Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zielony Czar/Zielona Siła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z Zielonym Czarem oraz Zieloną Siłą.

Są to przedmioty od zmiany/dodawania bonusów w przedmiotach poniżej 40 poziomu, ale niestety dodają do wszystkiego... <_<

Domyślam się, że to wina game, sprawdzałem działanie przedmiotów z id 76023, 76024, 71151, 71152.

Posiadam game_r2089M_32.

Opublikowano

Mentosku, z tego co dowiedziałem się na epvp (bo tam też pisałem z tym samym problemem), odpowiedzieli mi tylko tyle, że dla tych przedmiotów (zielona siła i zielony czar)

jest nowa funkcja, która znajduje się w game, które czyta item_proto i mob_proto z plików tekstowych i że da się ją wyciąć i wkleić do game (Ja i ty korzystamy z tego samego game). Ale jak tą funkcję wyciąć i wkleić do innego game, to już nie raczyli odpowiedzieć.

arijh2.jpg

Opublikowano

Jeszce posprawdzaj type i subtype zeby bylo takie jak z Pl'a, jak nie zadziala to musisz szukac difa ktorego prawdopodobnie niema wiec musisz robic sam ;)

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Jedyne co mogę jeszcze zasugerować, to dograć liba (jest tu gdzieś na MPC) na serwer, który dodaje nowe funkcje:

item.set_attribute()
item.change_attribute()
i inne 

I za pomocą questa oprogramować owe przedmioty (pamiętaj tylko, żeby zmienić im `type` na 18)

Tutaj masz wszystko pięknie opisane z tym libem i całością

Na podstawie tego możesz coś fajnego zrobić - co Ci wyobraźnia podpowie :)

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...