Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak on to robi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój kolega ma całkiem spoko serwer. Wszytko było dobrze, aż do czasu gdy jakiś typek włamał się na konto na hostingu i rozj*bał cały spawn i całe otoczenie. Zrobił to 4 razy aż w końcu postanowiłem tu napisać. Jak ten typ to robi jeżeli mój kolega daje w ch*j trudne hasło. [Nie jestem pewien czy to odpowiedni dział. Jeżeli nie to proszę o przeniesienie go.]

Opublikowano

Takowe osoby nie włamują się do konsoli serwera. Tylko gdy wchodzą wpisują pewna komende ./np opme ,która wykorzystuje dziurę w bukkicie ,przez która można otrzymać OP. Grieferzy griefują dla przyjemności ew.w postaci kary za reklamę na ich serwerze.Niestety nic z tym nie możesz zrobić ,gdy masz serwer Non-Premium .

Opublikowano

Hmmm. Wpadłem na pomysł by zrobić tak aby na serwerze można było zarejestrować się tylko raz. [bo oczywiście on takiego czegoś nie miał ...] Tylko jak to zrobić?

Opublikowano

Raczej rejestracja na raz nic nie da, niestety na force op nic nie poradzisz, chyba że ustawi się premium jednak nie wiem jak z tym będzie.

Opublikowano

Ja polecam dodac skrypt na haslo na OP'a .

Oto skrypt, nie moj :

command /op [<text>]:
    trigger:
        player has permission "napieprzamy.op":
            if arg is not set:
                send "&cPoprawne uzycie : &6/op <haslo operatora>"
            else:
                if arg is "TUTAJ_WPISZ_HASLO":
                    send "&aHaslo OP poprawne , uprawniena OP'a przyznane"
                    op the player
                else:
                    send "&cHaslo niepoprawne"
        else:
            send "&cBrak uprawnien do komendy &6/op"
on join:
    player is op:
        deop player
Opublikowano

@up Mając op masz wszystkie permissions - jeżeli już, to op dodawać w config, a używanie every 1 tick jest ciut głupie...<br />

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

Opublikowano

Tak ?.Nie zwalajcie na hackerów !.Robisz tak sprawdzasz pluginy czy nie ma w jakims pluginie /opme i usuwasz ten plugin zmieniasz permissions przed tym instalujesz Anticheaty najlepiej 2-3pluginy i masz gotowy zabezpierczony server

Serwer Minecraft !
Survival+Frakcje ! DROP&EXP ze STONE

IP:neyoncraft.yfun.pl

Opublikowano

WIększość 'majkraftowych hakerów' to osoby, które griefują serwery osób zarejestrowanych na ich serwerze (przez co znają ich hasła) dla zabawy (np danonek). Po 1 nie ma czegoś takiego jak forceop. Osoby piszące że działa to na przepełnienie bufora lub inaczej mędrkują to osoby, które nie mają o tym pojęcia i nie wiedzą że to nie ma z tym nic wspólnego, i praktycznie jest nie realne. Jakie są REALNE wytłumaczenia:

- Masz jakiś nie sprawdzony plugin (teraz jakoś się narobiło tych z 'dodatkami' więcej).

- Ktoś zna hasło któregoś z opów.

- Ktoś zna hasło do ssh / ftp.

Pewnie jest tego więcej, ale sprawdź czy to nic z tego. I powiedz na jakim hostingu Twój kolega ma serwer.

708121422388637873334.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...