Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Karthus- wady, zalety, dobre kontry, jungle

bikowalczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kartusa niszczy wielu.. nie gram nim wiec wiele ci nie powiem ale nigdy na niego nie mialem problemu co moge o nim powiedziec... na koniec drugiego sezonu na mistrzostwach był czesto pickowany i widziałem że kartus był postacią ktora w trakcie team fightu jak ginęła to miała ginąć pod wieżą przeciwnika. czemu? to proste ponieważ przez 8 sec nikt nie podejdzie tej wierzy bronić. wiele wież w ten sposób zdobyto. a co do jungli to pod koniec 2 sezonu mój ówczesny duo partner ją grywał, i dawał rade. obecnie wycarrował sie leoną na jungli na platynke 2 z golda jakiegoś w mniej więcej miesiąc. leona jungle op.

jego wady to papier, ale jak ma feeda to sięgo boją bo jego e zjada w chuj życia. plusy penty z ulta? nie wiem nie mój typ postaci zero mobilności...

Opublikowano

Karthusa rozwala - Kazdy

Karthus rozwala - nic

Jungla karthus to gowno

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Może opowiem co sądze o nim po grze na PBE.

Odpalasz E zapominasz że masz załączonego tego skila i nie masz many w ciagłu 5 sekund. Słabe Q często przeciwnik nie oberwie z niego poniewaz chodzi i łatwo spudłować, brak escape, musisz rozgłądać sie po całej mapie żeby w pore kogos z ultować, jak umrzesz przez 7sek mozesz uzywac Q/W. Papier, jedyny plus to chyba ten ult, lecz i tak nic nim nie ugrałem dzisiaj.

Opublikowano

Karthusa rozwala - Kazdy

Karthus rozwala - nic

Jungla karthus to gowno

Powiedz to froggenowi w twarz ,wyśmieje Cię. Jest on dobrą postacią do first blooda. Dobry przez wszystkie fazy gry ,ale w late dopiero pokazuje pazurki. Na niego są 2 opcje. Exhaust-flash i teleport-wskrzeszenie. Dobry dobijacz z ulta. Fajnie się nim gra ,dość szybko stackuje łezkę ,bardzo dobry do farmy (nim zrobiony rekord farmy).

Opublikowano

Osoby, które wypowiedziały się źle na temat Karthusa to widać nie potrafią nim grać. Nie dziwię im się bo trzeba się nauczyć, a to w miare trudna postać. Trzeba celnie strzelać z Q, załączyć w idealnym momencie tą ściankę, która slowuje. Ogólnie przydatny jest dla teamu ale trzeba uważać na midzie bo wielu go kontruje bo to nie jest mobilna postać wiadomo :D

1372794467-U137250.jpg

Opublikowano

To tak: KARTHUS JUNGLE GUNWO. On nie ma wygrac early, chyba kazdy midder nie powinien miec na niego problemow. Gra nim wyglada tak: early: FARMA FARMA FARMA late: najwazniejsze to byc w srodku team fightu i zginac. Ogarniety karthus musi zginac :), potem po smierci puszcza bombki ultuje i PENTAKILL

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

przeciez karthus nic nie owni i od kazdego dostaje w dupe, on ma po prostu duzo farmic

karthus jungle jest moze dobry na soloq ale nigdzie indziej

League of Legends

Opublikowano

Karthus na lini jest gorszy od soraki, bo ta ma heala.. Dopiero jak zrobisz te 300 farmy i kilka killi z ulta dopiero robisz sie użyteczny. W late q 400 dmg co sec, e tez dużo i ult do dobijania. fajny slow, dobry do inicjacji. W jugli b. słaby

gyoz.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...