Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Postacie

hersen233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gram w lola tak srednio czasowo.
MAm pytanie jak grac Twistedem?
Jak grac luxem? Jakie buildy itp..

Prosze o jakies odpowiedzi czy cos.>

Do moderatora:
Jesli temat jest w zlym diale to prosze przeniesc czy cos.. Dziekuje

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Nie luxem tylko Luxanną :-)

Na początku graj Nią ostrożnie, harrasuj przeciwnika z E jak i zgarniaj farme. Po 6 lvl mamy ulti więc jest łatwiej zabijać, użyj na przeciwnika Q + E + R, ważne jest to, że przedtem warto obić przeciwnika i najważniejsze trafić z Q, a potem w tf'ach w końcowej fazie gry atakuj adc, nie inicjonuj team fightów, dobrze jest też po użyciu skilla zaatakować zwykłym atakiem (większy dmg)

Myślę, że ponogłem ( troszke ) :-)

Opublikowano

1.Lux

Na początku odbijasz z E + AA lub Q + AA. Na Lux maxujesz R<E<Q<W. Jej combo : Q,E,R,AA lub Q,E,AA,R,AA. Robisz butki na CD, lub przebicie, Morello, Athene, Rabadon, Kostur, i coś sytuacyjnego + jak tylko możesz blue. Ulta masz co równe 30s w late bijesz z niego ok. 800-1000 więc jest to ogromny DMG w TF.

2.Twisted Fate

Maxujesz R<Q<Wybierz Kartę (nie pamiętam jaki skill) i na końcu to że co jakiś tam atak zwiększa DMG. Na początku musisz grać ostrożnie lecz jak się tylko da obijać przeciwnika, np karta na stun i Q. W mid i late game pomagasz teamowi poprzez używanie ulta np. przy robieniu barona aby obczaić gdzie się kampią, roamować z ulta. Build? Nie grałem zbyt dużo ale może coś pomogę jak nie to poprawcie

Butki maga < Athene < Rabadon < Lich Bane < Tutaj masz pole do popisu albo na przebicie kostur albo coś do survi.

csyt2-signa.png

Opublikowano

To ja opiszę grę Twistedem ;)

Podchodzisz i cover'ujesz buffa, po czym go pullujesz i wracasz na linię. Farmisz cały czas, od czasu do czasu możesz lekko zharassować przeciwnika z Q, pilnując jednak byś miał przez większość czasu ponad połowę many, regenerując ją od czasu do czasu blue kartą. Na 6lvl ostro pushujesz, a gdy fala minionków jest blisko towera przeciwnika możesz wykorzystać okazję na gank, tj. idziesz w kierunku topa lub bota, stajesz, ultujesz i teleportujesz się do krzaków jak najbliżej przeciwnika, a w zasadzie najlepiej za przeciwnikiem. Podczas ganka castujesz żółtą karte, a po tym Q i ewentualnie dodajesz jakies autoataki. W late starasz sie poke'ować przeciwników, przed teamfightem możesz wykryć i zburstować pojedynczego opponenta jeśli takowy idzie samemu. W samym tfie rzucasz Q i W, po czym zmieniasz pozycje i znów castujesz.

build poleciłbym taki:

Sorcerki + Twin Shadows + Lich Bane + Rabadon + Void Staff + Zhonya

Opublikowano

Nie będę się rozpisywał na temat postaci ale dam ci radę. Grając tymi postaciami koniecznie graj na smartcastach!!! Dużo łatwiej i wygodniej ci się będzie grało.

.

.

.

Proszę moderatorzy nie chce więcej ostrzeżeń a powiedziałem coś na temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...