Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2PL gmowie

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogli by cos zrobic gmowi na Metin2PL oprocz wyrzucenia z posady gma ?

Z tego co wiem zwykly gm moze uzyc komendy /setskillother http://www.mpcforum.pl/topic/484224-prytanie-prawa-dla-gma/ .

I dac skile graczowi na P.By cos jeszcze mu zrobili ? Mi by konta nie zbanowali bo przeciez nie gracza wina.A cofki by nie zrobili bo oni nie kumaci.A jakby zmniejszyli skile graczowi do 0 to by mozna bylo ich posadzic.

ie068n.jpg
Opublikowano

Żaden z gmów Sgmów i innych wyżej rangą nie mają praw do używania jakiejkolwiek z komend działających na korzyści innych graczy/postaci.

Pod adresem

http://admintool.metin2.pl 

znajduje się cały panel zarządzania zgłoszeniami jak i banowaniem kont.

A po za tym nikt nie powiedział że tabela gmlist definiuje pełne prawa gmów.

64562221938.png

Opublikowano

Na kirianie był pewien gracz który miał trochę więcej przywilejów niż zwykły min. mógł się tepać na mapy komendą i coś jeszcze ale nie chcieli powiedzieć bo dość cicho sprawa się odbyła...

Graczowi ani konta nie zbanowali ani nic nie cofnęli, jedynie osoba odpowiedzialna za to została przeniesiona na inny serwer. Nie pamiętam czy to gm czy sgm był.

Sytuacja była no już spokojnie z rok temu.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

@Up proszę dodać link w code. Daję 1h.

Tak dajesz i dajesz, aż się zapytam czy Ci dupa nie spuchła?

@UP Nie sądzę, a na serwerze mogą się dziać takie cyrki o których nawet Nostradamus nie śnił.Takie są właśnie plaotki każdy doda swoje 50groszy i wychodzą farmazony właśnie takie jak wyżej.

64562221938.png

Opublikowano

Mogli by cos zrobic gmowi na Metin2PL oprocz wyrzucenia z posady gma ?

Z tego co wiem zwykly gm moze uzyc komendy /setskillother http://www.mpcforum.pl/topic/484224-prytanie-prawa-dla-gma/ .

I dac skile graczowi na P.By cos jeszcze mu zrobili ? Mi by konta nie zbanowali bo przeciez nie gracza wina.A cofki by nie zrobili bo oni nie kumaci.A jakby zmniejszyli skile graczowi do 0 to by mozna bylo ich posadzic.

Co do pierwszego pytania, to zależy za co.

Nie jestem pewien, ale bodajże GM ma zablokowane takie komendy, jeżeli nie, to gracz miałby cofnięte skille do takiego poziomu, jak miał wcześniej. Była już kiedyś taka sytuacja, nawet nie wiem czy nie w dziale media, opisanym na forum, że ktoś tam włamał się na konto SMG i narobił burdelu na serwerze. Za zmniejszenie skillów do 0 nie możesz nikogo posądzić, za co ? Konto jest własnością gf'a ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

GM może dostać także mandaty i może zostać pozwany do sądu, podpisuje różne umowy z gameforge.

Jesteś kretynem. Praca, o ile tak to można nazwać, jako Game Master to wolontariat a jedyne papiery to zaświadczenie od GF o odbyciu takowego wolontariatu. Nie ma żadnych umów, nie ma sądów, jak spierd*li to w zależności czy pewne osoby z teamu go lubią czy nie zostaje odsunięty od swoich obowiązków i traci poświadczenie firmy o wykonywanym wolontariacie, albo zmienia serwer/rangę.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Jesteś kretynem. Praca, o ile tak to można nazwać, jako Game Master to wolontariat a jedyne papiery to zaświadczenie od GF o odbyciu takowego wolontariatu. Nie ma żadnych umów, nie ma sądów, jak spierd*li to w zależności czy pewne osoby z teamu go lubią czy nie zostaje odsunięty od swoich obowiązków i traci poświadczenie firmy o wykonywanym wolontariacie, albo zmienia serwer/rangę.

Mylisz się ogromnie. Zgodzę się, GM jest wolontariuszem, ale przed przystąpieniem do tej funkcji wysyła skan dowodu. Przez to Gameforge może pozwać takową osobę do sądu za "wygadanie się". Sam przed wejściem do tej społeczności zostałem poinformowany o tym,że w każdej chwili za złamanie regulaminu firma GF może mnie ukarać. Jednym ze skutków niedostosowania jest odsunięcie GM'a od wykonywanego zawodu i brak możliwości ponownego wejścia do teamu. Oczywiście wszystko zależy od tego co taki Game Master uczyni, tzn. jaki punkt regulaminu złamie.

Opublikowano

Mogli by go nawet podać tylko zależy za co znam osobę, która zrobiła bs na tiverię i podali go do sądu trze sprawy i umorzyli nie będę wymieniał tutaj nazwy, ale był z MPC

Opublikowano

Mogli by go nawet podać tylko zależy za co znam osobę, która zrobiła bs na tiverię i podali go do sądu trze sprawy i umorzyli nie będę wymieniał tutaj nazwy, ale był z MPC

Ciekawe nielegalny serwer metin2 podał sprawę do sądu o nielegalne oprogramowanie ciekawe ;)

@Topic

Jeżeli GM by zrobił takie coś dane konto wraz z postacią zostało by wykluczone z oferty a GM by stracił posadę i mógłby mieć problemy prawne gdyż firma w takiej sytuacji sporządza umowy bo przecież GM to jest duża ranga i może wiele zrobić w grze.

Mówicie że administracja nic nie robi na globalu hmm... mylicie się przejrzenie milionów logów z jednego serwera i sprawdzenie każdego laga którego doznał gracz raczej nie jest łatwe, ale przecież wy byście to zrobili w 5 minut :).

Jeżeli piszę haotycznie to znaczy, że piszę na szybko i nie zwracam uwagi na to w jaki sposób piszę!

hjbu.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...