Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][ANKIETA!]To TY Wybierasz Jaki Zrobimy serwer[ANKIETA!]

miko150

Na jakim serwerze chcesz zagrać?  

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki typ serwera ci sie podoba?

• Survival + Frakcje
    • Serwer fantasy RPG+frakcje (questy, bossowie, miasta, unikalne przedmioty i umiejetnosci)
    • Freebuild
    • Surv + Dwie g?ówne walcz?ce frakcje (Tak jak orginalny Imperial Craft)
    • Survival + Frakcje + troche RPG (unikalne itemki, bossowie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witamy! Dajemy ci dzisiaj graczu unikalną możliwość zagłosowania jaki Ty chcesz serwer. Stworzymy serwer zgodnie z wynikami ankiety. Dodam że nie jest to nasz pierwszy serwer, od grudnia tamtego roku do marca 2013 prowadziliśmy serwer Imperial Craft na 40 slotów. Ty głosując nic nie tracisz, a my zyskujemy cenne informacje co do tego jaki serwer chcą gracze. Zapraszamy do głosowania w ankiecie :) wszyscy którzy zagłosują w grze dostaną unikalny prezent zależny od tego jaki typ serwera powstanie.

Modów bardzo prosze o nie usuwanie tematu, nie doszukałem się w regulaminie zasady która zabrania ankiet.

Opublikowano

Hehe jak nie wiecie jaki nawet serwer chcesz stworzyć to dobra rada, nie zabieraj się za to :) Serwerów są już tysiące, po co kolejny beznadziejny.

Opublikowano

Serwer Fantasy RPG może być fajnym pomysłem, jednak musi się wyróżniać od innych serwerów, że względu na to iż jest tysiące serwerów które ciężko pobić, oczywiście oprócz tego muszą być dobre budowle, jak i mapa oraz pluginy :)

Opublikowano

Hehe jak nie wiecie jaki nawet serwer chcesz stworzyć to dobra rada, nie zabieraj się za to :) Serwerów są już tysiące, po co kolejny beznadziejny.

Jak bede chciał rady to ci dam znać, ten temat nie jest po to żebyś tu sie dowartościowywał po tym jak cie znowu zgnoili w szkole. Nie wpadłeś swoją tepą głowa na to, że chcemy wybadać jaki serwer były popularny?

Opublikowano

Jak bede chciał rady to ci dam znać, ten temat nie jest po to żebyś tu sie dowartościowywał po tym jak cie znowu zgnoili w szkole. Nie wpadłeś swoją tepą głowa na to, że chcemy wybadać jaki serwer były popularny?

Po pierwsze to chyba nie jest jeszcze rok szkolny żeby mnie gnoili w szkole :D Po drugie to po twojej wypowiedzi widać że nie nadajesz się na bycie adminem, nie umiesz nawet dostosować się do regulaminu tego forum więc jak dostosujesz się do własnego na swoim serwerze? Po trzecie jak nie znasz rynku i to co ludzie potrzebują to właśnie dlatego na niego się nie pchaj, myślisz że jak będzie kilkanaście głosów w ankiecie to już będziesz wiedział czego ludzie chcą? I tak twój serwer upadnie bo nie jesteś poważnym człowiekiem.

Opublikowano

Powiedział człowiek o nicku "Hrabia Rybeusz" który był adminem tylu serwerów że nawet sam Notch wreczył mu medal ! A do tego jeszcze jest medium i wie ze moj serwer upadnie, wow. Na jakiej podstawie mowisz ze nie jestem poważny? To ze chce zrobić serwer dla graczy a nie wlasnej przyjemności to dla ciebie brak powagi?

Regulamin forum regulaminem ale nie toleruje hamstwa wobec mnie bez powodu.

Opublikowano

Powiedział człowiek o nicku "Hrabia Rybeusz" który był adminem tylu serwerów że nawet sam Notch wreczył mu medal ! A do tego jeszcze jest medium i wie ze moj serwer upadnie, wow. Na jakiej podstawie mowisz ze nie jestem poważny? To ze chce zrobić serwer dla graczy a nie wlasnej przyjemności to dla ciebie brak powagi?

