Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Nowe moby z pl'a z dobrym dmg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, szukam wpisów do bazy na te nowe mobki z naprawionym hp dmg itd. Żeby nie były na hita. Na pewno ktoś ma, tylko nie będzie chciał się podzielić. A ja nie wiem jak dobrze dobrać ich dmg i hp. Z góry dzięki poleci limit like.

Opublikowano

Co za problem pobrać te moby i zmienić dmg? Nikt ci nie zrobi z "dobrym dmg" bo nikt nie wie ile powinny bić te moby na twoim serwerze

[√] 50 postów
[√] 100 postów
[√] 250 postów

[√] 500 postów

[x] 800 postów

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

prawidłowo liczone dmg moba, przynajmniej ja tak liczę to wg wzoru:

(x * y) * (l * 10) + (sin(l) * 10)

x - lv moba

y - kategoria moba

l - max lv serwera

sin - funkcja sinus liczby.

arijh2.jpg

Opublikowano

@up, dla drugiego DMG nie ustalałem wzoru, tutaj każdy może sobie ustalić ten próg jaki chce :D
(osobiście polecam dać różnicę z przedziału 30 - 50), a przykład psa zaproponowany przez Ciebie jest

bynajmniej nietrafiony, ponieważ odkąd wyciekły SF dla metin2, dmg od psów, aż po moby z czerwonego lasu

nie zmieniło się, nie boję się użyć stwierdzenia, że te wartości są wartościami stałymi (wskaż mi choć jeden priv, gdzie

Dziki Pies zadaje obrażenia +1k? No może na VirtualMT2 może są dziki, których każda nowa postać nie jest w stanie zabić, ale

mówimy tu o DMG, a nie o HP :D )

@Szymano123 - HP liczę wg podobnego wzoru:

x * y + ((i - j) * j)) - d * 1000

gdzie:

x - lvl moba

y - kategoria moba

i - dmg min

j - dmg max

d - def moba

Ogólnie nie jestem w stanie powiedzieć pod jaki typ serwera te wzory podchodzą (easy/medium/hard/mix).

Wiem tylko jedno, tak obliczone staty moba pozwalają przy dobrze zaopatrzonym EQ na bardzo optymalny exp, nie żre dużo potek, a

sam gracz nie męczy się z ubiciem moba. (Tych wzorów nie stosuję przy mobach typu BOSS, ponieważ w zamyśle developerskim, BOSS

jak sama wskazuje, musi być silny, twardy i nieustępliwy).

Pytania odnośnie konfigurowania mobów zapraszam na PW.

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...