Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka kartę graficzna mam?

XxWTFxX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam laptopa Hp Pavilion G7 i jak sprawdzam kartę g. W rozdzielczość ekranu-zaawansowane to pisze mi ze mam intel hd graphics, a na laptopie jest naklejka radeona. To w końcu jaka mam kartę? Ps. Procek intel pentium.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ściągnij GPU-z i będziesz wiedział...

A dasz link czy cos? Nie jestem rozeznany w tych sprawach, i typu nawet co to BIOS.

A jak sie okaże, ze mam radeona, to jak włączać przez niego np gry? Nie jestem pewien, ze automatycznie sie przelacza, bo wielu fusów nie mam nawet w średnie gry na nim na low detalach, więc chyba odpala sie przez intela.

Ps. Wiem ze dużo nie da mi przelaczenie intela na Radka.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Hmm , włączałem u wujka GTA 4 na laptopie przez jego karte nie zintegrowaną prawym przyciskiem myszy i coś tam było , nie pamietam dokładnie , zaraz może dam edita jak sprawdze u taty na lapku :)

@Edit

Dobra nie wiem jak to sprawdzić u taty bo niema gier praktycznie :D

@Down

To nie wiem o co chodzi , u wujka było coś takiego : Odpal za pomocą karty graficznej --->

I tam sie klikało chyba , nie pamietam z reszta , i to chyba była nvidia

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Hmm , włączałem u wujka GTA 4 na laptopie przez jego karte nie zintegrowaną prawym przyciskiem myszy i coś tam było , nie pamietam dokładnie , zaraz może dam edita jak sprawdze u taty na lapku :)

jak klikam na gry, nie pokazuje mi czy chce przelaczyc kartę, chyba ze jakoś bardziej skomplikowanie ci chodzi :P

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Podejżewam że masz tam coś z Radeona. Jak znajdę to dam edit

Nie mogę znaleść modelu, mogę tylko podać specyfikację.

Intel pentium 2.13 ghz p6200, intel hd graphics, 3gb ramu, win 7 Home premium

JEST NEWS. Sciagnolem ten program i pokazuje, mi ze mam jeszce karte radeon hd 6470 ale jak grac w gry na niej???

i jaka ona jest ?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Samo gpu dosc slabo wydajne, skoro laptop to jeszcze mniej wydajniej wiec podstawowe gry b. dobrze beda chodzic srednie to tak medium 1600x900 bedzie 30fps + mocne to 1600x900 low licz na 30fps

Cpu nie najlepsze, i 3gb ramu tez nie rozpieszcza

Opublikowano

Samo gpu dosc slabo wydajne, skoro laptop to jeszcze mniej wydajniej wiec podstawowe gry b. dobrze beda chodzic srednie to tak medium 1600x900 bedzie 30fps + mocne to 1600x900 low licz na 30fps

Cpu nie najlepsze, i 3gb ramu tez nie rozpieszcza

No ok. Ale wiesz może jak uruchomić przez nią np grę ?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

No ok. Ale wiesz może jak uruchomić przez nią np grę ?

Ja na swoim lapku miałem tak że klikam prawym na daną grę i miałem opcję odpal poprzez i model karty

Opublikowano

Ja na swoim lapku miałem tak że klikam prawym na daną grę i miałem opcję odpal poprzez i model karty

No właśnie to jest najgorsze... Nie mam takiej opcji.

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...