Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] O minimalne wymagania BF4

Boss29523

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyżej.

Poza tym mój komputer ma 4gb ram 1333mhz HD 5670 1gb i AMD phenom x4 955 3,2 GHz i się nasuwa pytanko. Czy pogralbym na tym kompie w bf4 na low detalach w HD? Dodam ze bf3 na tym sprzęcie działa w HD na low płynnie

Opublikowano

jeśli chodzi ci w bf3 na low w hd płynie to wiadomo że w nowszej grze nie pójdzie ci na tych samych ustawieniach, a są to najniższe wiec nie pojdzie ci bf4

sygna3.png
Opublikowano

Nie ma na razie ujawnionych informacji na temat wymagań do bf4.. więc trudno powiedzieć 8S

Pomogłem... ? Liczę na  "Lubię To !"  :P 

Ksonix.png

Opublikowano

Z tego co słyszałem, to jeżeli w BF3 grałeś na ultra, to w 4 zagrasz na wysokich max. Niby jeden poziom w dół. Jeżeli jest to prawdą, to nie zagrasz. Trzeba się modlić o super optymalizację dzięki której BF pójdzie nawet na słabszych kompach.

Oczywiście nie mówiąc tutaj o kompach za 10k zł

9368_gold.png

Opublikowano

Na pewno wyjdą aktualizacje polepszające wydajność..ale zbyt wiele to nie da :(

Pomogłem... ? Liczę na  "Lubię To !"  :P 

Ksonix.png

Opublikowano

Ja mam taki komputer i bf3 chodzi mi na ultra na mapce z dodatku która jest w HD chodzi mi płynnie mam ponad 40FPS czy są jakieś szanse ze mi podejdzie ? na metro 64 osoby też mi płynnie chodzi mam od 50 do 60FPS

Intel Core i3-2100 CPU 3.10GHz (4CPUs) 3GHz

6GB Ram
Nvidia GeForce GTX 260 total memory 3680MB
Monitor 19 cali

Luc97PL.png

Opublikowano

Jak wyżej.

Poza tym mój komputer ma 4gb ram 1333mhz HD 5670 1gb i AMD phenom x4 955 3,2 GHz i się nasuwa pytanko. Czy pogralbym na tym kompie w bf4 na low detalach w HD? Dodam ze bf3 na tym sprzęcie działa w HD na low płynnie

Wątpliwe że Ci pójdzie przez kartę graficzną, wymienić na jakiegoś 7850 czy GTX 660 i medium powinno chodzić (bo procek jakiś super też nie jest)

LOL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pojawiły się chyba wczoraj lub przed wczoraj ;)

Minimalne wymagania sprzętowe Battlefield 4:

system operacyjny Windows Vista z aktualizacją KB971512 (Service Pack 2, 32-bity);

procesor AMD Athlon X2 (2,8 GHz) lub Intel Core 2 Duo (2,4 GHz);

4 GB pamięci RAM;

karta graficzna ATI Radeon HD 3870 lub NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB pamięci);

30 GB wolnego miejsca na dysku twardym.

Zalecane wymagania sprzętowe Battlefield 4:

system operacyjny Windows 8 (64-bity);

sześciordzeniowy procesor AMD lub czterordzeniowy Intel;

8 GB pamięci RAM;

karta graficzna ATI Radeon HD 7870 lub NVIDIA GeForce GTX 660 (3 GB pamięci);

30 GB wolnego miejsca na dysku twardym.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

@UP nie, w ogóle, nawet nie odpali przecież

Różnica między WIN8 a WIN7 w BF4 to będzie max 5 fps więcej na win8 i super-hiper nowy directx który i tak się nie różni niczym od wcześniejszej wersji

LOL

Opublikowano

Na kompie mi nie pojdzie ale na lapku tak :) low/medium sie szykuje! Do zobaczenia na polu bitwy.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...