Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Edytowanie nazw w bazie / polskie znaki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem z edytowaniem nazw w bazie - wchodząc w navi do item_proto nie mogę edytować tabeli locale_name, każdą inną tabelę mogę edytować bez problem, dzieje się tak jeszcze z mob_proto z nazwami. Jej typ ustawiony jest na varbinary i to jest prawdopodobnie problem tylko zmieniając jej typ na inny, który mogę edytować to albo znikają mi wszystkie polskie znaki albo w grze przy podnoszeniu itemków wyskakuje jakieś znaki albo krzaczki zamiast polskich znaków.
Bardzo utrudnia to pracę w bazie niestety i nie wiem jak to rozwiązać, żeby można było i edytować spokojnie locale_name i były polskie znaki w bazie. Jeżeli zna się ktoś na tym dobrze proszę o pomoc.

Opublikowano

lazarus,

Tak to wiem, że pole typu MEMO i działa to normalnie tylko strasznie utrudnia to pracę czy też szybkie zmienianie nazw itp.
Wcześniej kolumna locale_name działała bez problemu i w grze również nie było problemów.
A może jest inny program w którym pracuje się szybciej niż w navi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...