Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Aktualizacja bota do tibii DELPHI(chyba)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem właścicielem bota do tibii o nazwie nBot. Bot był bardzo popularny parę lat temu niestety zakończyłem współpracę z poprzednim programistą i bot od 3 lat nie był aktualizowany. Chciałbym wznowić tą produkcję więc szukam programisty chętnego do aktualizowania bota.

3 lata temu aktualizację trzeba było robić co update w grze czyli co około 3tyg.

Bot jest napisany w delphi. Jest to bot który wykorzystuje injekcje(nie jestem pewien czy to tak się opisuje).

osoby chętne do współpracy proszę o wiadomość na maila:

[email protected]

gg:13564175

tel. 698532194

Opublikowano

Na botach do Tibi przesiedziałem 1/5 mojego życia i stwierdzić mogę, że nie masz kompletnego pojęcia o tym jakie zmiany zaszły w ciągu trzech lat.

Wejdz na tp i poczytaj co i jak, rozeznaj się w rynku botów.

Source które masz możesz albo zostawić do pomocy w nauce programowania w Delphi (serdecznie nie polecam pisać bota w delphi xD) lub przeciągnąć po prostu do kosza.

Adresy się pozmieniały, 3 lata temu jeszcze chyba base adresu nawet nie było, struktury backpackow zmieniaja się teraz dość często, adresy trzeba updatować co update tibi.

Nikt o zdrowym rozsądku ci raczej nie pomoże, ponieważ bez sensu było by przepisywac 90% bota, kiedy teraz są już zupdatowane TibiaApi, dużo projektów opensource, po prostu jeśli coś chcesz zdziałać zaczynaj od nowa i nie w delphi tylko QT C++ (bardziej zaawansowany projekt osobiscie w QT nie mogłem się ogarnąć) lub w C# na platformie .NET którą osobiście polecam w związku z tym, że TibiaApi jest w nim napisana.

Zainteresuj się także symulacja poprzez windowsowe funkcje oraz umiejętnym pisaniem funkcji pod struktury offsetowe, np do trade with npc :)

Pozdrawiam Arkes

Opublikowano

Na botach do Tibi przesiedziałem 1/5 mojego życia i stwierdzić mogę, że nie masz kompletnego pojęcia o tym jakie zmiany zaszły w ciągu trzech lat.

Wejdz na tp i poczytaj co i jak, rozeznaj się w rynku botów.

Source które masz możesz albo zostawić do pomocy w nauce programowania w Delphi (serdecznie nie polecam pisać bota w delphi xD) lub przeciągnąć po prostu do kosza.

Adresy się pozmieniały, 3 lata temu jeszcze chyba base adresu nawet nie było, struktury backpackow zmieniaja się teraz dość często, adresy trzeba updatować co update tibi.

Nikt o zdrowym rozsądku ci raczej nie pomoże, ponieważ bez sensu było by przepisywac 90% bota, kiedy teraz są już zupdatowane TibiaApi, dużo projektów opensource, po prostu jeśli coś chcesz zdziałać zaczynaj od nowa i nie w delphi tylko QT C++ (bardziej zaawansowany projekt osobiscie w QT nie mogłem się ogarnąć) lub w C# na platformie .NET którą osobiście polecam w związku z tym, że TibiaApi jest w nim napisana.

Zainteresuj się także symulacja poprzez windowsowe funkcje oraz umiejętnym pisaniem funkcji pod struktury offsetowe, np do trade with npc :)

Pozdrawiam Arkes

To jeżeli 1/5 życia spędziłeś na botach Tibi to nBota znać musisz. Co jak co ale był to #1 w Polsce. Projekt ten zakończyłem w 2010r. Teraz chciałbym wznowić. Nie wiem w jakim języku był pisany bo nie ja go pisałem. Nie jestem programistą. Z tego co pamiętam to chyba było Delphi. Co trzeba by bot znów zaczął działać nie mam pojęcia szukam kogoś chętnego do współpracy przy tym.

Opublikowano

Nazwę z lekka kojarzę, jednak GUI nie pamietam.

Co do aktualzacji bota, napisałem ci co potrzeba, wątpię aby ktoś chciał się tego podjąć skoro 90% trzeba napisać od nowa, projekt z przed 3 lat temu jest bezużyteczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...