Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak stworzyć pusty świat na serwerze minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie chcę stworzyć pusty świat do minecraft-a bez trawy, kamienia wiosek itp.

Potrzebne mi to jest na server bo robię areny sg i chcę zrobić na niej latające góry ale nie wiem jak stworzyć taki świat!

Dało by się zrobić taki świat za pomocą pluginu Multiverse Core? Bo nim tworzę inne światy superpłaskie ale nie mogę zrobić pustego HELP!

Jeśli nie da się tym pluginem to zrobić to podajcie mi nazwę, link czy link do poradnika do takiego pluginu. Z góry dziękuję !

Opublikowano

na 100% bd sie dalo to zrobic TerrainControl. Musisz tylko zrobic jakis bardzo niski bioom dodac zamiane bedrocka na powietrze, ustawic kolor biomu, i w liscie wartosci (bd tam z 16 lub 32 zera) dac wszystko na -5000. I zrobic obrazek 10x10k wypelniony kolorem biomu i nim generowac xD

Ale na 100% sa latwiejsze sposoby. np spr w mcedicie zrobic. lub zmien ustawiania plaskiego biomu. lub pobierz jakis inny generator z bukkita :)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Da się rady zrobić za pomocą multiverse :)
wystarczy mieć tylko plugin CleanroomGenerator :)

więc jeśli nie masz tego pluginu to pobierz, wrzuć na serwer i zreloaduj go, następnie wpisz komendę:

/mvc nazwa_swiata Normal -g CleanroomGenerator:.

to tyle :)

Pomogłem? Nie bądź skąpy, daj Like:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...