Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co się uczyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie moi drodzy pro codersy. Mam pytanie! Jakiego języku na początek się nauczyć, żeby hakierować strony www ?

sig2@TychusPL@eu@9@0@11111111111111@1111

Opublikowano

Nie pomagamy "hackierować stron". I jest wiele możliwości poczytaj o tym.

Widać nie doczytałeś jednego zdania " Jakiego języku na początek się nauczyć " chodzi mi, żeby ogarnąć język którym można hackować strony. HTML nada się na początek czy XHTML ?

Opublikowano

Widać nie doczytałeś jednego zdania " Jakiego języku na początek się nauczyć " chodzi mi, żeby ogarnąć język którym można hackować strony. HTML nada się na początek czy XHTML ?

Nie ma czegoś takiego jak język do hackowania stron... by móc to ogarniać, musisz ogarnąć podstawy ich tworzenia i działania, później jak nauczysz się zabezpieczać, to jednocześnie będziesz wiedział jak można "czynić zło" (przed którym będziesz starał się "bronić").

9obpmnjr.png

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak język do hackowania stron... by móc to ogarniać, musisz ogarnąć podstawy ich tworzenia i działania, później jak nauczysz się zabezpieczać, to jednocześnie będziesz wiedział jak można "czynić zło" (przed którym będziesz starał się "bronić").

To jaki język sie na poczatku nauczyć ?? dasz linka do płnego kursu żeby ogarnąć html w 100% ?

Opublikowano

To jaki język sie na poczatku nauczyć ?? dasz linka do płnego kursu żeby ogarnąć html w 100% ?

zobacz sobie codecademy

Opublikowano

Naucz się Html, Php, Sql, jakies javascripty, ogólnie wszystko w czym są wstawki do stron, lub w czym są pisane, następnie warto było by przyjrzeć się luką w systemach.

Jednak z tego co mi się zdaje (tu pewny nie jestem) metody są różne, zależy to od zabezpieczeń strony no i chyba jest też różnica napisana w normalnym notepadzie a pod .asp, ale co do tego pewny nie jestem.

Opublikowano

Jak to nie ma :D

Jak się nauczysz Pythona i ogarniesz pierwszego exploita to będzie gut :D

Jakiś problem? Napisz na PW

backtrack-it_userbar4.png?w=460

Opublikowano

Jak to nie ma :D

Jak się nauczysz Pythona i ogarniesz pierwszego exploita to będzie gut :D

Nicht gut.

Stara zasada:

Nie wiesz = nie wypowiadaj się, lecz słuchaj i staraj się "móc wiedzieć" na następną okazję.

Nie ma czegoś takiego jak uniwersalny język do "hackowania stron". Tutaj trzeba zrozumieć technikę działania by móc cokolwiek wskórać manualnie, a co dopiero stworzyć coś automatycznego. Co mu da python jak nie będzie wiedział przykładowo jak działa formularzyk na stronie.

9obpmnjr.png

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...