drugi kolega (premade 4 graliśmy akurat) miał tak samo wysokie pingi jak pierwszy. Natomiast ja i ostatni kolega mieliśmy pingi rzędu 20 - 30. Nie wiem od czego to zależy, przypuszczam że moje łącze rodem z nasa załatwia sprawę, natomiast musieli coś zepsuć i LoL zżera na tyle neta, że słabsze połączenia zaczynają mieć problem i wariować.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Sprawdź czy w innych grach masz coś podobnego. Jeżeli problem będzie się powtarzać to najprawdopodobniej tracisz pakieciki. Może być to wirus lub coś od dostawcy neta. Zadzwonisz do dostawcy i powiesz że tracisz pakiety oni na to zaradzą.

Ostatnio dużo osób ma lagi, coś musieli spieprzyć. Mój kolega w momencie rozmowy ze mną na skypie gadał normalnie (wiem, jak u niego brzmią faktyczne lagi), a w LoL'u miał pingi rzędu 500 - 1000. W tej samej grze drugi kolega (premade 4 graliśmy akurat) miał tak samo wysokie pingi jak pierwszy. Natomiast ja i ostatni kolega mieliśmy pingi rzędu 20 - 30. Nie wiem od czego to zależy, przypuszczam że moje łącze rodem z nasa załatwia sprawę, natomiast musieli coś zepsuć i LoL zżera na tyle neta, że słabsze połączenia zaczynają mieć problem i wariować.

Lagi lagami już lagów nie ma. Miałem ogromne dziś pięknie chodzi.

csyt2-signa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...