Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kayle, jak grać i czy warta zachodu

sweetgrove12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, czy Kayle to dobry champ na carryowanie rankedów? Zamierzam nauczyć się nią grać i cisnąć, lecz nie znam zbytnio mechanik, counterpicków. Bulid mam, poza tym potrafie sytuacyjny zrobić, jednak nie wiem jak nią grać. Daje lajki za konstruktywne odpowiedzi

może jakieś tips and tricks? czy coś w tym guście

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Obijasz z Q bijesz z aa jak masz E włączona ,jak ma mało hp to dive włączasz ulta i jazda. To jest cała filozofia. Kayle kontruje moce cc ,takie jak stun ,silence jej nie kontruje(skill E).

Opublikowano

harass z Q, przy gankach również Q. Jak masz na midzie np. Zeda czy Fizza to masz lajcik... REEEKIIIIN .. 3 2 1 ULT! I po ulcie Fizza/Zeda

Farmisz z E, w buildzie na pewno musi się znaleźć zmora licza i nashor

Opublikowano

vs Akali i powiedzmy że nie ma szans Kayle.

Walisz combo dla Kayle, a gdy ona używa ulta, ty po prostu używasz W, i czekasz na CD, a jeśli postawi pinka, czy ma potiona, to przechodzisz między bushami tak aby jak najmniej trafiała, albo ulti do miniona.

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

vs Akali i powiedzmy że nie ma szans Kayle.

Walisz combo dla Kayle, a gdy ona używa ulta, ty po prostu używasz W, i czekasz na CD, a jeśli postawi pinka, czy ma potiona, to przechodzisz między bushami tak aby jak najmniej trafiała, albo ulti do miniona.

Akali nie ma szans przeciwko ogarniającej mniej więcej kayle. Na akali zawsze kupuje się magiczny item "oracle" który powoduje ,że widzisz akali podczas jej W. Akali to gówno bez cc ,do 6lvl padnie już z 3razy ,kayle odstawi ją w farmi i łatwo outfarmi dzięki E.

Opublikowano

Tak kayle to bardzo dobra postać zarówno pod ad ap jak i hybrydę. Jeżeli dostajesz ganka to wciskasz q i Cię nie dogoni.. Jeżeli ktoś próbuje wymienić się z tobą ciosami to zawsze q e i nawalasz auto attackami. Jeżeli wróg przestanie atakować i zacznie uciekać przez chwilkę leć za nim i bij z aa. Polecam takie itemy jak ząb nashora, gunblade/botrk na early i mid. Kayle nie gram więc nie powiem Ci całego builda bez jednej gry w najbliższym czasie :)

Opublikowano

Tak kayle to bardzo dobra postać zarówno pod ad ap jak i hybrydę. Jeżeli dostajesz ganka to wciskasz q i Cię nie dogoni.. Jeżeli ktoś próbuje wymienić się z tobą ciosami to zawsze q e i nawalasz auto attackami. Jeżeli wróg przestanie atakować i zacznie uciekać przez chwilkę leć za nim i bij z aa. Polecam takie itemy jak ząb nashora, gunblade/botrk na early i mid. Kayle nie gram więc nie powiem Ci całego builda bez jednej gry w najbliższym czasie :)

Skoro nie grasz, to po co się wypowiadasz? Tyle to nawet ja moge ci powiedzieć,

NADAL CZEKAM NA OPIS GRY NIĄ pozycjoning, zachowanie na linii itp, A NIE OCZYWISTE OCZYWISTOŚCI

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Akali nie ma szans przeciwko ogarniającej mniej więcej kayle. Na akali zawsze kupuje się magiczny item "oracle" który powoduje ,że widzisz akali podczas jej W. Akali to gówno bez cc ,do 6lvl padnie już z 3razy ,kayle odstawi ją w farmi i łatwo outfarmi dzięki E.

grałem na goldzie przeciwko Kayle i cisnęła mnie do 6 ale potem, za łatwo coś dla niej szło i pożegnała się z statami 3/10 a ja 33/2

"+"

Opublikowano

To było oglądać gre gambit vs nip. Żebyć widział co zrobił nią alex. Q > AA > E > AA i gościa nie ma. Zrobił ją pod typowego apeka z lich bane. Synu mowie ci miał takie pierdolnięcie jak kassadin nafedowany.

PS dla tych którzy myślą że kayle nie ma szans vs akali to niech wbiją 30lvl i jakąś dywizje, wtedy pogadamy

gyoz.png

Opublikowano

Może poprostu pograj i zobacz jak tobie sie gra, a nie bedziesz sie na siłe starał grać jak ktoś inny. Wypracuj swój własny styl gry nią.