Regulamin forum regulaminem ale nie toleruje hamstwa wobec mnie bez powodu.

Jesteś bezczelny, ja chamem? To jest forum i mam prawo komentować, a ty nie szanujesz ani mnie, ani regulaminu zachowując się jak dzieciak który nic o świecie Bożym nie wie.

Trzeba rynek znać a nie wypytywać się "jaki chcecie serwer". Jak rynku nie znasz to się nie nadajesz, jak będziesz chciał zrobić farmę to zrobisz ankietę we wsi czy ludzie wolą marchewki czy ziemniaki? No chyba nie :)

I dlatego właśnie jesteś niepoważny, w dodatku niekulturalny.

Opublikowano

Po pierwsze to chyba nie jest jeszcze rok szkolny żeby mnie gnoili w szkole :D Po drugie to po twojej wypowiedzi widać że nie nadajesz się na bycie adminem, nie umiesz nawet dostosować się do regulaminu tego forum więc jak dostosujesz się do własnego na swoim serwerze? Po trzecie jak nie znasz rynku i to co ludzie potrzebują to właśnie dlatego na niego się nie pchaj, myślisz że jak będzie kilkanaście głosów w ankiecie to już będziesz wiedział czego ludzie chcą? I tak twój serwer upadnie bo nie jesteś poważnym człowiekiem.

@Hrabia Rubeusz

Jak masz ból dupy o to, że ktoś chce postawić serwer i chce sprawdzić jaki byłby popularny to o co masz ten ból, po to jest to forum by rozmawiać o minecrafcie i powiązanych z nim rzeczami. Tylko sobie posty nabijasz. Zobacz, że ostatnio ten temat jest popularny bo tak naprawdę ludziom co chwilę się gust zmienia co do serwerów. Po to koleś pisze temat by nie stworzyć kolejnego syfnego serwera. Ciągle ciągniesz, "po uj te ankiety" skoro tak myślisz to jak myślisz po co są ankiety na forum, bo przecież "rynek trzeba znać". Ludzie to nie drzewa, że ciągle chcą tylko woda słońce dwutlenek i tp. zmieniają im się upodobania.

Jeszcze jedno

Post wyżej nieaktualny.

Informuję że serwer zamykam.

Powód:

-ostatnio nikt nie wchodzi na serwer,

-konflikty związane z nowymi wersjami minecrafta i pluginami których używałem,

Dziękuję że na początku było duże zainteresowanie i trzymało się ono dość długo, zdobyłem wiele nowego doświadczenia które niebawem wykorzystam.

DO ZOBACZENIA!

Do administracji: temat można przenieść do kosza.

Widać jaki z ciebie znawca rynku :)

Serwer stał miesiąc. Nie wiesz czego ludzie chcą to się pytaj. Kto pyta nie błądzi.

Pomogłem? Daj Like

Opublikowano

@Hrabia Rubeusz

Jak masz ból dupy o to, że ktoś chce postawić serwer i chce sprawdzić jaki byłby popularny to o co masz ten ból, po to jest to forum by rozmawiać o minecrafcie i powiązanych z nim rzeczami. Tylko sobie posty nabijasz. Zobacz, że ostatnio ten temat jest popularny bo tak naprawdę ludziom co chwilę się gust zmienia co do serwerów. Po to koleś pisze temat by nie stworzyć kolejnego syfnego serwera. Ciągle ciągniesz, "po uj te ankiety" skoro tak myślisz to jak myślisz po co są ankiety na forum, bo przecież "rynek trzeba znać". Ludzie to nie drzewa, że ciągle chcą tylko woda słońce dwutlenek i tp. zmieniają im się upodobania.

Jeszcze jedno

Widać jaki z ciebie znawca rynku :)

Serwer stał miesiąc. Nie wiesz czego ludzie chcą to się pytaj. Kto pyta nie błądzi.

Serwer stał dwa miesiące jak już coś, sama koncepcja była dobra a wiesz dlaczego upadł? Na samym początku samym serwer był full ale było trochę bugów znaczących które potem naprawiłem, jednak jak się przekonałem większość ludzi to okropne nooby które nie ogarniały jak wybrać klase postaci co było tłumaczone i w prezentacji, i na stronie serwera i bezpośrednio w grze, dlatego było mało graczy za to wiernych i ogarniętych którzy serwer bardzo lubili.

