Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna Readon HD7770

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam wielki problem ze swoją kartą graficzną, gdy uruchamiałem grę zobaczyłem że są straszne ścinki i spadki FPS, Okazało się że taktowanie karty graficznej spadło z 1100Mhz do 150Mhz nie wiem czy przypadkiem nie uruchomiła się zintegrowana karta graficzna, tylko dlaczego sama miała by się uruchomić? robiłem restart komputera lecz to nic nie dało.

Opublikowano

Ahh... gra zawsze chodziła płynnie, teraz nagle zaczęła się ciąć.

Opublikowano

Co ma temperatura do tego? -.- Nic... sądzę że mogła włączyć się zintegrowana karta graficzna :F lecz nie wiem jak przełączyć spowrotem na Readon'a.

Opublikowano

Albo w sterownikach od radeona albo w biosie po prostu wyłączasz integre.

Jesli sa wysokie to gpu moglo sie uszkodzic i slabo bardzo chodzi albo sa wysokie temp. i system celowo obniza takty w celu zmniejszenia temperaturyhttp://www.mpcforum.pl/index.php?app=forums&module=post&section=post&do=reply_post&f=439&t=1030036&qpid=8612380

Temperatura nie była wysoka, przy 100% aktywoności max to było 55 Stopni, temat można zamknąć, o dziwo już wszystko działo. wystarczyło odczekać 10 minut. ;)

Opublikowano

Jak komputer może używać integry jak monitor jest podpięty do tego radeona. -,-

A co do twojego problemu to może zmień sterowniki na starsze albo na nowsze.

6789550154.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...