Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie Kupno NX

im2low

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdy nie miałem okazji się w to bawić, a jako że nie mam pojęcia jak to zrobić może ktoś mi mniej więcej krok po kroku wyjaśnić co mam zrobić.

A więc mam zamiar kupić nexon cash(50000 nx = 50 euro = około 200 zł) ale nie wiem jaką płatność wybrać. Paypal, karta czy coś wgl nie rozumiem jak to działa ??? Może mi ktoś ogarnięty wytłumaczyć jak zdobyć taką kartę i czy muszę ją mieć? Czy nie mogę iść po prostu do banku i zrobić przelewu? A jak tak to jaką opcję płatności wybrać, no i czy muszę wtedy najpierw iść do kantoru i wymienić złote na euro? Będę wdzięczny jeśli ktoś kto już kupował wytłumaczy i podpowie która oferta będzie najlepsza.

Opublikowano

Jeżeli jesteś pełnoletni i posiadasz konto bankowe - polecam przelew.

Jeśli posiadasz przelane pieniądze na konto paypal - polecam PP

Jeśli masz tylko gotówkę, koło siebie to polecam iść do kiosku i kupić 2 razy paysafecard po 100 zł i wybrać tą opcję płatności.

Kupisz 50000 nx cash za niecałe 200 zł, wpisując jedynie 16 albo 14 cyforwy kod ( nie wiem ile miał ) który znajdziesz na karcie , która zakupisz w kiosku :)

Nie musisz iść do kantoru, psc mają swój kalkulator ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Jeżeli wybieram przelew to muszę wymienić pieniądze w kantorze, następnie na stronie wybrać taki przelew oni mi podadzą numer konta bankowego i po prostu przelać?

Opublikowano

Jeżeli wybieram przelew to muszę wymienić pieniądze w kantorze, następnie na stronie wybrać taki przelew oni mi podadzą numer konta bankowego i po prostu przelać?

Ja Cię już nie rozumiem, przelew ONLINE, czyli przez internet.. nie musisz wymieniać żadnych pieniędzy w kantorze.

Logujesz się na bank w którym funkcjonujesz i wykonujesz zwykły przelew, wybierasz opcję przy kupnie i dalej bank Cię przekieruje, wypełniasz dane i tak dalej

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Sorrki to ja źle zrozumiałem. Mam jeszcze ostatnie pytanie. Bo mówisz żeby kupić dwie karty paysafecard po 100 zł ale 50 euro to nie będzie równo 200 zł tak więc musiał bym kupić trzy? I potem mam wpisać na stronie nexona te kody z obydwóch po czym dostane nexona??

Opublikowano

Sorrki to ja źle zrozumiałem. Mam jeszcze ostatnie pytanie. Bo mówisz żeby kupić dwie karty paysafecard po 100 zł ale 50 euro to nie będzie równo 200 zł tak więc musiał bym kupić trzy? I potem mam wpisać na stronie nexona te kody z obydwóch po czym dostane nexona??

Przy aktualnym kursie euro wyjdzie Ci ok. 211.5 złotych, więc musisz kupić 2 x 100 zł i 1x 20 zł bądź jeżeli jest 1x200 zł i 1x 20 zł :)

Wtedy reszta zostanie na karcie a niżej masz o walucie

Czy za pośrednictwem paysafecard mogę dokonywać opłat w obcej walucie?

Za pośrednictwem paysafecard możesz oczywiście dokonywać opłat w obcej walucie. Po prostu wprowadź swój PIN paysafecard w oknie płatności sklepu internetowego. Kwota zostanie automatycznie przeliczona. Informacje o tym, jakie waluty akceptuje paysafecard oraz aktualne kursy znajdziesz w naszym przeliczniku walut.

A tu masz FAQ

https://www.paysafecard.com/pl-pl/pomoc/

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Dla mnie najlepszym rozwiązaniem będzie chyba ta karta paysafe ponieważ jest to dosyć proste. Dzięki za odpowiedzi!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...