Pomysł był dobry i ludzie wtedy naprawdę lgnęli do tego, zrobiłem duży hype wokół mojego tworu, jednak ludzie to nooby i oczekują coraz prostszych rzeczy. A jak widzę te ankiety typu "czy serwer się przyjmie" "pomóżcie wybrać typ serwera" to mam wrażenie że to takie nooby szukają co mogłyby zrobić żeby przyciągnąć inne nooby. Nie nabijam sobie postów tylko tłumaczę że to sensu nie ma, nawet jak będzie z 50 ludzi w ankiecie to w mc grają tysiące ludzi a skąd wiesz że akurat ta większość która w ankiecie przegłosuje najlepszą opcję nie jest w tych tysiącach mniejszością?

Opublikowano

Jak nie umiałeś zrobić serwera na tyle dobrego żeby ludzie tam grali to nie pouczaj innych. Mówienie że to jest wina graczy że u ciebie nie grają jest pożałowania godne. Dla ciebie gracze to "nooby" to sie nie dziwie że cie nie szanowali i u ciebie nie grali. Jak dla mnie nie ma o czym gadać z tobą.

Opublikowano

Prezentacja napisana w kwietniu twój posta o zamknięciu w maju, gdzie ty tu widzisz 2 msc?
Myślę, że chodzi o to, żeby wybrać typ serwera jaki ludzie będą grać z tego forum a nie z całej planety. W Polsce jest inne upodobanie serwerów niż zapewne np. w Anglii. Tak tłumacz, że gimbusy, nooby i tp i dlatego twój serwer upadł. Nie sztuką jest postawić serwer, ale utrzymać go w miarę popularnym, skoro ludzie nie umieli wybrać klas to trzeba było zrobić lepszy poradnik, a nie obrażać graczy. Gdyby to był taki dobry serwer jak twierdzisz to by nie upadł. Odpisz mi gdzie widzisz te 2 msc.

Pomogłem? Daj Like

Opublikowano

Jak nie umiałeś zrobić serwera na tyle dobrego żeby ludzie tam grali to nie pouczaj innych. Dla ciebie gracze to "nooby" to sie nie dziwie że cie nie szanowali i u ciebie nie grali. Jak dla mnie nie ma o czym gadać z tobą.

Ludzie grali tyle że ogarnięci, bo widzisz świat nie jest taki prosty że wszyscy ogarniają, ja świat dzielę na dwie części, czarna masa i ci lepsi. I Ci lepsi szanowali mnie a ja ich i grało się im dobrze, ale wpadła taka czarna masa która nic nie ogarnia a bez niej długo serwer nie pociągnie bo właśnie na czarnej masie się zarabia, tak jest w realu jak i w tym tajemniczym cyber świecie. Chciałem wam wytłumaczyć że ta ankieta nie ma sensu, chcesz wiedzieć gdzie ludzie lgną? obserwuj rynek, konkretne serwery a będziesz widział co jest popularne.

Prezentacja napisana w kwietniu twój posta o zamknięciu w maju, gdzie ty tu widzisz 2 msc?

Myślę, że chodzi o to, żeby wybrać typ serwera jaki ludzie będą grać z tego forum a nie z całej planety. W Polsce jest inne upodobanie serwerów niż zapewne np. w Anglii. Tak tłumacz, że gimbusy, nooby i tp i dlatego twój serwer upadł. Nie sztuką jest postawić serwer, ale utrzymać go w miarę popularnym, skoro ludzie nie umieli wybrać klas to trzeba było zrobić lepszy poradnik, a nie obrażać graczy. Gdyby to był taki dobry serwer jak twierdzisz to by nie upadł. Odpisz mi gdzie widzisz te 2 msc.

Serwer był wykupiony na dwa miesiące, i tyle stał, nie kieruj się prezentacją. Co do poradnika, jak mówiłem były trzy, oraz moderatorzy na serwerze, ale niektórym nawet to nie pomogło i na to nic nie poradzisz jeśli chcesz stworzyć rozbudowany serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...