/reflink

Opublikowano

Farmisz z E obijasz z E kiedy masz papiera na midzie healujesz się tylko jak na prawdę potrzebujesz (duży koszt many) Q super slow nikt nie ucieknie ultujesz jak masz mało hp lub na początku (nie dużo różnicy) build to

buty maga/ząb nashora/ostrze gniewu guinso/rabadon/hextex i na końcu sytuacyjny jaki uważasz

Opublikowano

Bardzo dobra postać , jeśli chodzi o 1v1 to załączasz Q ( slow ) potem W ( szybkość ruchu ) i bijesz E na odległość , trudno jej uciec , jak i ona ma łatwą ucieczkę ..

Budujesz AS + AP , coś jak teemo , farmisz z Q , nadaję się na topa / mida , nawet na supporta .

Opublikowano

Kayle jest OP, bo ludzie nie wiedzą jak na nią grac :) . Chcesz jakas porade? Jezeli grasz na midzie, to niektorzy robia blad ze graja np na lux ona wywali cale combo masz 300-200 hp i ludzie puszczaja ulta podczas gdy taka lux ma cd wiec nic ci nie zrobi ;) Musisz wyczuc kiedy uzyc ulta. Musisz ciagle obijac przeciwnika z e, bo patrz: Taka Ahri walnie na cb combo podczas gdy ja bedziesz ciagle bil, jak ucieka to puszczasz q i dalej ja obijasz. Wszystkie wymiany sa z przewaga dla cb. Pamietaj zeby sie leczyc tylko wtedy kiedy bedziesz tego naprawde potrzebowal, nie uzywaj tego jak potionow bo zaraz nie bedziesz mial many ;)

To moja kayle: http://imageshack.eu/qlx

Gram buildem: Berserkers, naschoor, liandry, wits end, rabadon, lich bane, polecam ;)

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Co wy pierdolicie Kayle na mida .... To jest Top Laner lub Support

Grajac na topie Kayle jest dosc latwo. Bijesz ciagle top lanera z daleka (Jest to duzy plus dla Kayle bo najczesciej na topie trafia sie offtank/tank)

70346449028947551442.jpg

Opublikowano

Grajac na topie Kayle jest dosc latwo. Bijesz ciagle top lanera z daleka (Jest to duzy plus dla Kayle bo najczesciej na topie trafia sie offtank/tank)

Ale jednak na lcs grają nią na midzie -.-

Opublikowano

To ci powodzenia życzę jeżeli nie nadaje się Kayle na mida. Kayle na mida moim zdaniem to jeden z lepszych picków na rankedy. W TF trzymasz się z daleka i obijasz ADC przeciwnika. Ulti dajesz ADC swojemu chyba że ty padasz to dajesz na siebie. Maxujesz E potem Q albo na odwrót zależy jaką masz linie. Buildu podawał nie będę bo na każdą grę jest inny. Jeżeli nadal uważasz że na mida jest słaba zapraszam 1vs1 lub gre 5vs5 :) Rozpisywał jak nią grac sie nie bede. chcesz wiedziec pisz pw.

Opublikowano

To było oglądać gre gambit vs nip. Żebyć widział co zrobił nią alex. Q > AA > E > AA i gościa nie ma. Zrobił ją pod typowego apeka z lich bane. Synu mowie ci miał takie pierdolnięcie jak kassadin nafedowany.

PS dla tych którzy myślą że kayle nie ma szans vs akali to niech wbiją 30lvl i jakąś dywizje, wtedy pogadamy

no to ci kurva mówie że grałem vs kayle na midzie, i miałem trochę pomocy na początku ze strony junglera, a potem kayle ssała mi pałę bo gówno mi robiła.

"+"

Opublikowano

Podstawa - AA z aktywnym e.Q też ważny skill spowalnia i dużo bije.Zachowaj W na pościg/ucieczke i leczenie.Ulti wiadomo kiedy.

Dwa buildy na Kayle

Obuwie Maga

3 x Ząb Nashora

Kapelusz Rabadona

Lub Klasuczny

Obuwie Maga

Miecz-Pistolet Hextech

Ostrze Guinsoo

Zefir

Kapelusz Rabadona

Kostur Rylaia

Ten build pozwala na duże obrażenia z E ale damy rade z brakiem many

Solo top - podgryzaj z E w ciężkich sytuacjach używaj Q i E jeśli hp spadnie mu ponizej połowy wjeżdżaj z Q i reszte E doganiasz W.

Support - Wspierasz W i ulti w nagłych sytuacjach i osłabiasz mobki nie dobijasz bo farma nalezy do adc

Jungle - Maxujesz E i W w pierwszej kolejności. Zaczynasz od blue i tak dalej

Straszne zagadki, teorie spiskowe i wiele więcej tylko pod tym adresem

https://www.youtube.com/channel/UCOpRqyhGtVetyFyLKj2g7DA

Czekam na wasze opinie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...